Varför mörkar media om de tysta minuterna?


Ofta känner jag mig undrande inför medias rapportering om olika saker. Den skepsis jag känner delar jag nog med väldigt många. Orsaken till de i många stycken berättigade funderingarna är främst orsakad av Aftonbladet och Expressen eftersom de är jämförelsevis störst.

Nu har jag kollat tidningarnas nätupplagor och hur de beskriver gårdagens tre tysta minuter. Och min förvirring ökar ännu mer. ”Europa stod stilla” utropar en tidning medan en annan nöjer sig med ”Sverige stod stilla”. Det är dessutom ingen skillnad mellan de fyra största bladen.

Som illustrationer publicerar de en bunt bilder med folk som står stilla med mössan i handen.

Mängder av bilder på det temat. Vore tidningarna den enda referens jag hade så skulle jag säkerligen tro på det. Själv hade jag tänkt ta en bild på det temat i centrala Stockholm men fick känna mig rejält blåst på den. Bilden ovanför är nämligen tagen under de tre tysta minuterna.

Varför berättar inte media att folk ute på stan struntade fullständigt i att regeringen påbjudit allmän sorg och tre tysta minuter?


2 svar till “Varför mörkar media om de tysta minuterna?”

  1. Öh.. Jag menar att där jag var så stannade ingen alls, alla knallade på, bilarna körde som vanligt. Ingentin märktes av några tysta minuter. Medias bild av det var grovt missvisande. Förstod du inte att jag menade det..? Öhh..? :)