Ultimate Death Match eller Spionskandalen


Nu har jag varit vaken till långt in på småtimmarna tre nätter i rad, vaken för att höra och läsa senaste nytt i den uppvisning av tilltrasslade lögner som vi nu alla får ta del av.

Som jag skrivit tidigare så är det tragiskt att en sådan här historia dyker upp då partierna egentligen borde komma till tals och få redogöra för sina politiska ideologier och åsikter, men nu skymmer spionhärvan allt sådant och mycket talar för att det kommer att fortsätta i flera dagar än.

Samtidigt kan jag inte låta bli att känna en skräckblandad förtjusning över det skådespel som vi bjuds på, The Ultimate Death Match. Det handlar om underhållningsvåld på elitnivå och den ena är värre än den andra. Nyss lät Marita Ulvskog meddela i Ekot att hon tycker att borgarnas anklagelse mot (s) om dålig säkerhet är att likna vid en ertappad våldtäktsman som skyller på kvinnan, på offret. Det är en välfunnen liknelse och den snytingen drabbade givetvis inte bara folkpartiet, den drabbade hela högeralliansen.

För oavsett hur det går i valet så är många inom den folkpartistiska ledningen redan politisk historia. Det gäller givetvis många inom den innersta partiledningen, men det gäller i lika hög grad Folkpartiets Ungdomsförbund. Man kan inte, oavsett hur mycket man önskar det, förneka att Fredrik Malm nu är historia. Samtidigt som jag inser det så förstår jag också att det är sådant som gör att jag finner det hela så lustbetonat, jag bejakar det skeende som nu utspelas framför våra ögon, detta trots att det samtidigt är tragiskt.

Socialdemokraterna är det parti jag skulle rösta på om inte jag kunde rösta på (v). Men det betyder verkligen inte att jag är ens halvnöjd med (s). Jag är ytterst kritisk mot högervridningen inom partiet och skulle gärna se att ”Påven vid Båven” drabbades av en liknande skandal, men helst då efter valet. Min inställning till Folkpartiet är däremot helt kategorisk. Hade de fortfarande varit socialliberala så hade jag nog känt lite sorg inför den nuvarande situationen. Nu är de inte det utan ett av de partier jag tycker allra sämst om i Sverige, ett litet populistiskt högerparti. Det är därför jag fnittrar förtjust när man slåss så att det skvätter ut på oss i publiken.

Högeralliansen har valt att gå till val på att man vill stoppa ”fusket”. Det är ett i hög grad konstruerat argument för något större fusk finns knappast. Men alla arbetslösa, sjukskrivna och förtidspensionärer känner givetvis att de sitter på de anklagades bänk.

Reinfeldt står där med sina ledsna ögon och ser ut över publiken och säger att man ska minska på alla ersättningar för att på det sättet få ut folk på arbetsmarknaden, en arbetsmarknad som enligt dem själva är praktiskt taget obefintlig efter ett antal år med en socialdemokratisk regering.

Men fusket då, säger somliga. Fusket, som enligt Reinfeldt, Hägglund, Olofsson – och Leijonborg, består i att några försöker undvika arbete för att i stället leva på det man kan lura till sig av samhällets trygghetssystem, det försvinner helt i jämförelse med hur folkvalda politiker inom (fp) lurar och bedrar. De begår brott och spionerar på konkurrerande partier, de utnyttjar situationen för att skaffa sig egna fördelar inför valet, sedan ljuger de i kör i TV, Radio och tidningarna.

Ska man idag göra något aktivt och verksamt mot fusket så måste det börja med att se till att Folkpartiet inte får sitta i Sveriges Riksdag, nästa steg måste givetvis vara att se till att hålla resten av den borgerliga alliansen utanför Rosenbad.

Så stoppar man fusket!

