Upphaussade svenska VM-chanser


Sverige är en av fotbollsvärldens mindre nationer. Sällan har vi lyckats få fram stjärnor i världsklass, möj-ligen undantaget Gre-No-Li.

En av spelarna i den nuvarande truppen kommer möjligen att aspirera på en plats bland de riktigt stora och det är Zlatan Ibrahimovic. Henke och de andra grab-barna får ursäkta men de är världs-berömda bara hemma i Sverige. Kanske känner riktiga fotbollsnördar igen deras namn även i andra delar av Europa, men det beror i så fall mest på att de spelat i lokala klubbar.

Men svenska medier agerar som om Brasilien, Argentina, Frankrike, Italien, Tyskland och England måste se upp nu när de blågula är med i VM i lårkaks- och blåmärkstillverkning. Personligen tycker jag att fotboll är en hyfsat underhållande sport att se på. Underligt nog tycker jag inte att internationell fotboll är speciellt mycket roligare än ett derby i division III.

Det jag reagerar på under VM är den fullständigt obehärskade och upphaussade plats sporten får i medierna. Jakten på upplagesiffror tycks vara gränslös. Många är de lösnummerköpare som inte kan frigöra sig från denna hysteri och igår under fotbollsmatchen verkade det t.o.m. som om fåglarna slutade sjunga.

Möjligen anade de oråd när det i vanliga fall tämligen bullriga Handen blev helt tyst.

Vore det inte rimligt att låta sporten inta den plats den egentligen förtjänar både i media och hos allmänheten?

Andra bloggar om: , , , , , ,

[tags]politik, fotboll, zlatan, henke, ljungberg, hysteri, mediekritik[/tags]


2 svar till “Upphaussade svenska VM-chanser”

  1. Visst haussar svenska medier upp Zlatan, Ljungberg och Larsson. Men platsar man i några av världens bästa klubblag, då är man en stor stjärna. Har man reklamkontrakt med Nike, Adidas och andra storföretag då har man ett hyffsat gott rykte.

  2. För att genuint visa sitt förakt för fotbolls VM, tycker jag du skriver mycket om det.

    Ja du ger tom betyg o käraktärspoäng på spelarna Idag och ända tillbaks till Grenoli!;)