Vad händer de politiska bloggarna efter valet?


Många av oss undrar förstås hur valet kommer att sluta, vissa ligger nästan sömnlösa av oro kan jag tänka mig.

Själv undrar jag vad som kommer att hända med de politiska bloggarna när eftersnacket dör ut om någon vecka. Kommer folk att vara lika ihärdiga i sitt diskuterade av de olika sidornas brister och förtjänster? Själv tillhör jag de försiktigas skara så jag har registrerat en till domän, http://borgarna.se/ att använda om det ohyggliga skulle inträffa.

Där kan jag ägna mig åt frenetisk kritik av en borgerlig regering om det skulle bli en sådan, vinner de inte så kan jag ju sälja domänen till någon borgare som vill ha en hemsida för borgerlig självbeundran.

Just nu är det en tämligen het debatt på många bloggar och vad kommer att hända efteråt? Kommer antalet inlägg om politik att sjunka till hälften, eller ännu mindre? Jag vet faktiskt inte, men att det kommer att bli skillnad är självklart. Det skulle vara kul om Intressant-Johan gjorde en graf över inlägg taggade som ”Politik” och visade upp om några veckor. Jag tror att den kommer att se ut som en hoppbacke.

Samtidigt så är det ett antal bloggare som kandiderar till riksdagen, vad sjuttsingen ska de ta sig till om de inte kommer in? Undrar om det finns något kristeam för besvikna borgare färdigt redan nu, man kanske skulle starta ett traumacenter för frustrerade bloggare?

Många av oss kommer säkerligen att fortsätta att diskutera politik precis som ingenting hänt. Men en effekt lär väl bli att besöksfrekvensen sjunker för de som ägnat mycket tid åt politik, en bloggare ska bli fotoblogg på måndag har jag läst, och det är inte undertecknad.

Andra bloggar om: , , , , ,

[tags]Politik, Val 2006, Bloggosfären, Traumacenter, Kristeam, Politiktaggar[/tags]


10 svar till “Vad händer de politiska bloggarna efter valet?”

 1. Är det bara jag eller har den almänna tonen i Jinges skrivande förändrats märkbart sedan starten?

 2. Har tänkt på samma sak Jinge, men jag tror att sådana som du, jag och andra som funnits med ett tag kommer att fortsätta som om inget hade hänt. De som möjligen slutar är de partipolitiska kampanjbloggar som dykt upp som svampar det senaste halvåret (noterade t.ex. att bloggtoppens politiska avdelning nästan dubblerades på bara ett halvår). Där räknar jag med att det blir ett rejält manfall efter valet.

 3. En politisk blogg kommer att återuppstå efter valet, nämligen min…
  Det blev ju omöjligt att kritisera vänstern – vilket är nödvändigt – när Högeralliansen flaxat med sina hotfulla vingar i mediernas vridna propaganda senaste månaderna.
  För fortfarande är det min övertygelse att en borgerlig valseger inte beror på det förträffliga i borgerlig politik. Jag tror att vänsterns oförmåga att skapa ett trovärdigt alternativ är orsaken till borgarnas framgångar…
  Samtidigt är morgondagen en milstolpe. Vi kommer att få se hur stark medial manipulation egentligen är…nästan lika intressant som själva mandatfördelningen…
  Glöm inte emu-omröstningen. De högljudda profetiorna om utgången stämde inte alls.
  Juni-listan som inte fick vara med i de offentliga debatterna nådde enorma röstsiffror.
  Tänk om väljarna i morgon har genomskådat de opinionsbildande drakarnas tomma och skramlande tunnor. Tänk om folket så där i största allmänhet är klokare och mer självständigt analyserande än journalistkåren.
  Tänk om vi inte alls sitter med borgerlig regering och blå khmerer i Stockholms stadshus!
  Opinionsinstituten och dess megafoner kan alltid urskulda sig med tal om att inget var statistiskt säkerställt. Ändå basunerade man ut dessa mätningar.
  I vilket fall som helst så blir inte den politiska debatten mindre viktig efter valet.
  Egentligen är det väl då oberoende instanser som vissa bloggar verkligen ska driva, diskutera och bevaka politiken mer än någonsin. praktiskt taget jag dem med blåslampa…