Väl tajmade Terrorplaner?


Nu när medierna fylls av olika scenarios som beskriver hur 9-10 flygplan skulle sprängas över atlanten blir jag fundersam.

Jag kan inte påstå att jag tvivlar direkt, men är det sant så kommer rimligen de gripna att dömas till livstids fängelse hela gänget. Ett sådant dåd, eller bara planerna på det, bör under inga omständigheter leda till andra straff än livstid.

Samtidigt kryper det lite i kroppen på mig. Ikväll svensk tid har det utlovats en resolution i FN:s säkerhetsråd, en resolution som ska sätta stopp för Israels aggression mot Libanon. Arabförbundet och Libanons regering har varit mycket negativa och än så länge har vi inte hört några andra signaler.

Tony Blair har en inrikespolitisk situation där flera regeringsmedlemmar är öppet kritiska till honom och hans agerande. Internt i England är folk mer och mer förbannade för att han blivit en knähund åt Bush. Medlemmarna i Labour har uppenbarligen helt tappat förtroendet för sitt partis ordförande som också råkar vara landets premiärminister.

Tvärs över atlanten sitter George W Bush i en liknande knipa. ”Kriget mot Terrorismen” har gått i baklås och alltfler anser att de amerikanska soldaterna ska tas hem. Det är till och med så att Bushs beundrare, demokraternas Lieberman, fick stryk i valet av kandidater till senaten, detta trots att Lieberman var en mycket populär kandidat. Han fick stryk av en praktiskt taget okänd Bushkritiker, Ned Lamont, vars främsta merit är att han är – Bushkritiker. Detta innebär enligt bedömare att demokraterna nu kommer att bli alltmer öppet kritiska mot Bush.

Ni börjar förstå åt vilket håll detta lutar väl?

Medieuppgifter gör gällande att Bush och Blair har haft kontakt i ärendet ett tag, och senast i början av veckan hade de en längre videokonferens i frågan. Som jag skrev inledningsvis: ”är det sant så kommer rimligen de gripna att dömas till livstids fängelse hela gänget”

Det jag tycker är ett otäckt sammanträffande är just dessa fakta jag pekar på ovan. Bush har ett val nu i höst, ett val där demokraterna nu skiftar politisk linje till att bli mer kritiska till honom och hans ”Kriget mot Terrorismen”. Han har all anledning att oroa sig för det valet. Blairs situation är allt annat än god, och bägge har ett intresse av att Israels bombande av Libanon får fortsätta, om inte annat så av inrikespolitiska skäl.

Att jag är fundersam omkring de nyheter som vi serveras innebär lyckligtvis inte att jag har fel, oavsett om nyheterna är korrekta eller ej. Jag har nämligen vid åtskilliga tillfällen hävdat åsikten att de som skapar terrorism på den här planeten är Israel, USA och England. Är detta ett allvarligt menat försök att döda 2-3000 människor så kan jag givetvis hävda – Vad var det jag sa? Är detta, som det varit tidigare i England – en reaktion utan rimlig grund kan jag också säga – Vad var det jag sa?

Men jag hoppas att de nu gripna ställs till svars och får livstid för att det är ställt utom allt rimligt tvivel att de planerat att mörda tusentals oskyldiga människor. Hellre det än att konstatera att världens mäktigaste personer är konspiratörer av format, konspiratörer som försöker lura, inte bara de som valt dem, utan hela världens befolkning.

Den här gången duger det inte att plocka fram ett antal pubertetsfinniga tonåringar som fantiserar om stordåd i terrorbranchen. Nu får allt England visa upp riktiga terrorister!

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

[tags]politik, london, terrorism, bush, blair, israel, mellanöstern, pakistan, terrorister, kriget mot terrorismen, flygplan[/tags]


12 svar till “Väl tajmade Terrorplaner?”

 1. Jo, det måste ha varit glädjerus i både Washington och 10 Downing Street under gårdagen. Det är, som du beskriver, en helvetisk politisk situation för både Bush och Blair och förhopningsvis kommer den situationen att bestå för all framtid.

 2. Amir Sariaslan says:
  August 11th, 2006 at 7:57 am

  Jo, det måste ha varit glädjerus i både Washington och 10 Downing Street under gårdagen. Det är, som du beskriver, en helvetisk politisk situation för både Bush och Blair och förhopningsvis kommer den situationen att bestå för all framtid.

  ja, vilken förunderlig ”tur” för båda att de får ytterligare möjlighet att sprida sina trygga vingar över oss dödliga och skydda oss mot den osäkerhet världen över som Al qaida står för. äntligen ”time” att införa lite bättre lagar som kontrollerar dessa terroristelement i Europa oxå, varför inte en homeland security över hela EU?

  tack för att jag nu blir medveten om hur nödvändigt det är med Bush och Blair som garanter och stöd i en otrygg värld!

  att det sedan inte finns tillstymmelse till konkreta detaljer kring den här historien i England är ju en helt annan sak!

  men visst skapar det det förvirring och skräck, eller hur?

  vem vinner på det, och vem sprider den?

