US Marines skyldiga till massaker i Irak


Idag blev det känt att ett 20-tal civila mördats med berått mod av amerikanska soldater i Irak.

Ekot: ”Amerikanska marinkårssoldater utförde i november en massaker på obeväpnade civila i den irakiska staden Haditha. Marinkåren har stängt av tre officerare och sammanlagt tolv soldater är under utredning för händelsen. Nu bekräftar kongressledamoten John Murtha krigsförbrytelserna.”

Samtidigt så är Bush och Blairs devis att de ska införa demokrati i Irak men resultatet i den muslimska världen, som nu fått se vad Bush menar med ordet demokrati, är givetvis att innevånarna tackar nej. Man drar givetvis också sina slutsatser efter västs blockad av Hamas. Palestinierna genomförde ett val till parlamentet i god demokratisk ordning och blev bojkottade som tack.

Idag kom det också rapporter om att minst fyra amerikanska soldater sprängdes av en bilbomb. Är det någon som blir förvånad?

(Enligt uppgift så använder vissa folk-partister amerikanska symboler på sina bloggar..)


En befriad irakisk pojke

Andra bloggar om: , , , , ,

[tags]politik, bush, blair, demokrati, frihet, irak[/tags]


6 svar till “US Marines skyldiga till massaker i Irak”

 1. Bush vill ej införa demokrati, inte i Irak eller i USA.Bush och hans soldater vill ha makt över det Irakiska folket och oljan.

  Irakier kämpar för sitt eget land och försöker få amerikanare ut ur Irak så att de kan ha ifred sitt land.

  Amerikanare kommer utrota det muslimska folket tillslut

 2. Jag skrev om det här den 20 mars, och det är häpnadsväckande att de svenska medierna inte har brytt sig nämnvärt att skriva om massakern förrän en amerikansk kongressledamot har uttalat sig i frågan.

  Vittnesmålet från nioåriga Eman Waleed, som jag citerar i mitt inlägg, är så fruktansvärt hemskt. Hon fick se hela sin familj avrättad framför sina ögon. Avskyvärt.

  Satans mördare!

  http://olydig.blogspot.com/2006/03/satans-mrdare.html

 3. Såg ni intervjun med John Murtha i Rapport där han med bestörtning tvingades erkänna denna massaker – och sedan övergick till att tala om hur synd det var om de inblandade soldaterna som skulle få leva med skulden. Och tänk, jag som trodde det var de mördade och deras släktingar det var synd om, inte förövarna. Det brukar inte vara amerikansk still att gulla med gärningsmän, men som f.d. soldat har väl Murtha fortfarande kvar kårandan.

 4. Fatta hur bara EN sådan händelse påverkar ett folks bild av USA. De kom till vårt land dödade tusentals. De gick in i lägenhet efter lägenhet och skrek och hotade. Många oskyldiga blev bortförda. Vissa kom aldrig tillbaka. Vissa sköts i sina nattlinnen medan de lästa koranen.

  Det går inte över när USA drar sig ur, det går inte över om det blir fred och demokrati, inte ens om det kombineras med utveckling och rikedom. Se i historien hur oförätter inte glöms.

  Tänk på bilden av USA i Vietnem. Eller ännu närmare kriget på balkan, eller ännu närmare Norge-Sverige ”unionen” vilka spår den ännu har och då är det inte ens i närheten av övergreppen i Irak. Fan, på Gotland är ju ännu den påstådda brandskattningen av Visby 1361 ett relativt öppet sår som vi fick lära oss i detalj i skolan.

  Bush har sedan 2001 skapat fler, starkare och med rätt argare fiender än kanske någonsin tidigare.

  Hur ska det irakiska folket och de som i första hand identiferiar sig med dem kunna glömma detta? Det går bara att instämma i utfallet ”satans mördare”.

 5. Just det, min poäng var denna: det är så lätt att inte inse det fruktansvärda i massakern. 20 oskyldiga irakier, är det viktigt när kanske så många som 100.000 dött på grund av USA:s invasion.

  Och för oss är det lätt att det smälter in i mängden. Men tänk er en sådan händelse på svenskar. Vi är upprörda över tre svenskar som fick sina koknton späärade, med all rätt. Vi är upprörda över två egyptier som blev bortförda av CIA, med all rätt. Tänk er detta.

  Ett människolivs värde förminskas inte för att 99.000 redan dött.

  Högern kräver att våra politiker ska avgå för att de inte vill berätta var de varit någonstans eller för att de är arroganta i TV eller för att de köper blöjor med kontokort, eller för att de kört bil dagen efter en fest.

  Tycker någon av dessa att Bush borde bli ställd inför riksrätt för att vara ytterst ansvarig för mord på oskyldiga civiva och orsaken till massdöd i Irak?