Vattenfall, guldkalv för vissa


Ekot: Vattenfalls vd Lars G Josefsson kommer att kosta bolaget runt 155 miljoner kronor efter att han jobbat elva år i bolaget. Och det trots att bolaget håller sig till de regler för ersättningar som regeringen införde för några år sedan.

När ett statligt bolag lägger ut 155 miljoner för elva års arbete så är det bara att ta fram räknedosan. Det blir en kostnad på 1,2 miljoner per MÅNAD! Liberaler brukar hävda att 1) Det är ”marknaden” som styr 2) Att toppdirektörer är värda dessa pengar. 3) Att man inte skulle få folk till jobbet om man betalar mindre.

Jag törs utan vidare påstå att detta är lögn och förbannad dikt. 99% av landets befolkning skulle direkt acceptera jobbet för tiondelen i ersättning. Att 120 000.- per månad är en mycket bra lön anser nog de flesta I landet.

Ekot: – Det är klart att det är en mycket hög lön. Vd-ar i den typen av mycket stora bolag har väldigt höga löner. Det kan jag personligen tycka är alldeles för höga löner, men vi lever i en marknadsekonomi och det verkar väldigt svårt för ett av

statens största bolag och ett av Sveriges största bolag att väsentligt avvika, säger näringsminister Thomas Östros.

Vilket kvalificerat skitsnack. Vattenfall tar närmare en krona kilovatten för elen. Den kostar mellan 4-6 öre att producera. Vinsterna plöjer bolaget ner i köp av kol- och kärnkraft i Europa.

De verkliga förlorarna är de som ÄGER Vattenfall AB, d.v.s. vi själva.


Ett svar till “Vattenfall, guldkalv för vissa”

  1. Uppdrag Granskning idag handlade om VD:arnas löner, bonusar och pensioner, ett mycket bra program. Man kan se det på nätet, klart sevärt. Kommer en fortsättning nästa vecka. Jag tänker inte missa det programmet.