Varning för www.blogupdate.org (Blogrankers!)


Nu har bloggspammarna Hedrup & Nordberg (Blogrankers ”jätte bra blog”) gjort en ny attack mot bloggarna i Sverige.

Nu anser de att Jonas Lemonad och Johans alla tjänster är urkass och skriver på sin nya hemsida:

”När vi startade Blogupdate.org så gjorde vi det för att vi ansåg att det inte fanns någon riktigt bra tjänst i Sverige dit bloggare enkelt och behändigt kunde pinga sina bloggar.”

Det är givetvis viktigt att komma ihåg att det var dessa som låg bakom det massiva bloggspam som ingick i Blogrankers reklamkampanj som utmynnade i ett antal hot om polisanmälningar mot enskilda bloggare.

Att bland annat undertecknad avslöjade dessa spammare ledde till olika slags hot och abuseanmälningar till mitt webbhotell.

Det är givetvis bra att flera pingtjänster dyker upp men Hedrup och Norberg Consulting är ett ”företag” som har utomordentligt dåligt renommé och ett flertal av deras olika upptåg har fått hundratals klagomål från folk som beställt varor och aldrig fått dem.

Att använda deras pingtjänst innebär en utomordentligt stor risk för att din e-postadress säljs till andra spammare!! Något som du behöver vara medveten om!!

(Betala per klick…? :-)

Andra bloggar om: , , , , , , ,

[tags]hedrup och nordberg consulting hb, tom hedrup, blogrankers, blogupdate.org, bloggspam, pingtjänst, lögner, hot[/tags]


6 svar till “Varning för www.blogupdate.org (Blogrankers!)”

 1. Lennart Fransell på det proggresiva Usa gjorde reklam för dem idag :-)

 2. Jo jag såg det. Jag har mailat honom och varnat för dessa spammare så han redigerar nog texten!

 3. Jinge: även om de spammade vid introduktionen till blogrankers så har de ju inte gjort det den här gången. Ska man bli lastad resten av sitt liv för ett misstag man gjorde? Ska de inte få chansen att lära sig?

  Jag upptäckte blogupdate för ett par veckor sedan en bloggare tog upp det på Nordic Blogs. Såg då att det var samma som låg bakom blogrankers. Jag tycker nog att de borde ha lärt sig läxan med att spamma på bloggar.

  Att anklaga de för att sälja mailadresser är väl inget du har fog för?

 4. ”Att anklaga de för att sälja mailadresser är väl inget du har fog för?”

  Givetvis inte. Men kolla på betalaperklick.com och resten av H&N Consultings nätverksamhet ska du se. Man kan säkerligen sopa ihop en rejäl hög med anklagelsepunkter.

  Sådana företag skulle helt enkelt saneras bort i en idealisk tillvaro. Genom att uppmärksamma folk om vad det handlar om så kanske fler håller koll på deras verksamhet.

 5. Det är givetvis en fördel med bloggar att man just kan använda sin konsumentmakt att berätta för andra hur man blir behandlad. JAg kommer ju aldrig själv använda en tjänst av ovansagda eller rekommendera andra att använda deras tjänst. Jag tycker att deras metoder minst sagt är tveksamma.

 6. Man kan roa sig med att titta runt på vad konsumenterna anser om Hedrup och Norberg Consulting och de verksamheter de varit insoppade i. Själv har jag tidigare länkat till sidor där deras agerande närmast liknas vid bedrägeri av deras kunder. Kollar man betalaperklick.com och ”Pc-Kungen” som oxo är associerade på ett eller annat sätt hittar man de traditionella särskrivningarna varför man lätt inser vem som är upphovsman.

  Eller Upp Hovs Man som Tom Hedrup själv säkerligen skulle skriva det.. Nu är det inte brottsligt att ha svårt med svenska språket, vem har inte det? Men frågan om intentioner kan alltid resas över verksamheter vars första syfte tycks vara att få en hög Googleranking. Om man även denna gång använt sig av spam vet jag inte, men jag håller det för troligt. Men man passar sig väl jättenoga för att spamma svenska bloggar i alla fall.. På förekommen anledning..

  Själv ska jag ägna en hel del tid åt att forska vidare i deras olika affärer. Jag kommer givetvis att blogga om det oxo. Förra gången hotade de min webbyrå (www.Webtajm.com) men det tror jag inte att de gör om.. :-) Nää, Blogrankers har visat vägen när det gäller hur man ska betrakta deras verksamhet.

  Att en del seriösa bloggare fortfarande använder sig av Blogrankers är för mig en gåta..