Valrörelsen drar igång med lokalmöten


Var uppe i Handen Centrum för att handla och lyssna på riksdagsman Kalle Larsson (v) som talade omkring temat ”Rätt till jobb rätt på jobbet”.

När Kalle talade om arbetslösheten så passerade en man ur vårt östra broderfolk, lätt beskänkt.

– Jak ska säga att jak är arpetslös, hävdade han irriterat. Kalle höjde rösten till publiken och sa:

– Folk blir förbannade när de är arbetslösa!

Antagligen har han en naturlig förmåga som folktalare, han var i alla fall snabb som blixten.

Men det kändes i alla fall som en liten försmak av en valrörelse som kommer bli mycket spännande..


Kalle Larsson (v)


6 svar till “Valrörelsen drar igång med lokalmöten”

 1. ..samme Kalle Larsson som anser att politiskt våld är ”en taktisk/strategisk fråga, inte en moralisk”.
  Så talar en verklig demokrat och allmänt sympatisk snubbe.. Eller kanske inte.

 2. Hej, tack för beröm! Tänkte mest meddela den där Wille att citatet från mig är felaktigt. Fast det fattar nog de flesta ändå.
  Kalle

 3. Ja Kalle, Sofia Nerbrand har inte imponerat på mig. Vet inte om du läste debattartikeln hon skrev i SvD om sina tankar när hon reste förbi de röda små stugorna.. Så öppet elitistiskt att det var otäckt.

  Så här skrev hon i SvD: ”När jag reser genom Sverige undrar jag ofta: Vad sysslar de som bor i stugorna med? Hur många försörjer sig själva i de små samhällena som susar förbi tågfönstret? Lite förläget kommer jag på mig själv med att ha synpunkter på hur mycket alla andra jobbar. Det inte min angelägenhet. Men så påminns jag om hur verkligheten ser ut – vi har ju gemensam ekonomi. Om de som lever bakom gardinerna rullar tummarna eller tillhör de många onödigt sjukskrivna så behöver de inte ta den fulla konsekvensen av detta. De gör det på min bekostnad – jag får försörja dem. Eftersom långt över hälften av vad jag och alla andra tjänar går in på det allmänna kontot, så har jag rätt att svinga mina moraliska pekpinnar. Jag vill inte vara sambo med slöfockar.”

 4. Japp, Kalle Larsson har verkligen en naturlig frmåga som folktalare. Han har varit förbannat bra varje gång jag har hört honom tala.

  För övrig anser jag (oavsett om citatet är sant eller falskt) att politiskt våld är en taktisk fråga. Moral kan Kristdemokrater få syssla med, jag håller mig till verkligheten.

 5. Personligen lyssnade jag på Stig Henriksson i Ekots lördagsintervju, och i mitt stilla sinne funderade jag på ”tänk hur enkelt det skulle vara att gå och ge vänsterpartiet sin röst med honom som partiledare”!