Vad tycker DU om bloggens nya utseende?


Som du sett har bloggen fått ett nytt ”skin” och den är nu gjord för 1024 pixlars bredd. En av de större förändringarna märks i storleken på typsnitt och på bilder, kommentarer och vanlig text.

Jag vill gärna veta vad just DU tycker till om förändringen. Är den nya looken bättre eller sämre än den förra? Är det mer lättläst?

Jag kommer inte att släppa fram kommentarerna här för att andra inte ska påverkas, det är m.a.o. bara jag själv som läser dem.

Uppdatering 27/7 17.45: Som jag skrev så släppte jag inte fram kommentarer förut. Skälet var att jag inte ville att kommentarerna skulle färga andra som kom efter. I stort sett alla har varit positiva till det nya utseendet. En var negativ och sa att det var 90-talsstuk, ytterligare en sade att det var bra men bakgrunden fel. Så jag har ändrat bakgrunden till en ”lagom” brytande färg, men som någon upptäckte blir det små mörka fläckar i den. Jag kommer inte att ägna dessa fläckar någon uppmärksamhet men troligen byter jag färg vad det lider.

Praktiskt taget alla har skrivit att det blivit lättare att läsa, många har dessutom sagt att man tom kan läsa kommentarerna nu.. :-)

Så experimentet är över och nu kommer jag att fortsätta att köra bloggen så här.

Tack för alla synpunkter! Från och med nu kommer kommentarer att visas om ngn har nåt på hjärtat..


5 svar till “Vad tycker DU om bloggens nya utseende?”

  1. Det nya utseendet är snyggt, men av någon anledning så är skärmen full av symmetriska ”fläckar” eller brutna horisontella linjer. Är det meningen, eller är det bara något skumt som har hänt?

    PS. jag använder senaste versionen av Firefox

  2. Om det fungerar så är det bra. Stilen är definitivt 90-talsinspirerad, men det behöver inte vara negativt på något sätt. Det viktigaste är att koden inte är 90-tal, för det gör ingen glad.

    Men förstasidans XHTML-kod ger närmare 90 valideringsfel, och om du vill att sidan ska fungera så bra som möjligt för så många besökare som möjligt så är det en detalj som kan förbättras. Kvalitetsoptimering och handikappanpassning av hemsidor är inte något som bloggare brukar bry sig om, men de som orkar engagera sig upptäcker snart vilka fördelar det ger.

    Resultat av XHTML-valideringen: http://validator.w3.org/check?verbose=1&uri=http%3A%2F%2Fwww.jinge.se%2F