Varför låter media Persson komma undan?


Om någon ska avgå så är det jag”, säger Persson i Dagens Eko idag med anledning av den diskussion som nu grasserar i den borgerliga pressen.

Jag kan hålla med honom i hans syn på saken, men som jag skrivit tidigare så anser jag inte att priset, en borgerlig regering, ska behöva betalas av landets nio miljoner oskyldiga medborgare.

Tids nog finns risken att vi kommer att få betala dyrt ändå för fyra års borgerlig misskötsel av regeringsmakten.

Det som förvånar mig en del i nuläget är att Persson tycks komma undan frågan om vad regeringen visste om CIA-flygningarna. Att man, som han säger, bett Luftfartsverket utreda saken är inget annat än uppehållande taktik. Ett sätt att mörklägga hela historien.

Det är inte någon ovanlig taktik, vare sig här i landet eller utomlands. Men det är underligt att inte några journalister gräver i frågan och ifrågasätter Perssons uppenbara taktiska fördröjning.

Han kan inte vara okunnig om att CIA-plan gör sig ärenden till svenska flygplatser. Lika lite som Anna Lindh var okunnig om CIA:s inblandning i utvisningen av egyptierna.

Är mediernas tystnad nu ett tecken som ska tolkas som ett tyst gillande av regeringens prassel under täcket med USA?


Undrar verkligen om denna bild är fejk..

Idag skriver SvD att Luftfartsverket ska redovisa mängder av flygrörelser för regeringen på torsdag ”Materialet är stort men innehållslöst, säger Luftfartsstyrelsens chefsjurist Lena Byström Möller till TT.”

Ett sådant uttalande visar på att det måste till ytterligare utredning av frågan. Det skulle inte förvåna om det t.o.m. blir en statlig utredning som inte hinner bli klar förrän efter valet 2006.


11 svar till “Varför låter media Persson komma undan?”

 1. Jo, det är helt uppenbart att de borgerliga, liksom extermister på högerkanten av olika slag, inte anser att Sverige handlade fel när man tillät CIA att föra bort två personer ur Sverige för tortyr i Egypten, så i den här frågan är tydligen alla partier (utom V) tydligen helt överens.
  Man hör inte många upprörda moderata, liberala eller libertarianska röster mot antiterroristlagarna och just i den frågan borde ju åtminstone de liberala och libertarianska vara mycket aktiva kritiker tycker man, med tanke på deras betoning av personlig frihet och krav på frånvaro av statlig kontroll av medborgarna.

 2. ”Är mediernas tystnad nu ett tecken som ska tolkas som ett tyst gillande av regeringens prassel under täcket med USA?”

  Det kan du vara fullständigt övertygad om!!

  Åtminstone så länge det är araber det handlar om. Vore det vita europeer vore det annat ljud i skällan!

 3. Men GAAH! Sluta låtsas som om detta är en nyhet! CIA fått göra lite vad de vill (inte mycket m.a.o.) i Sverige under lång tid. USA var trots allt den nation som Sveriges självständighet hängde på under hälften av det förra århundradet. Utan ondskefull amerikansk imperialism, inget självständigt Sverige.

 4. Inget land har hotat Sveriges självständighet!

  Visserligen påstås det från högerhåll att ryssarna tänkt eller hotat invadera Sverige. Det finns dock ingenting som tyder på att Sovjet någonsin haft såna planer.

  Visserligen såg hela borgerligheten med C. Bildt i spetsen ubåtar överallt. Till och med i Hammarbyslussen passerade ett helt gäng miniubåtar i avsikt att kartlägga vattnen runt Drottningholm. (Jo, det är sant, det har stått i Svenska Dagbladet). Dock framgick inte nyttan med denna osannolika manöver.

  Snarare är det så att Sverige har Sovjet att tacka för sin frihet eftersom Sovjet besegrade ondskan 1945. Om den den ondskefullaste regim som någonsin funnits inte besegrats av ryssarna kan vi misstänka att vi idag varit en lydstat under en regim vars ondska inte ens kan beskrivas.

  På eftermiddagen den 31.7 1942 i högkvarteret Werwolf höll Hitler ett tal där han berörde Sverige:

  ”…medelklassen är mycket aktningsvärd i Sverige, men överklassen måste anses som fullkomligt åderförkalkad vilket möjliggör det tunna judeskiktets kolossala inflytande. De lägre samhällsklasserna är fullkomligt ointresserade av politik. Sverige hotas också av överbefolkning…”

  Under natten mellan den 8-9/9 1941 och den 10.9 1941 pratade Hitler också om den så kallade ”nyordningen i öst”, där omnämndes Sverige:

  ”Norrmännen, svenskarna osv, måste alla slussas in i de östliga områdena (ryssland); de blir nya delar av riket.”

