Underlig begäran från Irak


I dagens SvD berättas det att Iraks regering begär hjälp från resten av världen.

Det är väl inte så konstigt egentligen, men samtidigt kan jag inte låta bli att fundera.

Det borde rimligen vara USA som ska tvingas att hjälpa landet. Det är ju USA som ställt till den situation som råder idag utifrån en lögn om att det är ett krig mot terrorism.

Som jag ser saken så kan vi gott ställa upp med alla de resurser som vi kan, men räkningen ska givetvis gå till George W Bush. Vi skattebetalare i Sverige ska givetvis inte stå för fiolerna.

Condoleezza Rice vill att vi ska glömma de gamla motsättningar som finns om kriget och börja lappa ihop de transatlantiska relationerna, säger hon.

Jaha.

Tills nästa gång som USA överfaller en oskyldig nation, eller vadå?


9 svar till “Underlig begäran från Irak”

 1. ”Tills nästa gång som USA överfaller en oskyldig nation, eller vadå?”

  Visserligen tycker jag också att kriget i Irak uppstod på högst tvivelaktiga grunder och kan och bör ifrågasättas, men att Saddam Husseins regim var ”oskyldig” är väl ändå lite att ta i? :)

 2. Visserligen, men å andra sidan (ironiskt nog) torde väl det vara det enda som Saddam och hans lakejer var oskyldiga till.. ;)

  Varför nu Usama, en religiös fundamentalist överhuvudtaget skulle vilja ha något att göra med en sekulär socialist som Saddam kan man ju fråga sig. Undrar vilket ljushuvud det var som kom på att man skulle säga det som orsak?

 3. Om man skall gå runt och invadera länder med tvivelaktiga ledare så lär USAs armé vara upptagen ett bra tag. Faktum är att Irak var målet för Bush p.g.a en hel uppsjö av anledningar och ingen av dom hade med demokrati, frihet och massförstörelsevapen att göra.

  Det gäller för de som vägrar att inse att kriget inte var p.g.a. de anledningar dom sagt och sluta se världen i svart och vitt och ignorera kritik genom att kalla alla kritker för Saddam-älskare. Det går faktiskt att vara emot ett lag som strider mot internationell lag, och samtidigt hålla med om att Saddam var en ondskeful jävel.

  Kan ju nu f.ö. läsa om hur USA i praktiken inlett kriget mot Iran, .. det var väl bara en tidsfråga. Mer kan man läsa i denna artikel av f.d. vapeninspektören Scott Ritter.
  http://www.zmag.org/content/showarticle.cfm?SectionID=67&ItemID=8126

  Verkar som det Juni/Juli krig han förutspått kan bli verklighet.

 4. Att Saddam var Ondskan personifierad är ju helt klart. Läste idag en intressant artikel i Flamman där man berättade att det går rykten om att Rumsfeld träffade Saddam när han var i Irak. Obekräftade rykten men vaddå..? Har oxo läst att man i USA nu inte får ihop tillräckligt med rekryter för att fortsätta ockupationen med fullt manskap.

  Snart återgår man väl till någon sorts värnpliktssystem. Det kommer att bli poppis isf.. Nya vågor av desertörer..

  Den amerikanska administrationen är så djävla sanslös så att man baxnar!

 5. Man får inte ihop tillräckigt med rekryter, men det som Scott Ritter tidigare lyft fram är att man i skaven mellan Juni Juli får nästan dubbel bemanning i regionen. Nytt folk in, gammalt folk ut. Idén är att man skall utnyttja den ökade kapaciteten till att gå mot Iran. Framtiden får utvisa hur det blir med den saken.

  Värnpliktssystemet är redan i full funktion. SSS (Selective Service Systems) har fyllt över 10 000 s.k. ”draft boards”, man har även börjat kräva information från vägverket om alla som tar körkort som då skall vara med i ”lotteriet”. Denna lagen har funnits på plats länge, men man har inte använt den innan, det har man sen 2003 dock, det är 32 delstater + Washington DC som kräver detta förra året, säkert alla stater nu. SSS ledning hade order att rapportera till ”presidenten” den 31 Mars, 2005 med ett färdigt tvångsinkallningssystem. Och systemet skall tidigast kunna sättas igång den 15 Juni 2005, dvs för drygt en vecka sen… så nu är det bara frågan om en ursäkt att aktivera programmet.

  En ”terrorist”-attack kanke.

  Det som är nytt med SSS model 2005 till skillnad från den från 60-talet under vietnam eran är att nu kan man inte fly till Kanada längre. Kanada och USA har ett s.k. ”Smart Border” avtal som förhindrar desertörer att rymma upp i kanadensiska skogarna. ”Smart Border” är givetvis en del av Kriget mot Terror. Kvinnor är inte längre ursäktade, dom har lika stor rätt att dö för de rikaste och mäktigaste 1% av USAs befolkning som en man. Universitetsstudier är inte heller en ursäkt. Man kan på sin höjd få dispens och läsa färdigt sin nuvarande termin. ”Äldre” människor är även dom med.Man kan även läsa att knarkare och kriminellt belastade individer även är med i lotteriet. Det är inte långt kvar tills mentalt störda och fysiskt handikappade också ryker med.

  Det enda säkra sättet att slippa att bli inkallad är att säga att man är bög ;-)

 6. Eller födas med föräldrar som har pengar eller är politiker.. Hur många politiker låter sina ungar fara till Irak och bli slaktade..?

 7. det var ju i nationalgardet man placerade rikemansbarnen under vietnamkriget. samma nationalgarde som man nu använder i Irak, så det krävs nog lite finurligt finlir för att få senatorernas söner och döttrar ur lotteriet den här gången.