Vad är det vi firar egentligen?

Ring, klocka ring…och seklets krankhet vike; det dagas, släktet fram i styrka går. Ring ut, ring in den tusenåra fredens rike..

Tennyssons nyårsklockor har jag lyssnat till live ett antal gånger. Det började på 70-talet då George Rydberg läste klockorna, men på senare år har det bara varit vid enstaka tillfällen.

Men vad är det vi firar då? Ptja, för egen del att jag fortfarande är vid liv fem år efter en infarkt med tillhörande hjärt-operation.

Att ringa ut de tusen krigens år känns inte aktuellt av lätt insedda skäl. Troligen kommer jag aldrig att få fira det, och troligen inte du heller. Tills vidare får vi nöja oss med att utbrista i ett samfällt skål och ett Gott Nytt År!

  6 comments for “Vad är det vi firar egentligen?

 1. Wille
  31 december, 2005 at 20:27

  Jag firar inte. Alls.

 2. Ken
  31 december, 2005 at 20:36

  Jag firar inte heller, varken Jul, Nyår, Påsk, Födelsedag, Midsommar eller annat. Är troligen för gammal för det (51 år).

 3. 1 januari, 2006 at 03:54

  Gott nytt år Jinge och alla läsare.
  Inget firande utöver vanligt livsfirande har pågått, men det är inte illa det heller.

 4. 1 januari, 2006 at 04:36

  Firar inte alls?

  På 70-talet började jag åka in till Skansen men det blir inte av nu när ungarna är vuxna. Sedan har det blivit åt helsike för mycket folk där. Det var mycket trevligare när det var 3-400 bara.

 5. Tarmo Lindholm
  1 januari, 2006 at 08:22

  Jag tänkte först att det skulle komma någon bra film på dom reklamfria kanalerna,men icke.Så min katt Vincent och jag somnade vid 10 redan och hoppades att ingen skjuter in en Raket genom fönstret.
  Gått Nytt År….

 6. Anneli
  1 januari, 2006 at 12:51

  Gott Nytt År Jinge och alla andra!

  Firade lugnt och stilla med min Farmor, hunden och katten och tittade på när grannarna fyrade av sina pengar, det var onekligen ett storartat skådespel i år som alla år.

  Anneli

Comments are closed.