Varför kraschade flygplanet MH 17? – del II.


Detta är del II av ett gästblogginlägg av Franz Smidek, som av mig delats upp i två inlägg på grund av det ursprungliga inläggets längd. Förra delen publicerades för några dagar sedan.
I sitt inlägg framkastar Franz Smidek hypotesen att det tilltänkta målet för nedskjutningen var den ryske presidenten Putins plan, som ungefär samtidigt fanns i området. Putin var på väg hem från BRICS-möte i Brasilien. Han analyserar olika förhållanden som kan ge stöd för denna hypotes i förre blogginlägget. Hypotesen kan te sig djärv och är osäker. Orimlig är den inte. Det är väl känt att USA gjort upprepade mordförsök på Fidel Castro på Kuba och på Hugo Chavez i Venezuela.

Hypotesen presenterades kanske ursprungligen av den grävande journalisten Robert Parry och snart därefter av Pål Steigan (Se länkar). Den är väl förenligt med det tydliga stödet för att planet sköts ned av Ukrainas militärmakt, vilket i sig får visst, indirekt stöd av att skallet mot Ryssland och proryska separatisters påstådda skuld tystnat.
putin-malaysia-planes-300x132

Vad händer närmast? – Franz Smideks inlägg II

Troligtvis ingenting. Vi vet vilka som startade de orättfärdiga krig som dödade flera miljoner människor i Irak, Afghanistan och i Libyen. De lever idag ostraffade och njuter av det goda livet. Personligen har jag inga förhoppningar om att MH17-händelsen, likt många andra, kommer att bli uppklarat. Detta trots att det borde vara enkelt att med hjälp av vanliga polisiära metoder följa vem som gav order, rannsaka de inblandade piloterna eller operatörerna för att sedan följa kedjan uppåt i pyramiden.

Min gissning är att det rör sig om en mindre grupp med kanske ett 20-tal högt placerade makthavare i Ukraina, USA och i Israel. Man behöver inte tro att operationen styrdes eller var sanktionerad av den högsta politiska ledningen i respektive land utan att detta kan kanske vara ett verk av utbrytare, kanske medlemmar i Trilateral kommission, Bildeberg grupp eller andra suspekta organisationer.
Putin applåderar

Det känns skrämmande – om nu mina antaganden stämmer – att en liten, välplacerad grupp har kunnat provocera fram ett storkrig i Europa. Därför är det av yttersta vikt och i allas intresse att händelsen med MH17 grundligt utreds och att de ansvariga ställs inför rätta.

Referenser

1) What Happened to the Malaysian Airliner? — Paul Craig Roberts. Länk: http://www.paulcraigroberts.org/2014/07/19/happened-malaysian-airliner-paul-craig-roberts/
2) Den tyska flygexperten och piloten Peter Haisenkos analys av bilder från MH17-vraket, se: http://www.anderweltonline.com/wissenschaft-und-technik/luftfahrt-2014/schockierende-analyse-zum-abschuss-der-malaysian-mh-017/
3) Malaysian Airliner Massacre is Wall Street-City of London Riposte to Fortaleza Summit’s Creation of BRICS Bank, The Most Formidable Challenge Yet to International Monetary Fund, World Bank, Federal Reserve and Dollar Domination of World Trade; Putin Should Implement Full Glazyev Dirigism in Response to New US Sanctions

Webster G. Tarpley, Ph.D. TARPLEY.net – World Crisis Radio. uly 19, 2014 http://tarpley.net/
Länk: http://tarpley.net/audio/WCR-20140719.mp3

4) För mera information se bl a http://www.nyhetsbanken.se/, http://www.8dagar.com/ samt Ryska posten: www.rysk.info
Malaysia flygplan size-full wp-image-107179″ />

Den makroekonomiska bakgrunden

· Vi befinner oss i början av utvecklingen av en multipolär värld, med flera maktcentra.

· Inom kort förväntas Kina gå om USA som världens ledande ekonomi.

· BRICS BNP – av Kina, Indien, Ryssland, Brasilien och Sydafrika är ungefär lika stor som USA och EU.
BRICS-Durban-untitled

· Länderna som Ryssland, Kina och Indien är inte längre beroende av USA och Europa. De har nästintill kommit ikapp tekniskt, vetenskapligt, diplomatiskt, geo-strategiskt och militärt.

