Varning för Irakbilder – Demonstration i morgon!


I morgon kommer ett flertal demonstrationer och manifestationer mot kriget i Irak att hållas runt om i Sverige. Information om platserna längre ner!

Dessa barn har inte bett om att få vara med på bild. De har inte heller bett om att bli vare sig skjutna eller bombade av USA/England/Danmark och de andra som deltar i angreppskriget..

STOCKHOLM: Demonstration Samling 13:00 Sergels Torg USA ut ur Irak! Inget svenskt stöd till USA:s krigspolitik! Inget krig mot Iran Stoppa USA:s militära upptrappning i Latinamerika Stoppa vapenexporten till USA och Storbritannien Stoppa vapenexporten till Israel Sverige ut ur Afghanistan Ockupationerna av Irak och Palestina måste upphöra nu! Försvara folkrätten Arr: Nätverket mot krig

GÖTEBORG: Demonstration USA ut ur Irak! Erkänn irakiernas rätt till självbestämmande och motstånd 13:00, Avmarsch från Götaplatsen mot Gustav Adolfs Torg Arr: Fredskoalitionen, Nätverket Stoppa USA:s krig

MALMÖ: Manifestation Samling 12:30 Gustav Adolfs Torg USA ut ur Irak – omedelbart och villkorslöst! Stöd irakiernas motståndskamp! Arr: Irakkommittén i Malmö

UPPSALA: Demonstration mot ockupationen av Irak och till stöd för irakiernas kamp mot ockupationen. Samling 12:30, Slottsbacken/Odinslund USA ut ur Irak! Inget svenskt stöd till USA:s ockupation! Solidaritet med Iraks kamp för frihet! Arr: Uppsala Fredskoalition

LUND: Flygbladsutdelning Mer information inom kort! Kontakt: lund@irakkommitten.se
Arr: Irakkommittén i Lund, SP, VSF m fl

JÖNKÖPING: Protestmöte Samling kl 12:00, Hoppets torg USA ut ut Irak! För ett fritt Palestina Stöd motståndskampen! Eftermöte på Munksjögården kl 13:00 Arr: Nätverket mot krig i Jönköping

ÖSTERSUND: Demonstration Samling 13.00, Stortorget USA-alliansen ut ur Irak! Stöd motståndet i Irak! Arr: Nätverket för global fred och demokrati, Östersund


13 svar till “Varning för Irakbilder – Demonstration i morgon!”

 1. Få se, vad säger opinionsundersökningar av opinioinsinstitut?

  78% av irakierna anser att invasionen varit värd priset.

  En förkrossande majoritet irakier vill vidare att de utländska trupperna ska stanna i minst ett år till för att de bidrar till att upprätthålla säkerheten i Irak, men man är samtidigt förhoppningsfull om framtiden, att det är bättre i dag än förr och att det blir bättre framöver.

  Men samtidigt som bland annat 98% av Shia och 13% av Sunni anser att invasionen var värd priset kan jag medge att undersökningarna visar att förtroendet för de utländska styrkorna är mycket lågt. Men förtroendet för de inhemska irakiska styrkor och poliser, som tränats av inte minst USA, är å andra sidan mycket högt.

  Det har jag bloggat om och finns det länkar till, men jag ska inte länka nu. (Det bryter nog mot någon kommentarsregel, och vänsterbloggare har ju den exklusiva särbehandlingen att vid kommentarer få länkar på namnet här…)

 2. 78% av irakierna anser att invasionen varit värd priset.

  1) Ja och över 50% tycker att det är rätt att göra motstånd mot amerikanerna. Statistik är farliga saker..

  Det har jag bloggat om och finns det länkar till, men jag ska inte länka nu. (Det bryter nog mot någon kommentarsregel, och vänsterbloggare har ju den exklusiva särbehandlingen att vid kommentarer få länkar på namnet här…)

  2) Det är inte heller tillåtet med metakommentarer. Men det har inget med min politiska uppfattning att göra. Jag vill bara att läsarna ska slippa skitkommentarer och länkar till nazzehemsidor och liknande..

 3. Oki. Lovar att inte gnälla mer! Sant att många anser att attacker på jänkarna är okej, men terrorn drabbar mestadels civila och ännu fler är emot terrorgrupperna (de som bland annat TT kallar motståndsmän — hm, inte ens könsneutralt?)

 4. Flamman, som du hänvisar till, skriver att det finns ”En rapport till USA:s senat” men inte vad det är för rapport som skickats till USA:s senat. Visst kan vilka propagandister som helst skicka en rapport till USA:s senat, inte sant?

  Och att det är nåt annorluynda med rapporten bekräftas av att Flamman även skriver att media i världen rapporterar fel.

  Jag vet att även Body Count visar att det är fler döda irakier i attentat från terroristerna.

  Vidare anser socialistinternationalen i dag att trupperna i Irak ska vara kvar och att de gör nytta. Alltså exakt det irakierna själva tycker. De anser att radikalvänstern som är emot dagens arbete för uppbyggnaden av demokrati och ett icketotalitärt samhälle i Irak är, typ, omoraliska.

  (Flamman är f ö en kommunistisk tidning, om nu någon läsare av din blogg mot förmodan inte skulle känna till det.)

