USA planerar krig mot Iran hävdar Jerusalem Post


Intressant uppvaknande på det nya årets första dag. Ekot berättade att Hamas och Islamic Jihad meddelat att de ny tröttnat på Israelernas brott mot folkrätten.

Det är knappast speciellt underligt. När jag kollar runt på de olika nättidningarna hittar jag dessa rader på Jerusalem Posts hemsida:

The United States government reportedly began coordinating with NATO its plans for a possible military attack against Iran. The German newspaper Der Tagesspiegel collected various reports from the German media indicating that the North Atlantic Treaty Organization are examining the prospects of such a strike.

According to the report, CIA chief Porter Gus, in his last visit to Turkey on December 12, requested Prime Minister Recep Tayyip Erdogan to provide military bases to the United States in 2006 from where they would be able to launch an assault.

Att Iran har en ledare som uttrycker sig som en folkpartist kan man inte ta som intäkt för att bekriga landet. Världen är tydligen galen. Så något Gott Nytt År kan vi inte förvänta oss i år heller. Det är precis som det brukar vara..

[i] Artikeln i Jerusalem Post


18 svar till “USA planerar krig mot Iran hävdar Jerusalem Post”

 1. Godmorgon Jinge och välkommen att vakna upp i ett de mindre farliga länderna att bo i.

  Hoppas att Du och de Dina för ett bra år.

  KAS

 2. Tack detsamma Kjelle!

  Nää, jag tror att detta oxo kommer att bli ett farligt land om Bodström får hållas.

 3. Men Du jinge jag tror att vi bloggare kommer att fixa till detta bodströmsproblemet.
  Det är min allvarliga övertygelse att vi bloggare kommer att bli och förbli en politisk maktfaktor.

 4. En bit i taget så har vi inget internet att blogga på :-(
  Normaliseringsprocessen verkar inte bara bland misshandlade kvinnor.

  ”Vi” kommer förstås snart att förstå att man inte kan låta människor uttrycka sig fritt på nätet – det kan ju finnas kodade meddelanden både på hemsidor och i bloggar. Och förresten är de förstås bara de som ha något skumt för sig som absolut vill ha tillgång till det fria ordet.

  God fortsättning så länge vi har en sådan :-)

 5. Är Ni så här sura på riktigt eller är det sarkasm som är ute och flyger för att positioneringen skall klarna?

  Nä Jinge du har fel sverige kommer inte att bli farligt på samma sätt som iran eller irak eller vilka länder du nu menar.

  Var inte så himla sur på svensk socialdemokrati och arbetarrörelse och förstå att leva fredligt är en balansakt som inte är alldeles så enkel. Om ALIs hårda retorik varit grund för svensk politik hade det varit troligt att den långa fred som varat i landet för länge sedan varit trasad. Och tro inte att ALi på något vis någon gång kommer att kunna vara en kraft i en motståndsrörelse värd namnet. Den möjligheten har han för länge sedan skrivt bort.

  KAS

 6. ”Nä Jinge du har fel sverige kommer inte att bli farligt på samma sätt som iran eller irak eller vilka länder du nu menar.”

  Jodå. När svenskarna upptäcker hur fri- och rättigheter dragits in så kan det mycket väl bli ett folkligt missnöje som tar sig dramatiska uttryck.

  ”Var inte så himla sur på svensk socialdemokrati”

  Det skulle jag inte vara om den vore socialdemokratisk..

  Men det är den inte tyvärr..

 7. Personligen tror jag att vi lever i olika verkligheter eller åtminstånde tolkar verkligheten lite olika. Jag tror inte att vi kommer längre Jinge. Snöbilderna var fina men inte lika konstnärliga som den jag har i min blogg i dag.
  KAS

 8. Jag skrev om krigshotet mot Iran igår jag också. Propagandamaskineriet är i full gång.

  Vet du om att en och samma bild har fått representera kärnvapenanläggningar i tre skilda länder: Irak, Iran och Nordkorea. Bilden har publicerats av en nyhetsbyrå som finansieras av amerikanska staten, och har spridits vidare till andra medier. Efter att detta uppmärksammats har bilden tagits bort från nyhetsbyrån och slängts ned i minneshålet. Skrämmande.

  Kommer den blodtörstiga bombhögern att gå på jänkarnas lögner ytterligare en gång?

 9. Olydig, källa tack. Vi vet hur gärna du sprider information från opålitliga konspirationssajter.

  Tidningar använder ofta samma bilder när de bara ska föreställa något allmänt. Det behöver inte vara så att det i alla tre fall påstods vara en riktig bild på just det landets reaktor. Redaktionen skriver om kärnreaktorer och kollar i arkivet efter en bild på vilken reaktor som helst… skulle lika gärna kunna vara barsebäck.

