Vänsterpartister prasslar under täcket med (s)


”- Nu lämnar jag vänsterpartiet”, säger Ann-Christine Andersson i Göteborg. Ohly har nämligen sagt att han är kommunist.
”-Därför kommer jag nu att söka medlemskap hos socialdemokraterna och där arbeta vidare med miljöfrågor på basplanet. Vänsterpartiet har stelnat och inom partiet i Göteborg förs i dag inte många debatter kring viktiga frågor som till exempel miljö, medborgarmakt och arbetsmarknadspolitik,”
säger hon vidare.

Läs hennes debattartikel i GP!

En riktigt sann miljövän kan man tro. Men kliver man av vänsterpartiet och går till (s) där Nuder, Ringholm & Persson driver en marknadsinriktad borgerlig politik, ja då är man knappast vänster över huvud taget. För det sittande regeringspartiet har sedan Göran Perssons tillträde som finansminister utvecklats starkt åt det borgerliga hållet. Och redan innan har partiet kritiserats internt i 30 år och begrepp som ”gråsosse” ”betonghäckar” och liknande används av medlemmarna om de egna partikamraterna i ledande ställning.

Och det har inte blivit bättre med Persson, Ringholm och Nuder, för ordet socialdemokrat är idag så urvattnat att det helt mist sin färg. Och då blir förklaringen annorlunda. Avhoppet berodde inte på Ohlys kommunism utan snarare på att Ann-Christine Andersson sedan flera år tillbaka slutat vara socialist och blivit alltmer borgerlig. Hon är t.ex. en varm EU- och EMU-förespråkare..

Hon har säkert blivit lovad en plats i nämnder och fullmäktige av (s) i Göteborg om hon offentligt tar avstånd ifrån Vänsterpartiet. Sådant har Socialdemokraterna ägnat sig åt förr..


3 svar till “Vänsterpartister prasslar under täcket med (s)”

  1. Så sant som sagt att sossarna är mer höger än någonsin och tycks ha fastnat där.
    ”Vänsterpartiet har stelnat” – kan lika gärna skrivas ”Socialdemokraterna har stelnat”.

    Annica

    Annica

  2. Jag kommer ihåg när Jan Guilliou frågade Kjell-Olof Feldt ”när han slutade vara socialdemokrat”. Han fick ett ytterst intetsägande svar. Men det är helt klart att Gulliou hade rätt. Det var länge sedan sossarna slutade vara sossar.

  3. Är fortfarande vänsterns tapp en marginalfråga? 6,6% i senaste opinionsundersökning!! Nej, det är ju så att Ohly håller på att sänka vänstern. Ut ur riksdagen…