Vilka är med på CIA:s sida av EU-medlemmarna?


De Europeiska regeringsföreträdarna har beslutat att undersöka sanningshalten bakom påståenden om kollaborationer med CIA och frågan om Europeiska hemliga fängelser.

En av dessa är statsminister Göran Persson.

Detta sker i samband med att EU-kommissionären Franco Frattini hotar med att länder som hyser hemliga fängelser ska förlora rösträtten vid EU:s ministerråds möten.

Parallellt med detta har USA:s dementi-maskin börjat mala. SvD berättar: ”I en intervju med tidningen USA Today på tisdagen försvarar Rice den amerikanska kampen mot terrorismen och förespråkar att normala rättskriterier sätts ur spel. Rice varken bekräftar eller dementerar uppgifterna om hemliga fängelser utan betonar i stället USA:s politik att gripa misstänkta terrorister innan de begått brott. – Vi har aldrig utkämpat ett krig som detta. Man kan inte tillåta någon att begå ett brott innan man griper dem för om de begår brottet kan tusentals människor dö, säger Rice i intervjun.”

Jag frågar mig givetvis hur svårt det är för Sveriges, Polens och Rumäniens regeringar att ”utreda” om det finns hemliga fängelser? Man kan ju försöka inbilla befolkningen att respektive regering svävar i okunnighet om själva sak-förhållandet..


SvD idag, finns ännu ej på nätet

Alla har kunnat ge besked i samma ögonblick frågan kom upp.

Varför Göran Persson inte gör det vet jag inte, men det är illavarslande.


Ett svar till “Vilka är med på CIA:s sida av EU-medlemmarna?”

  1. .. denna ”undersökning” kommer från svenskt håll garanterat bestå av ett samtal till amerikanska UD .. ”har ni använt sverige för att transportera terrorister som sedan torteras” .. ”ingen kommentar” .. [dagen efter] ”inget har hänt, inget att se här, .. titta på dokusåpor, julhandla!”