  Den 7.6 1942 i Wolfsschanze, Hitler pratade om kriget förutsättningar:

  ”…den som ska klara ett folk genom svåra tider måste likvidera invånare som ställer sig utanför folkgemenskapen. Den som visar missuppfattad mildhet kan inte förhindra en upplösning av staten; början till en sådan upplösning kan vi för närvarande iakttaga i Sverige.”

  Det är rätt lustigt att Hitler ansåg överklassen i Sverige som korkad med tanke på att det var just överklassen som stödde Hitler och nazismen.

  Sovjet har aldrig utgjort något hot mot Sverige annat än i de sjuka hjärnor som utan tanke går på den propaganda som sköljs över oss av makteliten!

 5. ”Snarare är det så att Sverige har Sovjet att tacka för sin frihet eftersom Sovjet besegrade ondskan 1945.”

  Estland,Lettland,Litauen,Polen,Tjeckien,Slovakien,Ungern och halva Tyskland har redan tackat.

 6. ”Estland, Lettland, Litauen, Polen, Tjeckien, Slovakien, Ungern och halva Tyskland har redan tackat.”

  Jepp.

  Just de länder du pekar på spelade ju en ”viss roll” under WW2…

 7. ”Estland,Lettland,Litauen,Polen,Tjeckien,Slovakien,Ungern och halva Tyskland har redan tackat.”

  Just det, det har dom. Nu väntar vi bara på att Irak, Afghanistan, Palestina och flera länder i latinamerika får skicka ett tackkort!

 8. ”Hur många ryssar gick åt? Du är okunnig!”

  Jo Jinge, ca 20 000 000 ryssar gick åt. Att jämföra med ca 300 000 amerikaner.

  Åter till saken. Det är du som är den okunnige. 1941 stod det klart att Tyskland inte skulle vinna kriget. Det blev istället en kamp mellan USA och dess västliga allierade på den ena sidan och Sovjet på den andra. Frågan var vilket maktblock som skulle dominera Europa när Tyskland väl fallit. Men Tyskland var starkt och Hitler hade ingen tanke på att ge upp, det tog alltså 4 år att besegra Tyskland. Men under dessa 4 år fanns det ingen som helst möjlighet för Tyskland att vända kriget till sin fördel.
  Som bekant delades Europa upp mellan öst och väst efter kriget.
  Det ondskefulla USA spred skräck, död, förintelse och fattigdom i Väst. Medans det fredsälskande Sovjet spred välstånd, lycka och självständighet i flertalet öststater. Man räddade t.ex. Baltikum och Tjeckoslovakien från den hemska kapitalismen. Man lyckades t.o.m. pressa ner arbetslösheten till ett minimum genom att ge tiotals miljoner människor trygga livstidsanställningar i ett kollektivavtalsparadis kallat Gulag.
  Allt detta medans befolkningen i Västeuropa frös och svalt under kapitalismens förtryck. USA satsade hela 5% ( ! ) av BNP på militären.
  Det fredsälskande Sovjet hade inget annat val än att lägga 20% av BNP på militären, för att försvara sig mot den ondskefulla amerikanske kapitalismen. För att skydda Afghanistan från USAs cowboypolitik beslutades att även det landet skulle förvandlas till ett socialistiskt paradis.

  I Östersjön genomfördes regelbundet stora landstigningsövningar med svävare och annat. Det finns dock ingenting som pekar på att detta skulle syfta till att faktiskt invadera något land på andra sidan Östersjön. Det finns särskilt absolut ingenting som gör att man skulle kunna misstänka att detta land skulle kunna vara Sverige.

  Det i särklass största storverk som det fredsälskande Sovjet gjorde var dock inte, som många tror, att konstruera ca 30 000 kärnvapen (som naturligtvis inte skulle användas mot någon men finnas där som en motvikt till USAs 10 000). Nej, det mest fantastiska var att man lyckades avla fram en helt ny sorts minkar. Dessa minkar var helt spektakulära, de kunde bli ca 30 meter långa, alldeles svarta, och – hör och häpna – de kunde bestå av 40 ton stål! Det finns dock inga som helst bevis för att dessa någonsin opererade i svenska vatten. Visserligen finns det sjuka hjärnor som påstår att just en sådan mink en gång gick på grund utanför Karlskrona, som bevis för detta löjliga påstående har diverse förfalskade foton producerat. En del människor i tokhögern påstod faktiskt att det fanns kärnvapen ombord! Mycket underhållande! Faktum kvarstår att det inte finns några som helst bevis för att sovjetiska stålminkar NÅGONSIN har funnits i svenska vatten, och särskilt inte utanför Karlskrona.

  Sammanfattnings vis finns det väl bara en sak att säga,
  Leve Sovjetunionen, de svagas beskyddare. Död åt USA.

 9. Snoozer:

  Vilken enastående lågpannad kommentar du lyckats kläcka ur dig. Den säger ingenting annat än att du är djupt okunnig om det politiska maktspelet mellan öst och väst.

  För övrigt var det 27 miljoner ryssar som dödades av de kulturella västeuropéerna.