För ingen kan inbilla mig, vare sig idag eller i morgon, att inte folkpartiet har delat med sig till resten av alliansen av sina upptäckter i socialdemokraternas datasystem.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

[tags]politik, val 2006, spionskandalen ,folkpartiet, alliansen, fredrik malm, lars leijonborg, dataintrång, socialdemokraterna[/tags]


21 svar till “Ultimate Death Match eller Spionskandalen”

 1. Folkpartiet kör med förbjudna medel.
  Fusk, = Valdopning = Avstängning
  tills nästa Val.

  Tycker han ja, – Ja det gör jag

  GP

 2. Jaha, Jinge tycker att Ulvskogs liknelse med våldtäktsmannen var välfunnen. Suck, det visar att om man bara slår åt rätt håll, dvs. mot fp och borgerligheten, så är allt tillåtet. Men innan Jinge och hans kamrater skiter på sig av skadeglädje så uppmanar jag er att läsa Niklas Ekdal idag. Ekdal påminner bl a om vad Ulvskog sa i våras när den tidigare skandalen på s-kansliet var på tapeten. Då sa Ulvskog följande ”En schyst valkampanj innebär att man inte springer till polisen och belastar rättsväsendet så fort man känner sig kränkt. Det är ju bara ett spel för gallerierna.” Nänä, men att avslöja dataintrång från fp:s sida och ropa på polis två veckor före ett val, dessutom kalla till presskonferens mitt i natten strax efter utfrågningen av Reinfelt trots att intrånget varit känt sedan länge det går bra.

  Jag är övertygad om att tillräckligt många kommer att kunna skilja på denna klantighet från fp och partiets sakfrågor och därför fortsätta rösta på fp. Ty ingen människa, förmodligen inte ens flummarna i Jinges partis, tror att fp består av skurkar och s och v av fromma laglydiga små lamm. Men en liten nedgång för fp blir det säkert eftersom vi är så nära valet, vilket förstås kommer att glädja Jinge. För övrigt bör man som supporter till ett 5 procentsparti vara lite försiktig innan man räknar ut ett betydligt större parti.

 3. Jan E: ”Jag är övertygad om att tillräckligt många kommer att kunna skilja på denna klantighet från fp och partiets sakfrågor och därför fortsätta rösta på fp. Ty ingen människa, förmodligen inte ens flummarna i Jinges partis, tror att fp består av skurkar och s och v av fromma laglydiga små lamm.”

  Idioter finns inom alla partier, men de verkar faktiskt gå i stim inom (fp), tycker du inte?

  Leijonborg bör avgå nu direkt. Så länge han sitter kvar så skadar han bara partiet ytterligare. Förstå mig rätt, det gör inte mig ett skvatt, men ska valrörelsen komma upp på banan igen före valet så krävs det drastiska åtgärder.

  Barbro Hedvall (DN) sade i radions P1-morgon att hennes uppfattning som liberal ledarskribent var att Leijonborg under inga omständigheter kan sitta i en kommande regering. Det är en analys som är helt korrekt. Ska alliansen fortsätta att hävda att ledande folkpartister ska ingå i det underlag som de ska bilda regering på?

  Det är givetvis helt omöjligt. Frågan kommer att komma upp, och det inom ett dygn, eller kanske bara timmar. Vad ska Reinfeldt, Olofsson och Hägglund svara då? Att Leijonborg ska vara med?

  Det är sossarna som hävdar att alla ska med, inte alliansen.

  Gör de det så är valet redan avgjort…

 4. Skandalen kommer ju få en massa allmänborgeliga väljare att välja M eller C istf FP, men framförallt så kommer det att öka politikerföraktet vilket kommer att minska valdeltagandet. Minskat valdeltagande drabbar historiskt sett S mer än något annat parti så jag är säker på att Reinfeldt inte alls är lessen för det här.

 5. Nåja vad Reinfeldt tycker är det ju ingen som vet, han har ju tydligen gömt sig någonstans. Han har en viss förmåga att försvinna i PERIODER, liknar i det avseendet Kim Jong Il och Fidel Castro.

  Leijonborg borde prova en botoxkur mot de där svettningarna han haft den senaste tiden framför kamerorna. Då skulle han också bli alldeles stel i ansiktet, det skulle han vinna på.

 6. I våras skrev Lars Leijonborg i Dagens Nyheter att ”behovet av ett nytt, mindre korrumperat ledarskap kan bli ett av de starkaste argumenten att välja alliansen”.
  :-D

 7. Fp-intrång i databasen redan -99

  Folkpartiet har även tidigare gjort intrång i socialdemokraternas interna databas, kan SvD avslöja. Det skedde redan för sex år sedan. Målet var att komma över Göran Perssons turnéplan i den pågående EU-valrörelsen.

