Vänsterpartiet hotar med nyval!


Ibland tror jag på en högre makt! :-)

Nåja, trogna besökare på denna hemsida vet att det bara är en kul rubrik och inget annat. Men igår hävdade jag: ”Ohly, Fäll regeringen!” och det är nästan så att man tror att partiledningen i Vänsterpartiet läser min sida..

Läs min uppmaning igår!

För idag gläds jag ät en rubrik i min morgontidning: ”Göran Persson har förbrukat det förtroende som byggts upp under sex års samarbete,” skriver vänsterpartiets första och andra vice ordförande Ingrid Burman och Ulla Hoffman i en debattartikel i Svenska Dagbladet.

Hoffman och Burman: ”Vad som förvånar och som gör att förtroendet för Göran Persson brister är att han väljer att avbryta samarbetet offentligt och inte i första hand i samtal med de partier som samarbetar”, skriver de.

”Skribenterna anser att regeringen naturligtvis är fri att fortsätta att utveckla samarbetet med det parti som de anser säljer ut sin försvarspolitik och EU-kritik för ministerposter. Men det blir i så fall en minoritetsregering som inte får vänsterpartiets stöd vare sig före eller efter ett ordinarie riksdagsval. – Vi räds inte ett heller ett nyval.”

Läs artikeln i SvD!

Rimligen så ställer de nu en förtroendefråga för Persson i riksdagen. Då får vi se om de borgerliga partierna väljer att stötta Persson, som ju faktiskt driver en borgerlig politik, eller om vi kommer att piggas upp av ett nyval.

Som jag skrev igår så tror jag att många av vänsterpartiets väljare kliver av partiet åt höger. Men står (v) fast vid åsikten som Burman och Hoffman uttrycker så kan nog många av sympatisörerna tänka sig att återvända.


Ett svar till “Vänsterpartiet hotar med nyval!”

  1. Jag har aldrig förstått hur mitt parti så länge stött den borgliga, eller bättre sagt – neokonservativa – politik som Persson fört. We can do better without him.