USA:s hot mot Iran


Många är vi som på ett eller annat sätt förkastar USA:s politik visavi Iran, lika många som alla olika argument mot den förda politiken.

Ett nytt argument presenteras idag , BBC: “A new report from a respected British nuclear weapons scientist warns that a military strike on Iran could speed up rather than slow down Iran’s production of a nuclear bomb. It claims it would bolster domestic support and increase the country’s willingness to use all means possible to attain a weapon.”

I SvD:s telegram sägs: ”Om däremot Iran angrips blir svaret med högsta sannolikhet ett program där landet snabbt utvecklar ett mindre antal kärnvapen, menade han. – Det skulle vara som att bestämma sig för att montera ihop en enda bil i stället för att först bygga hela bilfabriken. Enkelt uttryckt, militära angrepp kan skynda på Irans utveckling mot att skaffa sig en atombomb, sade Barnaby.”

Vore jag iranier skulle jag nog redan idag propagera för att så fort som möjligt skaffa kärnvapen. Orsaken är lätt insedd. Det finns en enda stormakt i världen och den stormakten utnyttjar ständigt sin position för att hota andra länder, och i många fall utför den ett rent angrepp och ockuperar dessa. Har länderna dessutom egna råvarutillgångar i form av olja så ligger de extra risigt till.

Vi har lämnat det gamla tillståndet som präglades av det som kallades terrorbalans. Idag är den borta och hot och terror kommer bara från ett håll. Även DN tar upp detta.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

[tags]Iran, USA, Kriget mot Terrorismen, George W Bush, Olja, Hegemoni, Världsherravälde, Mellanöstern, Afghanistan, Irak, Politik[/tags]


8 svar till “USA:s hot mot Iran”

 1. Du har alldeles rätt. Aggressiv politik mot Iran kommer bara att svetsa samman iranierna bakom deras egna extremister och rycka undan grunden för de inhemska moderata krafterna som i annat fall av åtskilligt att döma kommer att få överhanden. President Bush gör alltmer intryck av en misstänkt dumskalle, vars oförmåga att sitta stilla i båten tyder på svaga nerver. Låt oss innerligt hoppas att han tar sitt förnuft tillfånga denna gång och inte gör något dumt; hans misslyckanden bildar redan en nedslående rad.

 2. Om man tittat på hur det gick med det amerikanska sabelviftandet och Nordkorea så är utveckligen högst trolig.

  Att Bushadministrationen skulle vara så dåraktig att man försöker bomba Iran, med alla oförutsägbara konsekvenser, tror jag inte är aktuellt i dagsläget.

  Man ska var på det klara med att USA har 140 000 soldater inom lagom skotthåll från Iran, och en amerikansk bombraid mot Iran får naturligtvis omgående konsekvenser i Irak…

 3. Orkar inte skriva nytt efter ett omfattande inlägg som förvann i cyberrymnden men: Visst anfaller Bush.

 4. Precis Jinge
  Att satsa pengar på att Bushadministrationen skulle agera klokt och genomtänkt, är väl dagens högoddsare :-D

 5. Jag läste nog igenom dåligt. Sista meningen var en uppmaning till folkmord så jag tog bort skräpet.
  Konstiga människor finns det…