  Folkpartister är tydligen återfalls-förbrytare!
  http://www.svd.se/dynamiskt/inrikes/did_13617764.asp

 8. Jonas Morian heter ordföranden i Socialdemokratiska pressföreningen. Det är en klok person som sällan tar till brösttoner eller skriker i falsett (tänk om s hade honom som partisekreterare!) Morian har på ett balanserat sätt försökt förklara fp:s dataintrång på sin blogg, under ett inlägg med rubriken ”Fakta om dataintrången”.
  Jag vet att du inte gillar att man länkar, men de som har lust kan ju kolla http://promemorian.blogspot.com/ Man får scrolla lite.

 9. Lars Leijonborg sitter i förhör hos polisen. Kanske hade brottet kunnat förebyggas om polisen haft tillgång till buggning av Folkpartiets ledning?

  Brottets karaktär borde anses mycket grövre än idag då det riskerar hela det politiska systemet. Leijonborg ljög och sparkade nedåt i leden för att skydda sig själv. Han skyddade sig själv men skadade förtroendet till demokratin. Vart i finns skillnaden mellan Al Qaedas hot mot demokratin och Folkpartiets?

 10. LUF:s pressekreterare Jodenius erkänner intrång, men Fredrik Malm vet nada, nicht.
  Fp:s Partisekreterare Jakobsson blåljuger i SVT svenska folket rätt upp i fejset, men Lars Leijonborg (som också ljuger) vet om saken nada, nicht. Han vet inte heller om att Jakobsson stått och ljugit då ” han inte sett allt på TV.( Hehe)..och här förstår vi ännu en gång att ingen medarbetare finns att informera honom om vad partisekreteraren säger i nationell TV :-) Ty all viktig information inom FP tycks vara fotfolket förbehållet. Ledningen svävar i okunnighet.

  Presschef Westerberg brottsmisstänkt, Lagerlöf LUF-väst är historia, Nina Larsson ännu en som blåljuger.
  Vi måste få slut på den här struntsaken och gå vidare med valrörelsen säger den gode Leijonborg ..! Javisst Lars, så fort ditt polisförhör med rikskrim är avklarat.
  T.om snaskets överstepräst Otto Sjöberg suspenderar en reporter för liknande intrång så..struntsak? Ein zwei Björklund , står inte den och ropar på förstärkt polis en dag som denna ? Fredrik Malm, den parveln babblar igår sossestyre (it´s enough) med sin galna vapendragare Federley medan hans egen organisation är utsatt för brottsutredning!
  Att Fp är vilse är ingen nyhet. Bra dock att väljarna får se partiets fula nuna innan de röstar.

 11. Ja… den godbiten lanserades vältajmat. Undrar hur länge (S) känt till det. För lika lite som Jinge tror att alliansen i övrigt inte vetat om, lika lite tror jag att (S) inte vetat om. Det har man sparat tills nu.

  Och du har helt rätt att det kommer pågå i flera dagar än. Det kommer pågå ända till valet är över och segern är säkrad.

  Grattis till er, vänstern har vunnit valet. Det är bara att lägga fram den vita flaggan.

  Och fundera på hur många invandrare, hur många unga, hur många gamla och hur många arbetslösa som vänstern ska offra på ideologins altare den här mandatperioden.

  Om jag bara EN gång hade fått se en vänsterpolitiker som brydde sig om människor, som verkligen ville hjälpa, som verkligen satte folket först.

  Men jag ser ingen sådan. Jag känner ingen sådan. Jag har aldrig mött en heller. Allt jag ser är vackra ord om ideologi och solidaritet som inte har någon motsvarighet i handling.

  Idag är en svart dag för Sverige. Folkpartiet har förlorat valet åt Alliansen. Likt ett offer har man klättrat upp på altaret och villigt offrats av socialdemokraternas präster.

  Det är över. Idag är det sorg. Och jag måste börja se om jag kan söka politisk asyl någonstans….. varför vill ni döda vårt land? Varför Jinge? Varför vill du att de ska få förstöra tillväxten, varför måste vi skickas in i B-ligan? Varför måste vi ha högre arbetslöshet, sämre skolor, sämre sjukhus, bara för att vi ska kunna säga att vi i alla fall är rättvisa och ideologiskt korrekta?

