Varför är medierna så tysta?


En sak som jag funderar på ibland är varför Göran Persson väljer att vara så tyst om den pågående etniska rensningen mot palestinierna.

Att sionisterna för sin talan genom USA och numera EU vet vi, men vad är det egent-ligen som hindrar Persson att anamma lite av socialdemokraternas traditionella hållning mot länder som förtrycker andra? Sverker Åström var tydlig i SvD igår, och Jan Eliasson tillhör den innersta kretsen av Olof Palmes gamla medarbetare..

Vår förra utrikesminister inledde sitt ämbete med att kritisera Israel men sedan blev hon tyst som en mus. Carin Jämtlin, vår nuvarande vice utrikesminister, har tidigare varit frispråkig med vad hon anser om israelernas beteende. Såvitt jag förstår var hon landets representant på EU:s utrikesministermöte, ett möte som beslöt att dra in stödet till palestinierna för att de har genomfört – demokratiska val.

Men ok, Göran Persson går uppenbarligen i George W Bushs ledband. Det är väl inte mycket annat att säga. Men då inträder en sak som är ÄNNU MER mystisk.

Varför tiger den tredje statsmakten? Borde inte Ekot, Rapport, DN, Aftonbladet, Svenska Dagbladet, Studio Ett, Uppdrag Granskning, P1-morgon med flera försöka få Göran Persson att besvara frågan varför Israel tillåts bryta mot de mänskliga rättigheterna och alla konventioner utan att Sverige protesterar? (Förlåt! DN halkade in av misstag..)

Men de frågar uppenbarligen inte, eller också vet de svaret men i så fall undviker de att berätta det. Vi har ett antal seriösa nyhetsredaktioner i landet och i nuläget är det väl nästan bara Aftonbladet som frågar sig vad som är på gång. Är den israeliska lobbyn så väloljad att det bara är ett fåtal journalister som TÖRS ställa kritiska frågor?


7 svar till “Varför är medierna så tysta?”

 1. Jinge: Borde du inte räkna Israeliska offer också om det nu ska vara rättvist…

  Sedan borde du också börja räkna hur många gånger dessa korkskallar vägrar kommunicera med varandra. Du borde dessutom lägga till antalet år och dagar som den här konflikten pågått. Du kan väl börja någonstans vid Moses eller så. Det sätter ju ett tidsperspektiv på mellanösterkrisen. Hur länge kan en kris pågå EGENTLIGEN. Borde man inte se till att INGEN har rätt till landet istället flytta de till andra breddgrader. Vi har ju massa mark upp e Norrland där de kan bosätta sig. Massor av virke som de kan bygga hus med också. Israelerna kan bosätta sig i Sverige och Palestinierna i Sibirien. Det borde kyla ner hetsporrarna…

 2. Ungefär 1/4-del av palestiniernas antal offer är Israeliska offer. Ska man följa ditt tips för övrigt så blir det givetvis 100-tusentals, men det låter sig inte göra enkelt..

 3. varför sätter du din tillit till ”den trojanska hästen” med Palme uppå? Sätt din tilltro till SKP, de enda som försvarar sin linje.

 4. Bra! Tjat och upprepning är tydligen det enda som fungerar i denna kompakta mur av tystnad och förnekelse! Jag gjorde en liten undersökning på Google idag och det är, precis som man kunde vänta, en total obalans mellan hur man ser på ”Palestinsk terrorism” och Israelisk dito, som kollektiv vedergällning och total demolering av den palestinska miljön. Finns på krönikan nu.

  En glad påsk? :-)

  Thomas

 5. Ja du ,man kan vara ett barn . Som min son att förstå att allt inte står rätt till nu . Känns ganska jobbigt att lämna över en värld som denna .. Jag läser allt nu …. Du och jag behövde tänka ett tag ihop …

 6. Låt oss upprepa, upplysa och tjata in medvetenhet hos alla människor om den terror, som pågår i Mellanöstern och då faktiskt främst mot palestinerna. Muren som skär genom byar och hem. Muren som hindrar havande kvinnor från att hinna fram till förlossningskliniker, som hindrar sjuka från att komma till läkare och sjukhus, som hindrar barn att komma i tid till skolan, som hindrar palestinska arbetare att komma till sina arbeten. Allt på grund av de israeliska soldaternas sätt att roa sig.

  Glad (?) Påsk

 7. Christina, tror du att Israeliska soldater byggde muren for att de tyckte det var roligt? Hoppla. DET var en nyhet.