SOS – Vår skuta saknar kapten!


Vi är alla passagerare på ett herrelöst skepp på oceanen. Det finns visserligen både skeppare och styrmän, men alla tycks ha gått och kojat och litar enbart till automatstyrningen. Ingen har ännu upptäckt att den sedan länge slutat fungera.

Bengt på Frihetens Vingar skriver:

”Att man står handfallen över omfattningen av den här katastrofen och inte agerar är för mig inte så överraskande eftersom dagens politiker är inriktade på att göra utredningar och inte på att agera. Göran Persson sa just ”Låt oss utvärdera”. Jojo. Utreda och utvärdera det är det de gör. ”Låt oss granska kritiken”.

Då är det sagt. Jag läser mellan raderna. ”Vi kommer endast göra något om våra utredningar visar att vi måste göra något”. Det kommer att vara för sent när utredningarna är klara. I vissa lägen måste man reagera och agera, inte sitta och fundera… …Statsministern manar till samling. Vi ska alltså sörja tillsammans, men det får inte kosta några extra pengar. På något sätt har nog politikerna i dag fått för sig att agera är samma sak som att tillsätta en utredning. Hur gick det till?”

Frihetens vingar!

Nu har vi fått en nyårsdag då vi ska flagga på halv stång. Förmodligen har betydligt över 1000 svenskar mist sina liv och ett flertal riskerar att dö på grund av att vi har en regering som är saktfärdig och har svårt att fatta beslut.

En ”nationell samling” är påbjuden av skutans kapten. En nationell samling som känns som ett svepskäl bara för att tysta kritiken.

Vi borde göra som i Georgien. Skaffa visselpipor och parkera utanför Rosenbad till innevånarna överger skeppet.

Radiohjälpens postgiro 901950-6 och märk talongen med “Asien”.


5 svar till “SOS – Vår skuta saknar kapten!”

  1. KAstade bara ett öga mitt i artikeln och såg att du ansåg att alla döda (över 1000) svenskar dött på grund av att regeringen ”pöste” några timmar för länge. det är förstås allvarligt om regeringen inte fungerat så bra som den borde och hade gjort på information som massvis med vanliga människor hade på ett tidigt stadie, men det är väl på sin höjd mellan 10-100 människoliv som detta orsakat, för jag trodde i min naivitet att det förekommit en katastrofal tsunami i södra Bengaliska viken… Där ser man, och du och Bengt skulle förstås bli ett fantastiskt stats- och utrikesminsterpar (förlåt detta senare grova burleska skämt)!

  2. ”Förmodligen har betydligt över 1000 svenskar mist sina liv och ett flertal riskerar att dö på grund av att vi har en regering som är saktfärdig och har svårt att fatta beslut.”

    Kan du inte se skillnad på bisats och huvudsats? :D

    ”…och ett flertal riskerar att dö på grund av att vi har en regering som är saktfärdig och har svårt att fatta beslut.”

    Så STÅR det faktiskt Magnus!

  3. Ursäkte mig. Jag hade alldeles fel. Skuttade lite väl vårdslöst över texten (och tangentbordet ser jag – du *kan väl* censurera mig, snälla! :-] ). Jag ska läsa den igen, men nu måste jag alldeles snart sluta blågga och slå ifrån datorn!!! (Återkommer ev.)

  4. Fy för den lede!..Vad för forum tror ni at ni är?..Ågna en enda äkta tanke åt de som drabbats…inte åt skitsnack för folk som inte ens har en susning om vad en reell kris innebär…så nedrans verklighetsfrämmande kan ni väl ändå inte vara?…Ingen skatt bör vi betala….människor ska bo på gatan i Sthlm,..men när välbeställda livsnjutare i andra ändan av världen hamnar i nöd…då ska politiskt ansvar utkrävas av ansvariga politiker?…Var finns omtanken om dessa länders reella invånare?…CYNISKT!