USA-soldat mördare


Ekot: På lördagen kom en ny grupp marinsoldater till moskén sedan de fått uppgifter om att den ockuperats av rebeller på nytt.

Filmbilder visade de fem i moskén. Många av dem såg ut att vara nära döden.

Enligt NBC-korrespondenten Kevin Sites, som följt med de amerikanska soldaterna in i moskén och filmat, upptäckte en av soldaterna att en irakier fortfarande andades. Soldaten hörs svärande ropa att mannen låtsas vara död, innan han lyfter sitt vapen och skjuter den skadade i huvudet.ten har tagits ur tjänst och händelsen utreds av den amerikanska militären.

Tagits ur tjänst?

Krigsrätt direkt verkar mer adekvat. Detta är så mycket brott mot Genèvekonventionen som någon över huvud taget kan begå.

Samma sak gjorde en israelisk soldat nyligen då han sköt 20 skott i huvudet på en redan död 12-årig flicka. Att krig är organiserat vansinne är vi nog alla överens om. Dessa soldater drar ner sina nationers anseende i botten.


5 svar till “USA-soldat mördare”

 1. Utredning ska ske sägs det. Av vadå? Allt är filmat och det finns inget på filmen som ens antyder att soldaterna skulle befinna sig i fara. Det ligger skadade och döda män på golvet. Soldaten måste ha fått ett rejält hjärnsläpp som skriker han andas och skjuter ihjäl den skadade. En utredning kommer inte att ge honom livet tillbaka.

  Annica

 2. Egentligen ska man oxo fråga sig hur man själv skulle reagera. OM jag var soldat och kom inrusande i rummet? Jag vet faktiskt inte. De är nog så triggade av situationen att de inte ens reflekterar tror jag. Om kulorna ven runt mig och några kamrater blivit skjutna? Nää, tur att man inte får svaret på den frågan..

 3. Jag får ibland kommentarer via mail. Detta skrev Annika Ö i ett mail till mig nyss: Jag blir lite lätt irriterad när jag läser på din blogg om de där irakierna som låg och tryckte i en moské (gerilla), igår fick man höra på nyheterna om Margareta Hassan som blivit mördad av just dessa gossar. Jag skulle nog också skjuta först och fråga sedan om jag vore soldat, de får se så mycket skit så det blir överlevnadsinstinkten som griper in och kanske hämnd för vad dessa människor kanske har gjort mot ens egna kompisar.

  Gör en stor parkeringsplats!

  Strider inte det mot Genèvekonventionen att man inte bär uniform i krig?

 4. Jodå Annika! Soldater ska ha uniform. Av det kan man dra slutsatsen att dessa män var civila vilket gör brotten än mer allvarligt. Enligt genevekonventionen ska sårade soldater skyddas, vad som gäller sårade civila förstår du säkert.. F.ö. undrar jag förstås hur man kan veta att den mannen som mördades var den som mördade Margareta Hassan.

  Det låter som något som Fox TV hittat på. Och under alla omständigheter är det domstolar som ska döma och verkställa straff. Inte enskilda amerikanska soldater..