  Vem pekar åt ett visst håll? Titta vem som pekar, så förstår man nog att mönstret går igen i samma banor som sept. 11. Vem hotar egentligen världens och människornas liv och säkerhet?

  MVH
  oskar

 3. Jag har märkt att sionistlobbyns värsta militanta har slutat att skriva kommentarer här Jinge. Har du skrämt bort dem? Bra gjort i så fall :-)

 4. Mats! De har varit mycket flitiga på att skriva kommentarer här men de har tröttnat. Jag, och många av dem som läser här, har krävt dem på vilka ARGUMENT de har för att döda palestinier t.ex. Då blir de tysta efter att ha kraxat ”- Antisemit!” några gånger. Ju fler som kräver dem på svar varför de vill döda en massa libaneser, ju tystare blir de av naturliga skäl.

 5. Sionistlobbyn har gått på högvarv ett bra tag sedan de Israeliska ockupanterna tillfångatogs INNE i Libanon, men sedan det visade sig att det var lättare och skojigare att hejja på fanatiska barnamördare som släpper sina amerikanska vapen från tusen meters höjd än när ockupationsarmen fick möta en moraliskt välmotiverad motståndsrörelse på marken utan framgång har det varit förhållandevis tyst…

  Då var ju inte heller ”terrorattacken” speciellt oväntad heller fast den här gången tror jag att entusiasmen för fortsatta kors & hexagramtåg mot icke-människorna huvudsakligen stannar hos hysterikerna ovan…

 6. #2 Du har enligt mig helt rätt i din tolkning av vem som ligger bakom vad i denna värld av terrorism. Vi blir alla lurade till att tro att fanatiska terrorister finns i varje land och hotar allt och alla. Mönstret spelas åter upp från Afghanistan och Irak. Blir Iran och Syrien nästa mål tro? Det pekar verkligen åt det hållet.

 7. Hamed! Man måste nog gå ovanför de myndigheter som arbetar med säkerheten. Direkt upp till toppen i hierarkin. För myndigheternas agerande styrs av respektive lands ledning. Skulle George W Bush vilja slippa islamistisk terrorism skulle han förstås försöka se till att behandla de muslimska länderna på ett rättvist sätt. Nu gör han inte det utan sätter igång korståg mot dem i stället. Dessutom låter han Israel forstsätta mörda araber i Libanon och det med gratis vapen från USA.

  Han hade kunnat undvika detta med ett enkelt penndrag.

 8. Hoppas att det ”nya” resolitions förslaget är bättre.Det gamla är ett hån mot freden.

  Dokumentet är så långt från ett fredsdokument man kan komma. Istället representerar det ytterligare ett steg i den amerikansk-israeliska aggressionspolitiken i Mellanöstern.

  Krigsförbrytaren George W Bush deklarerar att han inte tänker tillåta några viktiga förändringar i resolutionstexten, vilket krävs av den libanesiska regeringen och av arabvärlden. Speciellt negativ är Bush till kravet på ett omedelbart tillbakadragande av de israeliska ockupationstrupperna.

  Resolutionsförslaget innehåller inget fördömande av Israels brutala och kriminella aggressionskrig mot Libanon. Förslaget nämner inte heller med ett ord de områden i sydöstra Libanon, Shebagårdarna, som Israel ockuperat sedan 1967, en ockupation som gör Hizbollahs väpnade kamp mot Israel legitim enligt internationell lag.

  Resolutionen kräver att Hizbollah avväpnas och upphör med sina militära operationer. Samtidigt ges Israel rätt att behålla ockupationstrupperna i Libanon och därtill rätt att utföra ”defensiva flygoperationer”, dvs att fortsätta terrorbombningarna. Detta är ett slag i ansiktet på hela arabvärlden. Fakta är att varenda terrorbombning som Israel utfört kallas för just ”defensiv”.

 9. Jag tycker att alla terrorist-älskande vänstergubbar ska gå och spränga sig själva i luften som sina liktänkande gör :-)
  Hi hi hi…

 10. Thomas Lindholms inlägg är ett citat ur Proletärens ledare i nr 32/2006, ”FN-resolution för kapitulation”.

 11. Ja.PKFV.
  Och den texten passar förbannat bra,sen spelar det ingen roll om det är jag eller någon annan som har författat texten.Budskapet går fram ändå!
  Dels tror jag att Jinge inte gillar så mycket länkar.