Varning – Skjutgalna jägare i farten

En jägare har hittats nedanför ett jakttorn, ihjälslagen. Igår var det en jägare som sköt sig själv av misstag.

Aftonbladet/TT skriver: ”Den 69-årige man som hittades död i måndags vid ett jakttorn utanför Knäred i södra Halland tros ha blivit mördad. – Skadorna på kroppen tyder på brott, säger Lars Hamrén, chef för länskriminalens utredningsrotel i Halland till TT.”

Nu pågår älgjakten söder om Dalälven vilket innebär att svampplockare och andra som normalt beger sig ut i skog och mark får avstå skogsvistelse ett tag. Idag hörde jag på radio att en skjutgalen älgjägare fällt fyra djur vid ett och samma tillfälle, samtidigt i ett annat inslag berättade man att en av deltagarna i årets jakt är helt blind.

Det är tyvärr normalt att jägare skjuter både varandra och sina jakthundar varje år under älgjakten, att de slår ihjäl varandra tillhör ändå undantagen förhoppningsvis. Men helt visst och sant är att majoriteten av dem som deltar i älgjakten saknar elementära kunskaper om djurlivet och naturen och borde definitivt inte ha rätt att jaga eller ha skjutvapen.

T.ex. är det inte ovanligt att jägare helt vill utrota en naturlig predator som vargen från vår svenska natur. Folk som har sådana åsikter har definitivt inget att göra ute i naturen.

Andra bloggar om: , , , , ,

[tags]Älgjakten, Jakt, Jägare, Rovdjurspolitik, Älg, Varg[/tags]

  16 comments for “Varning – Skjutgalna jägare i farten

 1. 10 oktober, 2006 at 20:49

  Jinge:

  ”Men helt visst och sant är att majoriteten av dem som deltar i älgjakten saknar elementära kunskaper om djurlivet och naturen”

  Där hugger du i sten ordentligt! Det är snarare tvärt om. Fast det finns undantag som uppfyller dina kriterier, men det är fåtalet, inte majoriteten!

 2. 10 oktober, 2006 at 21:30

  Nej Lasse. Att några jägare vet lite om både natur och djurliv är bekant. Men när många jägare helt frankt förkunnar att rovdjuren ska bort då är de totalt okunniga om balansen i naturen.

  Ser du till vad majoriteten som kommer till tals i medierna tycker så kan man inte konstatera annat än att de är okunniga, ignoranta och rent av korkade i övermått.

 3. Micke F
  10 oktober, 2006 at 21:49

  Håller med om att du högg i sten nu Jinge. En absolut majoritet av de jägare jag känner har en stor kunskap om naturen och dess invånare.

 4. 10 oktober, 2006 at 23:03

  Oj Oj OJ vad helt rätt du har . Skriver själv också mycket om vargen och varghatet från de som har ett egenintresse att ha allt vilt för sig själva ! Förbannat bra skrivet !

 5. 11 oktober, 2006 at 06:57

  Micke! Read my lips!

  – En jägare som är förespråkare för utrotning av djur som exempelvis varg är okunniga, ignoranta och korkade. Sådana borde inte få ha licens för skjutvapen.

 6. Sonny
  11 oktober, 2006 at 08:18

  ”att de slår ihjäl varandra tillhör ändå undantagen förhoppningsvis.”
  Nej det verkar nog vara en tränd, förra året mördades en 29 åring i Sibbhult i Skåne.
  http://webnews.textalk.com/se/article.php?id=180845&context=

 7. Micke F
  11 oktober, 2006 at 08:20

  Har dessvärre aldrig träffat någon jägare som förespråkar total utrotning av vargen, dock läst om några som gjort det.

 8. 11 oktober, 2006 at 08:24

  Micke!

  Börja bloggare och skriv bloggposter där det framkommer att du är ”vargkramare”. Du kommer att bli nedlusad med kommentarer och epost som talar sitt tydliga språk.

  Jag vet inte hur många mail jag fått från folk som tycker att vargen ska utrotas helt. Den äter små barn, är ett av deras argument. Aldrig att den tuggar i sig älgarna som järgarna själv vill döda.

 9. Micke F
  11 oktober, 2006 at 10:11

  Visst kan det vara så, men det beror nog mest på att den sista idioten inte är född än. Men att dra alla jägare i skiten tycker jag inte funkar. Som liberal blir man ju även beskylld för att med vilje skada andra, typ äta upp barn osv osv, men inte tycker alla till vänster att det är så. Det finns alltid en svans med gaphalsar som gör sitt bästa för att verka totalt hjärnbefriade.

 10. Sonny
  11 oktober, 2006 at 12:40

  Nu har dom hittat två döda jägare till.
  Två jägare har hittats döda – hundra meter från varandra – i en skog söder om Åmål. Den ene återfanns i går, den andre i dag.
  Kan det vara den där blinde som är skytten?
  http://tv4.se/nyheter/495601.html

 11. 11 oktober, 2006 at 17:39

  Jag känner för få jägare för att kunna uttala mig om var majoriteten står, men brukar det inte känneteckna tyckare i allmänhet att de som uttalar sig offentligt är aningen mer extrema åt ena eller andra hållet? Att uttala sig om majoriteter utifrån debattfigurer känns lite vågat.

 12. 11 oktober, 2006 at 17:42

  ”Att uttala sig om majoriteter utifrån debattfigurer känns lite vågat.”

  ”Debattfigurer” ??

  Alla de som skriver långa mail till mig om att vargar äter barn?

 13. 11 oktober, 2006 at 17:55

  Vad jag menar är ju att samma princip gäller som när Aftonbladet har en webbfråga om ditten eller datten: De som verkligen hör av sig, de som tycker att frågan är DEN viktigaste frågan av alla, de är ofta ganska extrema och knappast representativ. Jag tvivlar inte på att du får mail från en massa nötter, men tänk så många icke-nötter som du inte får mail från!

 14. 11 oktober, 2006 at 17:59

  Sant. Men man påverkas givetvis när X antal idioter skriver att de inte vågar plocka svamp för att det finns varg. Jägare som säger att vargen äter upp deras hundar trots att jägarna själva skjuter ihjäl mångfalt fler.

  Svårt att ruska av sig sådant. När de dessutom vill utrota ett djur som levat lika länge som människan här.. Vill man utrota djur är man per default en inkompetent idiot.

 15. 11 oktober, 2006 at 20:01

  Fyra dödade jägare får jag det till..

  En jägare är redan anhållen misstänkt för mord. Och de skyldiga kan man alltid söka i närheten av offret. De var dessutom ute på jakt..

  Sådana är de.. Hittar de ingen varg att skjuta så skjuter de varandra..

 16. Rickard Karlsson
  15 oktober, 2006 at 20:55

  Jinge!
  Varför gräva bland olyckor? Så vitt jag känner till så utreds sådana här händelser som mord man utgår alltid från att det det rör sig om det värsta. Alltså misstänker man en gärningsman. Att det sedan efter all tragedi för de inblandade visar att det rör sig om en olycka så är den olycklige i sammanhanget en utav dig dömd mördare på livstid pga en kvist eller vad som nu är orsaken. Tänk på den som får leva med sådana här händelser i jakt, sport, eller det allmänna sammanhanget. Det finns alltid flera sidor när man ger sig in i saker och det ska man tänka på. Rikta ditt hat mot alla galningar som med uppsåt skjuter hundar i stället. Man kan ju undra om det skall vara så lätt för vem som helst att få ta jägarexamen..

Comments are closed.