Vi Är Alla Nazister Nu skriver Lennart


Lennart Frantzell med Det Progressiva USA skrev igår en bloggpost som jag tar mig friheten att återge en betydande del av.

Lennart Frantzell: Att det tyska folket inte gjorde något egentligt motstånd mot Förintelsen framstår idag som helt oförklarligt.

Eller kanske är det inte så oförklarligt när allt kommer omkring. För idag ser världen tyst på när 1.5 miljoner tätt sammanpackade palestinier i det stora ghettot i Gazaremsan dagligen bombas, misshandlas och svälts ihjäl.

På natten flyger stridsflygplan lågt över taken för att barnen inte skall kunna sova. Det enda kraftverket är för länge sedan sönderbombat. Vägar, hus, fabriker, sjukhus, allt ligger i ruiner. Ingenting finns kvar.

Om något år kommer de här människorna att vara döda och begravda och världen kommer inte att lyfta ett finger. 1.5 miljoner döda människor.

Vi har nått en helt ny fas i Kriget mot Terrorismen där man nu med berått mod förintar hela folk mitt framför världens ögon och vi alla tittar bort.

Centerns Ungdomsförbunds ordförande skänker pengar till den israeliska armen så att ännu fler barn skall dödas. Folkpartiet har inte ens hört talas om Palestina.”

Det är utomordentligt klart och tydligt formulerat och jag kan inte annat än att instämma. FN finns, EU finns, resten av världen finns faktiskt också, men George W Bush har bestämt att Israels intressen går före allt annat. Det betyder att världen ställer sig tyst och ser på när man ägnar sig åt etnisk rensning, brott mot de mänskliga rättigheterna, krigets lagar, folkrätten och Genèvekonventionen.

Det är dags att starta nya Nürnbergrättegångar mot krigsförbrytarna i Israel!

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

[tags]politik, israel, mellanösternkonflikten, palestina, gaza, västbanken, etnisk rensning, brott mot de mänskliga rättigheterna, krigets lagar, folkrätten, Genèvekonventionen, kriget mot terrorismen[/tags]


7 svar till “Vi Är Alla Nazister Nu skriver Lennart”

 1. ”Det är dags att starta nya Nürnbergrättegångar mot krigsförbrytarna i Israel!”

  Tyvärr Jinge det kan Du bara göra om Du först besegrar Israel och USA med millitära medel.
  KAS

 2. Buch och hans lakeier gör också allt för att ”tysta” medierna så att folk inte skall få reda på sanningen.
  Dom har betalat 20 miljoner dollar för att motvärka ”dålig PR” så att dom kan filtrera bort all dålig information om USA:s vidrigheter.
  I förslaget ingår att material från medier i både Irak, Mellanöstern och USA ska övervakas, samlas in och analyseras för att ”hjälpa koalitionsstyrkorna att förstå mediamiljön”, enligt Washington Post. Det gäller både TV-kanaler, websidor och stora tidnigar.

  Det här börjar likna Göbbels propaganda industri under Andra-världskriget.

 3. ”Det här börjar likna Göbbels propaganda industri under Andra-världskriget.”

  Det har det gjort rätt så länge tycker jag. Israel är det värsta som hänt världen sedan Hitler. Statsterrorism och folkmord, en lämplig blandning i en drink.

 4. Jan Myrdal skriver i senaste Folket i Bild att Israel idag befinner sig där Hitlertyskland gjorde c:a 1940, med brutala erövringskrig och folkmordskampanjer i de erövrade områdena men innan man ännu inlett den storskaliga industriella folkutrotningen. Det tycker jag är en ganska adekvat jämförelse.

 5. jag blir förbannad när folk säger att man inte kan likna Israel med 3e riket. Varför inte?
  utvecklingen i Israel går mot samma håll som den gick mot i Tyskland, och förtrycket mot Palestinerna liknar nazitysklands förtryck mot judar och romer.
  är det inte rätt att säga ifrån när en situation börjar gå överstyr, det är alltid viktigt att reagera när stats-diskriminering börjar övergå mot folkmord, innan det är för sent