Ur led är Väst


Inledningsvis vill jag meddela att jag dragit tillbaka en artikel om Skripal-frågan för vidare analys. Den var publicerad mellan 05.30 och kl 9 ungefär. Det är det andra av över 4000 artiklar jag publicerat under snart 6 år som dragits tillbaka på detta sätt.

Denna viktiga artikel visar hur världen blundar inför brutala, folkrättsvidriga aggressioner av länder som USA, Frankrike och Storbritannien. Den har skrivits av Roland Hedayat, som är systemutvecklare och konsult (M.Sc. +Datavetenskap) och ordförande i föreningen Jemensolidaritet.
Roland 180415 tre-musketererTrump och Bill och Bull

Ett hundratal missiler har natten till 14 april avfyrats från amerikanska, brittiska och franska krigsskepp som samlats utanför den syriska kusten. Donald Trump, denne ledande människorättsaktivist, hade lovat straff, blod och död åt den syriska regeringssidan. För vad? För ett kemgasangrepp han inte har en susning om vem som begick, och förekommande OPCW’s (“Organisationen för Förbud mot Kemiska Vapen”) undersökning och därtill i uttalad förakt för FN:s Säkerhetsråd. Som vanligt viftade Frankrike och Storbritannien med svansen och ville gärna vara med, dessa Europas eget svar på Bill och Bull.

Giftgasangreppet skall ha utförts av den syriska regeringssidan i ett läge då den har gått från seger till seger i kampen att befria sitt land från USA/Qatar/Saudi-sponsrade jihadister och legosoldater. Jihadisterna i området i fråga befann sig i kapitulationsläge då den påstådda attacken från regeringssidan ägde rum.

Som så många gånger tidigare försöker en mer eller mindre samlad mediekår att leda oss att tro att Bashar al Assad, denne “onde” och “sadistiska” syriska “diktatorn” åter låtit gasa ihjäl ett hundratal civila, de flesta barn, i ett absurditetens skräckkabinett, likgiltig inför såväl offren som omvärldens vrede, i full trots mot sina egna intressen och vanligt sunt förnuft.
Återigen väser massmedierna ut sin hatpropaganda — ackompanjerade av krigstrummornas virvlar, anförda av Västvärldens “ledare” i vad som mer och mer liknar en dödskult. De självutnämnda “seriösa” och “källkritiska” massmedierna avslöjar sig alltmer som rena massmanipulationsvapen direkt riktade mot civilbefolkningen. Svenska Dagbladet föreslår t.ex att missilerna måste träffa Assad för att “göra skillnad”(SvD 12/4). Tankarna leds till lynchningen av Gaddafi och förstörelsen av Libyen som fungerande stat. Dagen innan framställer man det som om Ryssland blockerar granskning av gasattacken, helt i strid med vad som faktiskt hände (SvD 11/4). Man kan hitta förvrängningsexempel i nära på vart enda inslag.

Déjà vu
Varje gång den syriska armén har haft avsevärda framgångar varnar den amerikanska administrationen för att användande av giftgas är en “röd linje”. Varje gång snappar jihadisterna upp denna klarsignal och sprider giftgas samt låter rigga skräckvideor (som några har analyserat nämare) Den röda linjen är korsad, vapenskramlet och hysterin i Västopinionen tar fart. Det är ett under att den syriska regeringen har kunnat stå emot denna ihållande demoniseringskampanj under så många år, och trots det kunnat verka så framgångsrikt i återerövrandet av sitt land från väststödda terrorister.
USA:s FN-ambassadör Nikki Haley hotade i mitten av mars att ta saken i egna händer i Syrien ifall man inte tyckte avtalet om vapenvila i Östra Ghouta respekterades enligt USA:s önskemål, även om USA inte skulle lyckas att få ett mandat för ingripande från FN:s Säkerhetsråd. Syrien och Ryssland har varnat för flera veckor sedan att de fått underrättelsesignaler på att gasattacker under falsk flagga var i görningen. Det var alltså bäddat för ett provokationsscenario.

