Varför gläds inte väst över Mugabes avgång?


Denna betraktelse kommer från Brage Norin vid Skogså tankesmedja utanför den gamla militärstaden i Boden, och har fångat in detta på sin radar.

Artikeln.
Den 21:a november publicerades i ”Aftonbladet” en dyster artikel om ”militärkuppen” i Zimbabwe som slutade med att Robert Mugabe frivilligt sade upp sig. Så här sorgligt inleds artikeln: ”Folket dansar på gatorna för att de blivit kvitt tyrannen Robert Mugabe efter nästan 40 år. Men glädjen blir sannolikt kortvarig. Väldigt lite talar för att demokrati och frihet nu blir vardag i Zimbabwe.” Så märkligt. Den förljugna världens kanske mest hatade person under ett helt årtionde tvingas avgå – utan att ondskan gläds!!!

TVÅ LÖGNER PÅ DIREKTEN:
ETT: Folket dansar för att de blivit kvitt Robert Mugabes 40 år yngre fru Grace – hon som fått öknamnet ”Gucci” Grace. Hon levde ett extremt lyxliv som retade upp många miljoner Zimbabwier. Detsamma gjorde Mugabes två söner – extrema lyxbilar, extrema klockor, extremt dyra kläder och massor av champagne. Hela nationen sörjde över hur det hade spårat ut för den gamla ledarens familj.

Robert Mugabe är 93 år gammal. Folket förlåter honom. Miljoner människor betraktar honom som Zimbabwes nationella fader. Han åtnjuter hjältestatus i mycket breda folklager i hela Afrika – inte bara i Zimbabwe. Det är den nakna sanningen som den förljugna världen hatar att skriva.
Mugabe och MnangagwaMugabe och Mnangagwa
TVÅ: Glädjen över att bli kvitt de perversa personer som flockats runt maktens boningar – och det är många – blir inte kortvarig – den blir långvarig. Det är glädjen i väst som blir kortvarig. Sanningen är att västs glädje helt uteblev. Väst har goda skäl att sörja.

LANDETS NYA PRESIDENT HETER EMMERSON MNANGAGWA.
Han förgiftades av ”Guzzi Grace” i augusti 2017 och flögs omedelbart till Sydafrika där det genast konstaterades att han blivit utsatt för ett giftmordförsök. På nätet haglade ryktena om att detta var Graces verk. Den 6:e november avsattes vicepresident Mnangagwa av Mugabe efter otaliga försök av Grace att få honom avsatt. Han tvingades fly till Sydafrika för att undkomma Graces mördarpatruller. När Grace konfronterades med dessa anklagelserna svara hon arrogant – ”Vem är Mnangagwa?”

Zimbabwes folk hatade ”Guzzi Grace” och de hatade det vidriga lyxliv som Mugabes två söner levde. Det var därför folket dansade på gatorna i Zimbabwes städer. Endast en person som är fylld av hat mot Mugabe skriver att folket dansade på gatorna för att de blivit kvitt tyrannen Mugabe. De vet inte ens att de ljuger. Deras hat har förblindat dem.

HUR GICK DEN MJUKA KUPPEN TILL?
General Constantine Chiwenga – befälhavare för landets försvarsstyrkor och Chris Mutsvangwa som var chef för ”War Veterans Association” samarbetade i hemlighet med den avsatta vicepresidenten Mnangagwa. ”Guzzi Grace” måste till varje pris stoppas. Alla betraktade henne som en nationell katastrof.

General Chiwenga befann sig i Kina när Grace lyckades få Mugabe att sparka sin gamle partivän vicepresidenten Mnangagwa. Den kinesiska säkerhetstjänsten informerade generalen att Mugabe skulle avsätta honom i samma stund som han återvände till Harares flygplats. Guzzi Grace hade uppenbart tagit över kommandot i Zimbabwe. Efter ett antal nattliga samtal mellan generalen och andra militära befälhavare var allt klart. Chiwenga kunde landa säkert på flygplatsen i Harare.