 5. Det kanske är ett diskussionsämne i sig Magnus, men den här posten rekommenderar läsarna att demonstrera mot det orättfärdiga krig som vissa länder för mot en stat i mellanöstern. Ett krig som från allra första början bygger på ett stort antal medvetna lögner. Jag kommer säkert att posta mer om det kriget så du kan väl vässa dina argument till dess.

  I morgon när du demonstrerar tycker jag att du ska kolla efter en skäggig och gråhårig gubbe med Nikonkamera. Då kan vi ropa ut ur Irak tillsammans. Det ska bli trevligt!

 6. Och eftersom de blivit bombade mot sin vilja så är det naturligtvis rätt och riktigt att dessutom använda dem som illustrationer utan deras medgivande?
  Den ena tar liksom ut det andra?

 7. SUCK! Att demonstrera mot USA är ofarligt, att demonstrera mot diktatorer och diktaturer är farligt. Därför skall man bara demonstrera mot USA, så lever man längre och kan fortsätta demonstrera lyckligt i många år.

  Observera att detta är skrivet som en ironi.

 8. Romero!

  Två av barnen är döda, troligtvis oxo det tredje med amputerade armar. Jag tycker att du ska bry dig mer om det. De bodde i Falluja, en stad som praktiskt taget är utplånad av din stora idol, Gerorge W Bush.

 9. Magnus: om du läser Flammans korta artikel lite noggrannare ser du att rapporten kommer från Government Accountability Office, en federal amerikansk myndighet som har den amerikanska kongressen och presidenten som uppdragsgivare, knappast några propagandister. Sök på Google eller Wikipedia så hittar du mer information och deras hemsida.

  Dennis: På vilket sätt är det farligare att demonstrera mot diktaturer när man befinner sig i Sverige? USA är en demokrati och ett öppet samhälle som jag gärna besöker och som jag i min enfald vill hoppas och tro påverkas av ord och fredliga demonstrationer, om inte direkt så indirekt genom de opinioner som kanske kan skapas. (Eller gick ironin ännu ett steg längre än min fredagshjärna kan tänka? – ursäkta i så fall min dubbla enfald.)

 10. Jo Jinge, men likväl anser de flesta irakier att det solaterna gjort har varit värt möda och lidandet från collotoral damage, kanske för att de ogillade ett större lidande från Saddam. Hör i dag på SR hur vänstern sörjer Milosevic med de kommunistiska serberna (i ett snyftigt och oerhört respektfullt inlägg från begravningen), men Saddam var värre än Milosevic för barn och vuxna och värre än de som irakierna ser som befriare trots att de inte gillar dem, nämligen amerikanarna. Läste även en vänsterblogg i går om att av Churchill med Milosevic var Churchill lika ond som Milosevic, men Churchill vann kriget. Försök att i angreppskrig lägga andra länder under sitt territorie, demokrati och annat helt irrelevant hps den vänsterhjärnan.

  Har du inga bilder på massgravar? På de 100000-tals som Saddam mördade? 300000 döda i Sudan. 800000 i Rwanda. Vi måste nämna saker vid dess rätta namn, men radikalvänster kommunister har aldrig kritiserat den ondska som USA störtar. finner det inte lustigt att tävla om statistik med mord, men att du använder en propagandistisk metod för att vädja till läsarens känslor med dina bilder är alldeles klart. Man kan på det sättet vädja för vem som helst. Milosevic, Saddam eller Hitler. Man behöver inte ens ta till de allierades bombningar efter WWII för att hitta.

  Linderborg skriver nu i aftonbladet.se/kultur om Aron Etzler, han som är socialistisk nationalist, om att denne skrivit ett bra inlägg mot en debattör som ville avsätta Saddam. Aron och Linderborg menar att inga ursäkter vfinns. Vadå? I så fall fanns inte heller några ursäkter att befria Europa från sin diktator. Jämförelsen där är intressant, där tyskarna inte gillade amerikanarna i landet och inte ville ha demokrati. Irakierna är trots allt relativt hoppfulla om framtiden och

  Alldeles oavsett siffrorna på döda i ett land där oftast utländska terrorister som inte stöds av folket angriper de myndigheter som har ett massivt stöd (upp till 80-90 procent) stöd av det irakiska folket. Läs undersökningen.

  Linderborg, du och ni andra i vänstern som inte likt t ex den klokare socialistinternationalen som stöder dagens arbete mot demokrati i Irak och kallar sabotörerna av uppbyggnaden för terrorister, ni har ju ingenting på fötterna. Noll. Nada.

 11. otäkca bildrer

  man blir skrämd okcså det är alltid svårt med effekcten av bildrer: vem är det var vem tog den varför

  om man skrämmrer för mykcet är det riskc att man skrämmrer bort sanningngen

  sedan: hur kan man sittra okcså fortfarandre föresvara amerikcas angrepp eftrersom vi vet att det är bryggt på lögnrer det undrar jag nu verkeligen

  århundradets skämtgubbrar: w dikc okcså ronald

  hur kundre en så stor del av världnen grå på deras bluff det undrar jag nu

  vi sörjer alla dödra det är frukctansvärt

  menniskor försök inte skrämma varandra sök freden sök freden