Väst, förvaltare av sanning och godhet

Den outtalade förutsättningen för rätten att intervenera mot “barbariet” är att den intervenerande sidan är “god” och besitter en högre moralisk och etisk standard. Man är alltså implicit kvalificerad för straffexpeditioner i “humanismens” namn. Är så fallet? Hur får man det i så fall att gå ihop med att just dessa tre krigshetsande anförare — Donald Trump, Theresa May och Emmanuel Macron nyss och var för sig har mött den kanske mest brutala slaktare världen har sett på länge, alltså Saudiarabiens kronprins och de facto regent, Mohammed bin Salman? Resultat av dessa möten är bland annat stora vapenkontrakt och utvecklande av gemensamma intressen.
Roland II macron-mbsVad mer kan jag göra för Eders Höghet?

Dessa vapen kommer att användas mot Jemen, som under tre år har torterats av Saudiarabien med marinblockad, utsvältning och systematiska bombangrepp mot civilbefolkningen och civila anläggningar.

Roland III yemen-famineSaudi-skapad hungersnöd

Roland IV yemen-destructionDestruktionen av Jemen

Men för den jemenistiska befolkningen, som av Saudiarabien har påtvingats världens nuvarande största humanitära katastrof, gäller ingen rätt till beskydd. De är inte ens värda ett klart och tydligt fördömande av förövarens krigsförbrytelser. Saudiarabien är ju våra vänner, och de förolämpar man inte i onödan.
Roland V theresa-mbsLedande människorättsaktivist med prins MbS, Saudiarabien

De som fortfarande tror att Västvärldens politik mot mindre och svagare länder drivs av omsorg för Mänskliga Rättigheter måste ha sovit en djup Törnrosasömn under destruktionen av Afghanistan, Irak, Somalia, Sudan, Libyen, Yemen, Syrien med flera.


Roland VI trump-mbsOf course you can buy our BEAUTIFUL weapons

Det hybris-stinna amerikanska etablissemanget beter sig som om de har drabbats av en rabies epidemi, och i synnerhet gäller detta den amerikanska administrationen. Kretsen som Trump har samlat runt sig vill ha krig, ju förr dess bättre, allt medan de till synes hjärndöda “Main Stream Media” släpar aningslösa befolkningar i väst i riktning mot sin undergång.
Men något är nytt. Det skarpa läget ger allt fler kalla kårar längs ryggraden. Frågor om krig och fred börjar gälla för oss alla. Människorna börjar bli rädda, det är inte längre självklart att inte också våra länder skall bli drabbade och att våra barn skall bli offer. Några jobbar hårt för detta, speciellt de som i sin enfald tror sig ha ett hav mellan sig och krigsskådeplatsen! Om denna rädsla kan mynna ut i att folk börjar tänka friare och vågar ifrågasätta våra medier, inte minst de såkallade “public service” medierna, och dessutom ställa våra vasall-ledare till svars, så kanske ett litet ljus i mörkret kan uppenbara sig. Annars, bevare oss!

i Andra om: , , , , , , , , , ,, , ,


19 svar till “Ur led är Väst”

 1. ”USA:s, Storbritanniens och Frankrikes oprovocerade attack på en suverän stat är en brottslig handling. Den bör fördömas av alla regeringar som värnar FN-stadgan och världsfreden. Sveriges regering har tyvärr inte gjort detta.”

  ”Det är lamt och fegt och anstår inte en alliansfri, fredsälskande nation. Vilken riksdagsledamot är beredd att ställa (Wallström) till svars för detta? Vi har ingen anledning att gå i ledband och inrätta oss i ledet.”
  https://www.alliansfriheten.se/om-att-inte-ga-i-ledband-anders-bjornsson/

 2. Tack ! Anders Romelsjö.. för alla upplysande artiklar som du skrivit- och förhoppningsvis kommer fortsätta att skriva, med din till synes outtröttliga ihärdighet.. utan like.

 3. Artikeln du drog till baka i morse var väldigt bra. Hoppas du snart publicerar den igen!

 4. Ryssland försäkrar kemiska inspektörer i Syrien (Douma) om att de kommer att skyddas mot attacker. Inspektörer från Organisationen för förbud mot kemiska vapen (OPCW) har påbörjat inspektioner i Douma , i tunnelbanan Damaskus, i samband med en påstådd kemisk vapenattack tidigare i månaden. Men det är inte den lugna miljön som de kunde ha hoppats på. De västerländska bombningarna träffade inte Douma, så platsen borde fortfarande vara intakt för utredare.
  De angripande nationerna har dock invänt mot en utredning i FN:s säkerhetsråd. Utredningen hade förespråkats från början av Syrien och Ryssland, som båda bedyrar att den kemiska attacken aldrig ägt rum. Detta händer bara två dagar efter att USA och dess allierade angripit Syrien, inklusive Damaskus, över den påstådda händelsen.
  Rysslands ambassadör försäkrade OPCW förra veckan att både Ryssland och Syrien har åtagit sig att skydda inspektörerna under undersökningen.
  Undersökningen kan vara pinsamt för den amerikanska ledningen. Anfallen kom innan utredningen ens ägde rum och kan slutligen diskreditera händelsen som skulle vara förevändningen för att attackera Syrien.
  https://news.antiwar.com/2018/04/15/chemical-inspectors-launch-probe-in-syrias-douma/