 10. Ka Kui, om du hade ansträngt dig för att gå in på min sida så hade du fått källan, men jag antar att det var lite för knepigt för dig att komma på det på egen hand. Här har du en länk:

  http://olydig.blogspot.com/2006/01/planerar-usa-att-anfalla-iran.html

  Säg till om jag ska hålla dig i handen också.

  ”Tidningar använder ofta samma bilder när de bara ska föreställa något allmänt. Det behöver inte vara så att det i alla tre fall påstods vara en riktig bild på just det landets reaktor. Redaktionen skriver om kärnreaktorer och kollar i arkivet efter en bild på vilken reaktor som helst… skulle lika gärna kunna vara barsebäck.”

  Om du faktisikt hade läst vad jag och källan som jag hämtat informationen skriver, så hade du upptäckt hur fel du har i ditt resonemang, som vanligt. Se så! In och läs nu, så kanske du slipper göra bort dig i fortsättningen!

 11. Olydig, jag har gjort bort mig för att jag bad dig om en källa? Okeeej…. :-)

  Nu har jag kollat din källa och det ser väldigt överdrivet ut, för att uttycka det milt. Om jag fick ett öre för varje gång tidningar publicerar fel bild eller blandar ihop två begrepp skulle jag vara en rik man idag. Helt vanligt slarv är förklaringen som ligger närmast till hands. Med tanke på att jänkarna har svårt att skilja på sverige och schweiz, och att iran och irak stavas nästan likadant, tror jag att förväxlingen är helt oskyldigt. Även om det skulle varit en konspiration är det så klantigt utfört att det inte utgör någon fara för mänskligheten väl och ve.

 12. Ka Kui, det är något märkligt att du kommenterar min artikel på Jinges sida. Du är välkommen äver till mig, jag tänker inte ta upp plats på Jinges sida i onödan.

  Får jag fråga hur du stavar till ”Nordkorea”?

 13. Får jag fråga hur du stavar till “Nordkorea”?

  O-n-d-s-k-a-n-s A-x-e-l-m-a-k-t-e-r

  Samma stavning som Iran och Irak (under Saddam) alltså. Har man sett en terroristdiktatur har man sett alla terroristdiktaturer.

 14. Slagkraftigt svar från en av korstågets nyttiga idioter, men det förklarar inte varför en och samma bild fick representera kärnkraftsanläggningar i Irak, Iran och Nordkorea.

 15. Jag har redan get dig en trovärdig förklaring, nämligen slarv. Även om någon på någon tidning använde bilden medvetet för att vilseleda någon tittare gör du en höns av ett fjäder. Riktiga propagandaoperationer är mycket större och skickligare skötte.

  Vad gäller att vara ’nyttig idiot’… vänstern har en helt del bagage i det området att göra upp med. Men jag sticker inte under stol med att jag är antikommunist, att jag glädjas över östdiktaturernas fall, och att jag stödjer de goda krafterna som idag slåss mot fanatiker som bokstavligen vill vrida klockan tillbaka till medeltiden. Därför är det lustigt att du använder medeltidabegreppet ’korståg’. Det är ytterligare ett exempel på din projicering, olydig. Jag menar klassisk projektion där du, olydig, förnekar ett dåligt egenskap som du själv besitter, genom att anklaga någon annan för att besitta den. Projektion är dessutom en av de vanligaste patalogiska försvarsmekanismerna som underbygger terroristernas och avundsjukavänsterns världsbildar.

 16. ”Jag har redan get dig en trovärdig förklaring, nämligen slarv.”

  Som sagt, det är tur att korsfararna har så många nyttiga idioter på sin sida.

  ”Därför är det lustigt att du använder medeltidabegreppet ‘korståg’. Det är ytterligare ett exempel på din projicering, olydig”

  Nej, det är ett exempel på det medeltida språkbruk som våra ”goda krafter” använder sig av. Det var Bush aom använde termern korståg. Har du helt missat det?

  Att ens använda sig av ett begrepp som ”de goda krafterna” tyder på en viss omognad. För vem definierar vem som är god eller inte? Vad är skillnaden då ”vi” spränger ihjäl ”deras” barn, och ”de” spränger ihjäl ”våra”? Just det, de är ju ”evil-doers” i ”liberalernas” binära världsbild, där skurken alltid har svart hatt…

 17. ”Just det, de är ju “evil-doers” i “liberalernas” binära världsbild, där skurken alltid har svart hatt…”

  Till skillnad från i olydigs binära värld där skurken alltid bär cowboystövlar? Nu projicerar du igen, min lilla vänstervän.

 18. Har du lärt dig ett nytt ord, Ka Kui? Blev det lite pinsamt när jag förklarade att det var Bush som hade använt siog av ordet?