Dagens Bild – Vansinnet satt i sytem..


Resultatet av en bilbomb. Kolla särskilt fotsulan. En illustration av krigets totala vansinne. Vill man kan man fylla flera websiter med samma sorts bilder, ofta betydligt råare än denna. De riktigt otäcka bilderna är helt enkelt för jobbiga att se på. Man tror inte att det är människor ens. Idag hävdar man att minst 100 000 irakier har dött.

Men det är givetvis inte bara irakier. 20/1 var det 1419 amerikanska soldater som hade förts hem i kistor draperade med stjärnbaneret. Vad deras anhöriga, vänner, barn, hustrur, grannar, skolkamrater och syskon tänker vet jag inte.

Men de är knappast stolta över att få behålla flaggan..


6 svar till “Dagens Bild – Vansinnet satt i sytem..”

 1. Det är terrorister som vill stoppa valet som använder bilbomber, och den enda skurken du hittar till detta är de amerikaner som nu kan garantera det nu mycket populära valet och att Irak, ungefär som europeiska länder efter WWII, utvecklas till en demokrati. Och påståendet att amerikanerna mördat 100000 har inget stöd hos någon seriös bedömare. Inte ens det på sitt sätt seriösa, men antiamerikanska, iraqbodycount’s (iraqbodycount.net som har log på dödsfall och skattningar av dödsfall utifrån alla slags rapporter i all slags media och andra informationskanaler, huvudsakligen journalistiska) siffror 10000-15000 döda irakier är mord från amerikanarna, utan huvudsakligen terrordåd från antidemokratiska extremister och helt andra mera civila dödsfall.

  Varför anklagar du inte dem som utför dessa bestialiska dåd mot det irakiska folket? Exempelvis ofta mot irakiska polisstationer med irakiska poliser.

  Kommer du att bli ledsen om det blir demokrati i Irak och alltofd påstå att det är en skendemokrati eftersom USA störtade Saddam? ÄR Tyskland en skendemokrati?

 2. Det var värst.. :) Tror du inte att irakier dog när de amerkanska kryssningsmissilerna och bomberna regnade över Irak? Såvitt jag kan se anklagar jag ingen alls i detta inlägg, mer än vansinnet. F.ö. får vi väl avvakta om det BLIR ngt val i Irak, och om det blir så finns ju alltid risken att det blir några mullor som styr. Inte säljer jag skinnet innan Björne är skjuten.. :) F.ö. ratta in sr.se och lyssna på inslaget i morse där de talade om Irak. Programmet som börjar 9.00 – 11.00 Där var försvarshögskolans forskare med och pratade om USA:s misslyckande i kvadrat. Intressant faktiskt.

 3. Jag lyssnade på konfllikt, som bl a beskrev Robert Fisk som en av de bästa journalisterna i världen (han som motsatte sig USA:s krig mot den i Kosova folkmördande kristna Serbiska regimen). Robert Fisk nämndes även som ett exempel på en *arab* som var emot valet i Irak :-) Men annars så var de flesta röster man kunde få tag på inte emot valet, utan tvärtom ansåg de att invasionen var bra och valet positivt och i sin ordning (det nämndes att en som varit positiv mot sina egna principer hade kunnat tänka sig att resonera om ett skjuta upp valet ochlite sånt, men inget annat).

 4. Vansinne tar inte slut för att man låter dom vansinniga terrorsister ta över. Det är bara fegt och ologiskt. Att ge efter för fanatiska islamister som tappat greppet på vad mänskliga rättigheter är för någonting är inte ett alternativ som jag tycker är vettig.

  Den som använder sig utav bilbomber som drabbar oskyldiga och kidnappare som avrättar civila med halshuggning är de som ska vara jagade och rädda.

 5. Jag håller nog med dig i det Kenneth! Kruxet i nuläget är väl att USA inte hade ett smack att göra i Irak från allra första början. Nu for de dit i alla fall och klarar inte ut situationen. Även om FN var en långsammare variant så hade man kanske kunnat uppnå en större samverkan mellan alla länder. Och legitimiteten hade garanterat blivit långt större. Nu bidrar i stället USAs agerande till en enorm nyrekrytering av terrorister tyvärr.