  Valet är över. Och för Sverige väntar svåra tider.

 12. Jag skriver på min blog hur Sossarna genom denna ”övervakning” bara fått smaka sin egen politik! Bodströmsamhällets metoder..

 13. Björn F:
  Ingemar Stenmark har just flyttat hem till detta formidabla helvete du beskriver, pallade liksom inte med Monaco längre. (Men å andra sidan, det gör ju varenda jävla skatteflykting vi har här i Sverige. När krämporna och sjukhusbesöken tätnar så är våra så förbaskat usla landsting oerhört eftertraktade av skatteflyktingarna. Varpå alla vänder ”hem”). Så sök du asyl för guds skull! Tala bara om var! Ditt ”någonstans” är så signifikativt för folk som inte vet mer än grisen vad de har och inte har.

 14. Patrik Sjöberg var ju också på väg att flytta hem från Brasilien (det var innan kokainhärvan). Som skäl angav han att hans dotter skulle börja i svensk (skattefiansierad) skola. Nu kanske han också kan passa på att få sig lite svensk (skattefiansierad) drogavgiftning.

 15. Helvetet är för de flyktingar och arbetslösa, de sjuka och de gamla som sopas under mattan när statistiken ska snyggas till och vars röster inte släpps fram.

  Så jo, Sverige har mycket bra. Men vi har världens högsta skatter, och vi har inte världens bästa skola. Och vi har inte världens bästa sjukvård, och inte världens bästa arbetsmarknad. Det är rätt mycket som fungerar bättre i andra länder faktiskt, men det får man inte tala om högt.

  Missförstå mig rätt, jag vill gärna se Ohlys förslag om 200.000 jobb gå igenom, jag hade gärna sett en medborgarlön (även om jag räknade ut att de 630 miljarder den kostar är lite väl dyrt), men jag vill inte att man fientligförklarar alla de som vill försöka ha egna drömmar.

  Vad är ett optimalt samhälle? Ett där man får ett brev som talar om vilket yrke man tilldelats av staten och vilken lön man ska ha under tiden? Är det utopin man vill nå? Hur ser Jinges värld ut egentligen? Jag hör ofta vad han är EMOT, men vad är han FÖR egentligen?

 16. Jag trodde att Lars Leijonborg var partiledare, tänk vad fel man kan ha.
  ”Partikollegorna i den borgerliga alliansen tycker att folkpartiets partisekreterare gör rätt när han nu väljer att avgå.
  – Det är en bra markering att den som har det högsta ansvaret i partiet tar sitt ansvar, säger centerpartiets partisekreterare Jöran Hägglund, till aftonbladet.se”

 17. Jonas Morian? Är inte han gift med Stina Morian, som alldeles nyss erkände att hon spionerat på sossarna genom att bryta sig in i deras nätverk så tidigt som 1999? Eller är det en annan Stina?

 18. Till er som är lite Liberaler eller vad ni nu kallar er:

  Varför ödlsa kraft på att skriva hit om det nu bara är flum våra åsikter består av.

  Är sosse, och enligt mitt sätt att bedömma, så
  är Folkpartiet ett litet fascistparti jämfört med vänsterblocket, se själv vad de ställt till med :-(

  Sverige är ett världsledande land på många sätt

  Folkpartiet har inte hjärna nog att styra ett sånt här skepp, vi har ju fortfarande avbetalningsplaner kvar att beta av sen folkpartiet höllt i rodret, vem minns inte den där Ola Ullsten eller vad han nu hette, klanta till i politiken :-( vilken djädrans soppa det alltid blir när borgarna får kliva i i maktens taburetter, det stiger väl dem åt huvvet, eller nått sånt, har inte sen Westerberg hört att ett rakt argument har lagts.

  Varför avgår det höga Folkpartister om det är utan betylse det spionage som Liberalerna utsatt Sossarna för.

  Folkpartiet, hitta på nått eget vet ja. Planka tyska halvfarscister e´ ju fan botten…

  GötePöte