Varning för Ordfront!


I höstas fick jag en idé om att jag skulle gå med i föreningen Ordfront Magasin. Jag har tidigare läst den ibland på biblioteket och även köpt den i stan.

Ordfronts hemsida: ”Vi tror att det behövs alternativ. Någon som visar andra vinklar och inte nöjer sig med den enkla lösningen. Medlemsägt och oberoende – både politiskt och ekonomiskt – har vi utgjort det alternativet ända sedan 1969. Bilda dig en egen uppfattning med oss…

Jag gick med via ett webbformulär på föreningens hemsida, och så långt gick väl allt bra. Men man skulle få välja några ”bonusböcker” och det fungerade inte alls. Jag blev förstås irriterad och tog kontakt med dem via mail och sedan telefon efter några dagar utan svar. En mycket snorkig person hävdade att de redan skickat böcker till mig trots att jag inte hade fått välja vad jag ville ha.

Böckerna hämtade jag inte ut eftersom jag vill välja min litteratur själv. Under tiden hade en bok delats ut med post men jag hade hunnit tröttna på Ordfront vid det laget. Det bidrog säkerligen med den monumentala flathet de uppvisade inför israellobbyn när det gällde kritiken mot Johannes Wahlströms artikel om samma lobbygrupp, – Israel Styr Svenska Medier.

Jag meddelade Ordfront att jag inte ville vara med på grund av deras strulande med böckerna och trodde allt var frid och fröjd. Efter ett tag damp en räkning ner för den boken de skickat och jag tog återigen kontakt med dem. Jag bad dem sända ett frankerat kuvert så skulle jag återställa boken. De lovade göra det sedan hände ingenting..

Efter ytterligare någon månad så kom en påminnelse om räkningen. Jag härsknade till och blev en ”arg gammal gubbe”, ni har hört det förr.. Jodå, de skulle skicka ett returemballage som portot var betalt för.

Efter tre-fyra dagar lade jag ner boken i ett kuvert och klistrade på 15 kronor i porto och lade den på lådan. Returförsändelsen dök upp dagen efter..

Frid och fröjd lägrade sig åter och gubben var inte lika arg längre.. Men är det någon som tror att det räcker med det?

Igår damp ytterligare en ”påminnelse” ner i min brevlåda där de hotar med Intrum Justitia om jag inte betalar räkningen för den bok jag skickat tillbaka..

Nej gott folk, varning för Ordfront!

Andra bloggar om: , , , ,

[tags]politik, ordfront magasin, varning, intrum justitia, kravbrev[/tags]


13 svar till “Varning för Ordfront!”

 1. ingen större förlust…jag prenumenerade tidigare på OF….men de blev mer och mer blaskiga och konstiga….till sist ditchade jag den för att ta upp prenumenationer på Clarté samt folket i bild.

 2. Råkade ut för samma sak med Intrum Justitia fast då med Tidningen Fighter Magazine… Jag betalade för att jag inte ville ha problem… men 450kr för 6 tidningsnummer var rätt saftigt (200 i prenumeration, 250 för påstådd ickebetald prenumeration och påminnelseavgift).

 3. Det där låter inget vidare Jinge. Taskigt.

  Själv har jag varit medlem i rätt många år och det har fungerat smidigt. Jag har alltid fått välja premieböcker – får ett par varje år i medlemsavgiften, och jag behöver inte avbeställa någon ”månads”-bok eftersom jag avbokat medlemsboken tillsvidare, det är en god service för mej i vart fall… Numer är det den enda ”bokklubb” som jag är med i (var medlem i flera klubbar ett tag) – jag behöver inte avbeställa något, och tidningen är värt pengarna för mej…

 4. Affären med Johannes Wahlström var rent för djävlig. De gav upp direkt då lobbyn började maila. Helt otroligt när den lobbyn finns så väldokumenterad. Att DN-bruttan backade var väl på order uppifrån antar jag. Sic!

 5. Deras bokklubb är minst sagt irriterande, .. man får vara vaksam.. .. åkte på att betala första boken.. som jag dock är jävligt nöjd med. ”Fadern, Sonen och den Helige Motorcykeln”, men sen dess avbokar jag i god tid om jag inte vill ha månadens bok.

 6. Visst är det pinsamt hur lätt de böjer sig så fort makten höjer rösten. Samma sak när de hade publicerat Diana Johnstone-intervjun som ifrågasatte liberalernas Enda Tillåtna Sanning om Jugoslavienkrigen…

 7. Intervjun men Johnstone skapade väl rabalder på ordfront internt, inte så mycket att makten höjde rösten, och isf vilken makt?

  Sedan om man har läst Intervjun så kanske man förstår varför det blev rabalder. Revisionism kanske?

 8. Visst var det revisionism. Från NE: ”Såsom revisionism i mer generell betydelse benämns avvikelser från vedertagna uppfattningar på helt andra områden, t.ex. inom historisk forskning. Belysande exempel på historievetenskaplig revisionism är A.J.P. Taylors ifrågasättande av de vedertagna uppfattningarna om andra världskrigets utbrott samt de skiftande uppfattningarna om kalla kriget.” Fullt legitim verksamhet alltså, snarare är det bara dumt att slå fast att den för tillfället förhärskande uppfattningen måste vara den sanna, oavsett vilket område det gäller.

 9. Personligen har jag tappat förtroendet helt för Ordfront. Det började väl i princip med Balkanhistorien. Jag förnyade inte medlemskapet. Röstar med fötterna alltså.

 10. Jinge:
  Jag är också medle. Ordfront har som regel att de har en ”månadens bok” som man får automatiskt om man inte tackar nej till den. Länge faxade jag över mitt nej när jag inte ville ha denna bok. Men sedan visade det sig att man kunde avboka månadens bok definitivt (vet inte säkert, men gissar att det finns någon lag om saken) och då gjorde jag det. Sedan har jag bara fått de böcker jag beställt, och de har anlänt i god ordning. Så jag tycker att det fungerar smidigt.
  Det där med att tacka nej varje gång tidningen kommer har du nog inte noterat, det där att man kan tacka nej definitivt är de lite dåliga med att informera om, det kan man kritisera dem för.

 11. Som av en händelse damp just i skrivande stund ordfront 5/2006 ner i brevlådan. Klockan är nu 10:54 och jag avser att kolla om månadens bok är något för mig. Sådärja, ”Spräng bojorna” inget för mig just nu. Klockan är nu 10:58 och boken avbeställd.
  När man går med, erbjuds man att välja ex antal böcker ur ett urval, det är näppeligen detsamma som att : man får välja det ” man vill ha”…
  I övrigt har jag ångrat beställningar, trixat ihop div. kombinationer , gjort avbeställningar i förhand p.g.a resor, dröjt med betalningar nån vecka (slarv, förbiseende) ställt en rad frågor via e-post och alltid fått det bästa av bemötande!! Intrum Justitia? Hur fan bär ni er åt egentligen?

 12. Jag tröttnade i höstas på Ordfront. Träffade oxo på en vansinnigt snorkig person på telefon.. :-) Man undrar ju…