LYXLIRARNA MISSLYCKADES MED SIN STATSKUPP.
Ett antal generaler räddade landet från att tas över av mycket stora drägg – ”lyxlirare” i Hollywood format. Hade deras kupp lyckats hade det fattiga Zimbabwiska folket drabbats fruktansvärt.

VAR DET EN FAMILJEKUPP SOM AVVÄRJDES? NEJ – CIA HÖLL I TRÅDARNA!
Låt mig citera ett kort stycke ur en artikel: Robert Mugabes hustru Grace Mugabe och hennes son Russell Goreeaza, ska enligt lokala medier, nyligen ha importerat två lyxbilar av märket Rolls-Royce till Zimbabwe. Den typ av Rolls-Royce som ska ha köpts kostar cirka 4,4 miljoner kronor styck. Det var sådant som fick befolkningen att avsky Mugabes hustru. Men – varifrån kom pengarna???

Utan att gå närmare in på frågan var den amerikanska ambassaden i Harare djupt inblandat i det maktpolitiska spelet inom ZANU_PF. Mnangagwa fick tillgång till Wikileaks dokument om en viss herre vid namn Moyo som tidigare ställt upp i val som oberoende kandidat. Denne Moyo hade flera gånger deltagit i möten på den amerikanska ambassaden. Han valde senare vägen att ”påverka ZANU-PF från insidan”. Alla CIA-agenter som jobbat under så många år med att destabilisera landet har nu definitivt förlorat. Det är därför som hatats krafter morrar i vredesmod. Ännu en CIA-plan har gått åt helvetet.

WALL STREET SÖRJER – IMF SÖRJER – DOWNING STREET SÖRJER – ALLA DRÄGG SÖRJER.
De koloniala förtryckarna har gjort sitt i Zimbabwe.
Sydafrika är med i BRICS-länderna. De satsningar som nu sker i Zimbabwes fantastiska gruvfyndigheter inleder en helt ny epok i landets historia. Kina och Ryssland som är nyckelstater i de fem BRICS-länderna, storsatsar nu i Zimbabwe. Det fattiga landets folk kommer aldrig att sluta dansa på gatorna. Zimbabwe har vänt sig österut – inte för att utplundras utan för att börja blomma.

Det är många folk som snart kommer att dansa på gatorna.
Zimbabwes folk, Pakistans folk, Syriens folk, Iraks folk, Irans folk, Turkiets folk, Libanons folk, Saudiarabiens folk, Libyens folk – listan är utan slut. IMF:s och Wall Streets globala finansiella terror och de neokonservativa krigshetsande krafterna förlorar sitt strypgrepp över land efter land. Ett helt pärlband av länder håller på att frigöra sig. Det är inte undra på att folk börjar dansa och le. Ondskans pennfäktare kommer att skriva av sig sina aggressioner till sista andetaget – men de kommer aldrig mera att kunna dansa.

i Andra om: , , , , , , , , ,


2 svar till “Varför gläds inte väst över Mugabes avgång?”

 1. Zimbabwe är rikt på mycket viktiga mineraler. USA och Storbritannien och IMF har utsatt landet under många år för en svår ekonomisk krigföring. Kina befinner sig i ett extremt fördelaktigt läge.

  Samma sak gäller Ryssland. De har redan investerat stort – både i Sydafrika och i Zimbabwe. Tack vare västs ekonomiska krigföring mot Zimbabwe har stora problem skapats.

  BRICS-ländernas New Development Bank kommer att investera stort i Zimbabwe. Ett bättre tillfälle går inte att tänka sig. Landet är definitivt på väg att öppna portarna österut – och söderut. IMF:s dörr kommer att slå igen med en stor smäll.

  Jag har plöjt massor av artiklar.
  Läs William Engdahl senaste artikel i New Eastern Outlook.
  Västvärldens ljumma förhoppningar kommer på skam.