Vill USA att muslimska pass ska märkas?


Att USA:s ”krig mot terrorismen” av Bush själv kallats ”ett korståg” har han sedermera tagit tillbaka.

Att bombdådet i London kanske utfördes av islamister är möjligt, men det är ännu inte på något sätt bekräftat. Men att muslimer är skyldiga förutsätts i USA:s medier och nu går myndigheterna ut och kritiserar Europa för slapphet.

Vilken nation som var släpphänt 11/9 säger man ingenting om eftersom fokus nu flyttats till ”rätt” sida om Atlanten.

Europas nya pass ska som bekant innehålla ett datachip med biometrisk information.

Snart reses väl kravet från USA att bärarens religion ska framgå också..

Nazisterna efterapade ju ett gammalt svenskt förslag och tvingade judarna att bära davidsstjärnan. Kanske vill USA att muslimer ska märkas på liknande sätt?


4 svar till “Vill USA att muslimska pass ska märkas?”

 1. USA har ju tyvärr en historia av liknande osmakliga påhitt, jmfr hur immigrerade japaner behandlades i USA under andra världskriget, eller folk som misstänktes som kommunister på lösa grunder lite senare.

 2. Det är inte bara USA som beter sig så. I vårt land har det varit yrkesförbud för judar och det var här som man tvingade judar att ha ett gult J på kläderna. Jag undrar om vi inte oxo hade förbud mot invandring aj judar på 1700-talet.

  Men utvecklingen borde ju rimligen ha tagit stopp i och med WW2 och den förföljelse och folkmord som då förekom. Men uppenbarligen finns det en brist på historiskt medvetande..

 3. Sveriges ”stolta” historia ska vi väl inte ens tala om, tvångssteriliseringar, biologiska rasinstitut, profitera på att sälja till båda sidor av konflikter: irak, pakistan och indien i modern tid, både england och tyskland under andra världskriget osv osv.
  Bl a sålde sverige råvaror som användes till att främstalla gasen till koncentrationslägren i nazi-tyskland.

  Det är lite skrämmande att tänka på att Hitler framhöll Sverige som ett föredöme inom rasforskning på 30-talet..

 4. Wille: Fast först med steriliseringar av det här slaget var faktiskt USA! Men det ursäktar inte svenska forskares rasism och ivrighet att belägga andra rasers underlägsenhet, en åsikt som förresten hela det amerikanska systemet vilade på, med sina raslagar etc.
  Men här hade vi i alla fall aldrig en så stor uppslutning kring de här åsikterna som man hade i Tyskland och de flesta svenskar var mycket kritiska till raslagarna i USA när jag var liten och tonåring, under femtiotalet.