Vänta lite, jag ska bara mjölka min Magnum


Jag hade inte tänkt skriva något om kvällspressens försök att mjölka lösnummerköparna men efter att ha konstaterat att de framhärdar så..


Christer Pettersson
är död och begraven men det kommer att kunna säljas tidningar på Palmemordet i många år än. Troligen försvinner kvällstidningarna i sin nuvarande form innan olika magnumrevolvrar försvinner från deras hemsidor. Den dagen kvällstidningarna bara finns som hemsidor på nätet så kommer sannolikt någon annan politiker att tas av daga på ett spektakulärt sätt varpå allt kan rullas upp i repris.

Jag har faktiskt skjutit med Magnum. Ska man beskriva det helt kort så kan man säga att – det smäller. Ska man ge en fylligare beskrivning av upplevelsen, för det är en upplevelse, så är det att det är lite skrämmande. I all synnerhet om det rör sig om överladdad ammunition som det ofta gör. Vapnet ger en kraftig rekyl som inte alls dämpas av några rörliga delar som i fallet med en pistol.

I Sverige finns det en samling sportskyttar som är så fascinerade av vapentypen så att de har bildat – Magnumklubben. Det är en samling överviktiga äldre män som regelbundet träffas och pangar med sina Magnumrevolvrar. Somliga av dessa män brukar roa sig med att delta i informella skyttetävlingar av typen – Police Combat Action. Det går ut på att rusa runt i miljöer där ”ryssar” överraskande dyker upp tillsammans med vanliga människor. Då gäller det att knäppa ryssen och inte mormor.

Den sista gången jag med säkerhet vet att en sådan tävling gick av stapeln var under World Police and Fire Games 1999 då det gick i Stockholm. Jag var med så jag vet. Nejdå, jag var inte med och sköt pistol, jag är en fridsam gammal man, jag var med och spelade – Boule.

Men jag träffade ett par poliser från New York som var med och sköt tävlingen, och jag hade en arbetskamrat inom kriminalvårdsverket som förhoppningsvis träffade ryssarna och inte mormor.

Mordet på Olof Palme kommer aldrig att lösas oavsett vad de hittar för vapen. Jag har läst ett antal böcker om saken och därmed bidragit till att berika journalister som på egen hand slagit mynt av historien. Det är inte otroligt att jag kommer att läsa ytterligare någon bok i ämnet men någon kvällstidning kommer jag inte att köpa för att bidra till tidningskolportörernas köttbullar, där går gränsen.

Skyttarnav devis – Börja skjut pistol och träffa nya kompisar!

Andra bloggar om: , , , , , , ,

[tags]Magnum, Mediekritik, Kvällspressen, Olof Palme, Christer Pettersson, Mockfjärdsrevolvern, Magnumklubben, Palmemordet[/tags]


2 svar till “Vänta lite, jag ska bara mjölka min Magnum”

  1. Hehe nu blev jag nyfiken,det här med att skjuta ryssar…

    Skall vi se det som ett ”skojfriskt” uttryck för gammal nedärvd rysskräck från stormaktstiden eller hyser dessa ”överviktiga äldre män” verkligen en genuin antipati mot just det folkslaget? Och vilka är ”vanliga människor” det sammanhanget?

    Varför inte Engelsmän Amerikaner eller Danskar?

  2. De måltavlor som föreställer soldater kallas ”ryssar”. Det får man lära sig när man gör lumpen.. I detta fall borde man oxo kunna kalla de snabbt uppdykande skjutmålen för BOVAR.