Vad skulle du göra om du blev miljonär?


Ja kom inte och påstå att du aldrig tänkt tanken! Gör du det så ljuger du eller så heter du Wall Enberg eller något liknande.

Vi vanliga dödliga har den ekonomi vi har och kan sällan drömma om lustjakter, världsomseglingar, sommarstugor på Hawaii eller vad det nu är som kan vara våra ouppnåeliga mål.

Från och till drömmer jag om en bobar båt i 20-metersstorlek. Den jag drömmer mest om kostar runt 20 miljoner så det får nog bli en påse hallonbåtar istället.

Det har jag nog råd med..

Att spela sina surt förvärvade slantar på Svenska Spels olika varianter är inte såå listigt.

Lotto ger bara 49 procent tillbaka till spelarna t.ex. Men 7 rätt på Lotto och två jokernummer rätt ger en garantivinst på 50 miljoner plus potten plus lottovinsten. 60-70 millar är ingen omöjlighet.

Någon gång varje år, för någon spelare..

Att det ska bli just du är lika sannolikt som att en meteorit dödar dig innan du läst färdigt denna text.

Ibland läser man i tidningarna om vad folk i praktiken GÖR om de vinner flera millar.

Det vanligaste är att betala sina skulder och jobba kvar på jobbet..

Nämenvaff..?

Det verkar på mig vara en totalt otrolig reaktion men är i praktiken vad många gör.

De blir Joakim von Anka personi-fierade och sätter sig på slantarna. Andra drar iväg till Hawaii och dricker Pina Colada till slanten är borta och kronofogden efterlyser dem.

Själv vet jag i ärlighetens namn inte riktigt vad sjuttsingen jag skulle hitta på. Men det mest troliga är att jag köper ett bättre torp vid någon fiskrik sjö och döper torpet till ”Jinge-Ro”

Sedan ställer jag mig på farstubron med en kvast och sopar sakta och säger: ”- Hä gott me kaffe!” på en utpräglad norrländsk dialekt.

Man kan ju alltid öva bort Stockholmskan, och vad gör man inte för några millar..? :-)

Länk till min våta DRÖM!


3 svar till “Vad skulle du göra om du blev miljonär?”

  1. Ja det skulle vara väldigt upplyftande att få lite klirr i kassan.Jag tror att i det ögönblicket jag inser att jag fått en större vinst,kanske tom lika mycket som jag tjänat under hela mitt liv(och det inte mycket)skulle hjärnan bli full med tankar i samma ögonblick.Vad som gäller är att gå hem och fundera i lugn och ro en vecka eller så,jag menar så att man inte blir”överbelastad” med massa tokiga ider.
    Många får ju en såkallad ”villa noija” så fort dom vinner pengar,det har jag aldrig förstått mig på.Jag har bott i villor och glömmer aldrig den dan när vi flyttade till lägenhet,allt blev helt plötsligt mycket enklare och billigare.
    Om jag skulle vinna en större summa hade jag nog flyttat på mig lite för att undvika den omedelbara anstårmningen av ”nya venner”,till nått behagligt klimat och värmt mina onda ben som jag så envist har slitit ut som takplåtslagare sen 15:års ålder på stockholms tak.
    MVH
    Lindholm

  2. Min ”båt” förutsätter den ”riktigt feta vinsten”, och visst den kommer förr eller senare. Håller jag bara på och spela i någon miljon år så förr eller senare. Själv klurar jag mer och mer på att spela på hästar i stället… Då kan man dessutom fara ut till Solvalla lite då och då.. :)