USA satsar på ny mordoffensiv


Förra gången de gick till massivt angrepp, då i Falluja, sköt de ihjäl tusentals civila och oskyldiga människor.

De sköt svårt sårade som låg på golvet som hundar, detta trots att TV-kameror filmade händelsen. Idag har de meddelat att de sätter in ytterligare en bataljon och samtidigt har de börjat ett nytt massivt flyganrepp. Så var det förra gången oxo..

Jag minns nu inte riktigt, men George W Bush har väl redan förklarat ett antal gånger att USA vunnit kriget? Tror han verkligen att han kan uppnå något med splitterbomber och Gatling-guns med utarmat uran? Han får bara världens förakt och det spiller över på amerikaner i allmänhet.

Den mannen är galen liksom hela hans administration. Att de lever fortfarande är det bästa beviset för att det faktiskt inte finns någon gud..


11 svar till “USA satsar på ny mordoffensiv”

 1. Tja, Bush ska väl försöka bättra på siffrorna på hemmaplan…

  Jag antar att Bin Ladin skickar ett vidoeband och lyckönskar, eftersom man i motsats till Bushadministrationen begriper att amerikanskt övervåld inte löser något, utan snarare ökar sympatierna för al-qaida….

  Jag tämligen övertygad att Georg W Bush Jr kommer att gå till historien som den mest enfaldige och farlige ledare världen skådat många decennier.

 2. Vunnit kriget, ja. Här rapporterade de att det handlar om den största offensiven sedan krigsutbrottet 2003. Påminner otäckt mycket om vad som i Israel kallas att ”fastna i den libanesiska leran”.

  Håller helt med Guardian. Men vad skulle kunna göras för att förbättra situationen? Packa och sticka? Sätta in FN-styrkor? Det verkar rätt hopplöst.

 3. Kriget har ju redan vunnits. Ockupationen har även den avslutats för länge sedan.

  Detta är naturligtvis bara ännu en ”mindre upprensningsaktion” som tyvärr återstår eftersom somliga element i befolkningen har fått för sig att fortsätta göra motstånd mot en ockupation som inte existerar ..

  Nej! Packa och stick! Stöd motståndsrörelsen! På lördag är det demonstrationer och möten runt om i Sverige mot Irakockupationen. Om det är något bra som kommer ur det här så kanske det är att det peppar fler att sluta upp!

 4. Anna:
  FN-styrkor lär nog inte vara aktuellt, om man säger så….

  Jag tror ivarje fall att en viktig sak vore att öppet förklara att man tänker lämna. Att USA inte har som mål att försöka styra landet, eller för den delen få till en USA-vänlig regim.

  På Sveriges Television visade dom ikväll en dokumentär om Irak, den mördande tristessen och upplevelsen av meningslöshet som faktiskt finns hos de amerikanska styrkorna.

  Läget är som du säger – Hopplöst

 5. Anna
  USA har gjort klart att man inte kommer lämna Irak. Man kommer använda landet för att upprätta militärbaser. USA är kvar i Irak om 30 år såvida inte Irakierna skickar ut dom med våld.

 6. Vi har på hemmaplan gott om folk som vill ha svenskt deltagande i den här typen av insatser. Stridspittar som till varje pris skall ha med oss i NATO. Armén önskar heller inget annat. Livgardet övar i Stockholm med utkanter nu i dagarna i en övning som benämns: COMBINED CHALLENGE (!?). Brohuvuden skall upprättas i Stäket och Ursvik. Vi antar att de kallas: Billy-Bob samt Deep Gorge. Grabbarna som skall inta Kungsholmen ingår förmodligen i Taskforce Eagle och the Commander utbrister gissningsvis 10-4 Roger and out över radion och konstaterar – Overkill. Svea Livgarde leker US. Marine Corps ..skratta eller gråta? Ingetdera, bara lägg ner skiten.

 7. Kanske är sista kraftansträngningen innan han tar hem sina trupper lagom till mid-term valet. Bush tänker lokalt men agerar globalt. En sista attack mot Irakierna, med många döda som följd och sen marcherar trupperna hem triumferande – är precis de bilder som FOX News osv vill visa upp och som Karl Rove kan forma till ett positivt budskap som kan garantera republikanerna valet.

  Eftersom Irak aldrig varit ett hot mot omvärden utan bara mot sig själv och sina direkta grannar så kommer amerikanska folket krypa tillbaka till sin kockong där dom aldrig utsätts för verkligheten utanför sina egna gränser. Kaos i Irak, sammarbetar med Iran – men amerikanska folket kommer bara komma ihåg hur amerikanarna dunkade arabröv innan dom stolt marcherade hem.

 8. Hopplöst är ett jobbigt ord.

  Guardian, du har rätt i att tydlighet från USAs håll är ett måste nu.

  – Vi ska hem när Irakierna känner sig trygga med det.
  – Vi ber om internationell hjälp för att få ett slut på denna situation som nu är.
  – Vi kommer att hjälpa Irak i sin återbyggnad av landet ekonomiskt, utan militär närvaro.
  – Vi kommer inte att ha några krav på Irak framöver. Inte heller att ha egna intressen kvar i landet om inte Irak uttryckligen så önskar.

  Bara några tips till Bush för nåt TV-framträdande till sina väljare inom en snar framtid.

 9. Och vem är flickan på plaschen? Vad heter hon? Var är bilden tagen, i vilket sammanhang? Har hon gått med på att representera irakiskt lidande på internet?

 10. Romero! Bombhögern visar sitt rätta ansikte när ni gnäller på bildvisningen i stället för att tycka att det är otäckt!

  Ska vi alla bli blodiga om vi vågar säga sanningen?

  Ska vi dö då ??

 11. Tuomo:
  Precis!
  Om man från början definierar vad målet är, så är det lättare att komma dit.