Vi behöver en ny vänster i Sverige!


Sara skrev en kommentar till min text ”Vänsterpartiet hotar med nyval”

Läs texten som Sara kommenterade!

”Jag har aldrig förstått hur mitt parti så länge stött den borgliga, eller bättre sagt – neokonservativa – politik som Persson fört. We can do better without him.”

Comment by Sara — 2004/11/9 @ 11:23 pm ”

Ja det är en mycket märklig situation som vi nu har. De politiska partierna har slutat vara politiska partier. När vi ska avge vår röst så blir den rösten med automatik en röst på marknaden och en nyliberal ekonomisk politik. De politiska ideologierna tycks vara helt utraderade.

Det spelar ingen roll alls vilket parti man röstar på för t.o.m. vänsterpartiet stödjer den neokonservativa politik som Persson, Nuder och Ringholm för.

Hur (v) ska kunna överleva ett sådant svek mot arbetarrörelsen förstår jag inte alls. Tror inte partiledningen att folk ser och förstår?

(v) försvarar sig med att de kan styra (s) politiken åt vänster. Det är ett av de fånigaste argument jag hört. Det är i stället så att vänsterpartiet genom åren fått en massa röster från socialdemokrater som själva velat vrida socialdemokraterna mer åt vänster.

Det har varit en felaktig taktik kan vi konstatera idag. ”Röda” sossar har inget att hämta i ett parti vars främsta mål verkar vara att hålla sig på en konstant nivå i väljaropinionen i stället för att konfrontera socialdemokratin.

Vänsterpartiets värsta fiende är inte ”Kommunism”, ”Talibaner”, ”Mansskatt” eller ”Vägval Vänster”.

Partiets värsta fiende är samarbetet med socialdemokraterna.

Vi är nog tämligen många som, precis som Sara, som ser ut som fågelholkar när vi sett hur vänsterpartiet stöder (s).

Ulvskog sade i radion igår att ”- Då får ni väl lägga er röst på borgarna då så får ni se vad era väljare säger..” när hon och Hoffman diskuterade samarbetet.

Jamen Hallåå!?

Det *ÄR* ju det vänsterpartiet gjort de senaste åren…


Ett svar till “Vi behöver en ny vänster i Sverige!”

  1. Intressant kommentar :) Varför rösta på Ohly när Ohly röstar på Persson.. :D Den måste jag använda som rubrik.. :-P