· Under de senaste 20 åren har västvärlden engagerat sig i en rad misslyckade och kostsamma krig och ockupationer. Väst har, trots det teknologiska övertaget lidit kännbara strategiska nederlag och prestigförluster. Europa går i USA:s ledband, kritiken mot centralstyrning och bristande demokrati inom EU växer, liksom mot politikernas dubbelmoral och deras oförmåga att lösa även de enklaste problem.

· Mellanöstern befinner sig i början till slutet av det koloniala projekt som skapades för snart hundra år sedan, efter första världskriget. Gamla strukturer håller på att kollapsa.

· BRICS är det stora hotet mot IMF, Världsbanken och dollarns position. Till en början kommer banken att disponera 50 miljarder US-dollar för ett infrastrukturprojekt och 100 miljarder US-dollar till en valutastabiliseringsfond. Bankens uppgift är att hjälpa länder att undvika ” det kortsiktiga likviditetstrycket, främja ytterligare samarbete mellan BRICS, stärka det globala finansiella skyddsnätet och komplettera befintliga internationella överenskommelser.” BRICS utvecklingsbank förväntas börja arbeta nästa år och ha sitt huvudkontor i Shanghai.


intressant.se Ukraina, , , , , , , , , ,

Robert Parry 8/8 Pål Steigan Pål Steigans blogg 4/8 Chossudovsky på Globalresearch 31/7 J Levesque 26/7 16 frågor Pål Steigans blogg 2/8 PC Roberts 21/7 DN 18/7 DN 19/7 Globalresearch Nyhetsbanken Uttalandet på Facebook Nyhetsbanken 12/7 Pål Steigans blogg 15/7 DN 13/7 DN 21/5 DN 2 21/5 Massakern i Odessa Ron Pauls uttalande Bild am Sonntag Neue Rheinische Zeitung 22/4 Undertecknare av uppropet DN 3/3 DN 2/3 Guardian 2/3 Guardian 3/3 Annarkia SvD 1/3 Z-net DN 28/2 Synpunkt på anti-ukraina propaganda DN 1/3 Svenssonbloggen 1/3 Protester mot polisbrutalitet i USA Polis mot OWS
DN:s ledare 22/2 Expo Nuland om USA:s stöd DN 23/2
DN 19/2 SvD 19/2 Moscow Times Youtube-klipp Artikel med bild av Nuland och oppositionsledaren Globalresearch DN 23/1 Nyhetsbanken 26/1 DN 25/1 Kildén & Åsman Infowars 23/1 AB-intervju med Bildt omkring 25/1 DN 19/12 2013 Globalresearch Nyhetsbanken 5/12 Nyhetsbanken 11/12 Proletären 20/12 SvD 5/1 2014 Sveriges Radio 17/12
Rozoff i Globalresearch Knut Lindelöf 7/2

  3 comments for “Varför kraschade flygplanet MH 17? – del II.

 1. Benny H
  16 augusti, 2014 at 13:53

  Läste att den Australiske ministern Bishop är i ständiga bråk med, hör och häpna, RYSKA myndigheter om acces till vrakplatsen? För det första ligger vraket i Ukraina så det vore bättre om hon ringde ukrainanarna och bad dem att sluta beskjuta området så att utredarna kan jobba ostört. Rebellerna välkomnar däremot utredarna, vilket ju alla numera vet förutom då denna Bishop. Nu har hon dessutom blivit avlyssnad, påstås det, och det är väl ingen högoddsare att det som vanligt är NSA som ligger bakom. Tystnaden kring utredningen blir mer och mer mystisk då det ju i sådana här sammanhang brukar läcka mängder med info till media. Nu ska man i alla fall lämna en preliminär rapport i början av september…

 2. 16 augusti, 2014 at 14:27

  Ja, allt talar för att varken Ryssland eller de proryska grupperna var inblandade. Ett föreberett blogginlägg om detta kommer inom 1-3 dagar.

 3. Нешко
  17 augusti, 2014 at 12:48

  Ytterligare en analys, den här gången från Rumänien
  Boeing-777 was downed by Ukrainian MiG-29, Romanian expert says
  http://english.pravda.ru/world/ussr/13-08-2014/128268-boeing_crash_ukraine-0/

Comments are closed.