Var ska borgerligheten få alla väljare ifrån?


Just nu har Centerpartiet stämma i Stockholm och passar givetvis på att prata så mycket de kan med media.

Och i den rådande bristen på dramatiska världshändelser så lyckas de få in en och annat artikel i tidningarna trots sin relativa litenhet.

Det jag lagt märke till är att Maud Olofsson säger ungefär samma sak som Reinfeldt. Man måste sänka bidragen till arbetslösa och pensionärerna. Lite underligt känns det allt när centern plötsligt låter mer ny-liberala än moderaterna. Men det kanske är nödvändigt nu när bönderna blir färre och färre.

Men räcker verkligen högerväljarna till för fyra borgerliga och nyliberala partier? Personligen börjar jag nog tvivla lite på den saken. Solidaritet må vara ett slitet ord, men många kan nog identifiera sig med dem som drabbas av sjukdom eller arbetslöshet. Och de som inser att de kan bli sjuka eller arbetslösa vill nog knappast rösta borgerligt..


2 svar till “Var ska borgerligheten få alla väljare ifrån?”

  1. Tror nog dessvärre att det finns en hel del unga människor som inte fattar dels att de kan bli sjuka, dels att de kommer att fylla 40 allihop en dag!
    För att inte tala om att de inte var med förra gången det begav sig.

  2. Jo fast jag är övertygad om att opinionsmätningarna kommer att jämna ut sig dramatiskt. Och nu är det ju fyra partier som i stort sett kör med samma mantra. Jag är inte alls säker på att det gynnar borgarna.