 5. Macaroni avbildad då han är på väg att buga och kyssa den bloddränkta handen av medeltida teokratins ledare. Beviset för hur lågt västs så kallade demokratiska ledare kan sänka sig för att få en slant. Att samme Saudi lakej ljög om att han övertygat Trumpeten om att inte avsluta USA illegala trupp närvaro i Syrien är i linje med hans lögner om att ”han har bevis”. Så som han håller på kommer Macaroni snart att han en näsa längre en Pinochios. Samtidigt har bankirvampyr sammanslutningen som kallas EU sagd stå bakom de tre kriminella musketörernas (Trumpeten, teokratins butler Macaronin och kärring Theresa) brott mot FN-stadgan. Väst är inte bara ur led den har tappat förståndet och blivit världens åtlöje – det lär gå så till då imperier går mot sitt slut. Vi kommer att se värre saker och galna upptåg från samling ruttnande länder som utgör väst. Sagan om de tre galna musketörer från väst r bara ett i av många sådana tecken på förfallet.

 6. Herregud, Foliehattar de-luxe. Det här hände:

  USA meddelar Ryssland att dom tänker bomba xyx
  Ryssland meddelar Syrien att USA bombar xyz
  Alla flyttar bort folk
  USA markerar
  Ryssland skriker eftersom det förväntas av dom

  • @Gunnar
   Från en foliehatt till en annan foliehatt:
   USA har bombat Syrien. Syrien meddelar USA; vi skall bomba ”abc” i USA, naturligtvis proportionellt. USA flyttar bort folk från ”abc”. Syrien markerar och …
   Och nu är frågan; vem har lyxigast foliehatt, du eller jag?

 7. När propagandan spricker.
  Vi ser slutet på galenskaperna om U.S. hegemoni och diktatoriska fasoner, fallet kommer att bli stort.
  Sent skall syndarna vakna, omvärldens reaktioner har bara börjat, man är på god väg att visa upp det groteska, pompösa monster som funnits där hela tiden, klädd i köpta mediala lögner.

  http://washingtonsblog.com/2018/04/why-the-april-14th-missiles-invasion-of-syria-was-a-historic-turning-point.html
  http://ronpaulinstitute.org/archives/featured-articles/2018/april/16/syrian-strikes-are-legal-but-only-according-to-the-law-of-the-jungle/

  En intressant notering : ”Russia is the only state to have been certified by the OPCW as having destroyed its chemical weapons programme, including its nerve agent capabilities. The OPCW found no evidence to indicate that Russia retains an active Novichok capability. The same is not the case for the US, Britain and Israel.”

  • Dessa tre länder har fallenhet för det som har med avgaser att göra

 8. Israel är vad jag vet enda landet i Mellan Östern som inte skrivit på ’Chemical Weapons Convention’ angående biokemiska stridsmedel (se wikipedia), och USA har de största biokemgas-lagren i världen i dag. USA vägrar att gå med på vad oberoende organisationer har funnit om den användning som förekom av biokemiska stridsmedel under Koreakriget. Dokument här.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Organisation_for_the_Prohibition_of_Chemical_Weapons
  https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_parties_to_the_Chemical_Weapons_Convention
  https://medium.com/insurge-intelligence/the-long-suppressed-korean-war-report-on-u-s-use-of-biological-weapons-released-at-last-20d83f5cee54
  En fråga man kan ställa :
  Hur redovisar Nato sina Biokemiska vapen ? Vilka ’länder’ håller dessa lager ? Vem ’äger’ dem ? Juridisk ägare ?

  • Att skriva under är ett ”existentiell hot” anser israel. Det är därför israel förbjuder införsel av blyerts pennor till Palestina. I övrigt följer israel djungelns lag d v s skjut och döda först ställa frågor sedan – för israel är enda demonkratin i MÖ.