Tystnade drevet mot Lars Danielsson?


Drevet mot Lars Danielsson tystnade uppenbarligen då han fick order om att ta ut semester på obestämd tid.

Det är tråkigt eftersom hans förehavanden annandagen 2004 fortfarande är utom-ordentligt oklara. När Göran Persson förklarar att man inte kan lämna ut uppgifterna om hans in- och utpassering i Rosenbad med hänsyn till ”Rikets Säkerhet” så börjar i alla fall undertecknad undra om Danielsson smugglar in/ut massförstörelsevapen i Rosenbad.

Mot detta talar förstås att även hans telefonerande är hemligt med hänsyn till ”Rikets Säkerhet” enligt samma Persson. Att han säger sig minnas att han talat med Hans Dahlgren tre gånger, något som Dahlgren kan motbevisa med sina egna telefonlistor blir en extra krydda för fantasin.

Mig veterligt så brukar så allvarliga minnesluckor vara förknippade med en alltför hög konsumtion av starka drycker.

Nej, inget talar för att Danielsson ägnade sig åt att hälla i sig kopiösa mängder alkohol under julen 2004 således kvarstår bara det som nu får betraktas som ett faktum, att här ligger en hel kennel begravd..

Tänk ändå om medierna ville ta och gräva vidare..

Andra bloggar om: , , , , , ,

[tags]politik, lars danielsson, hundkyrkogård, rosenbad, telefon, rikets säkerhet, semester[/tags]


19 svar till “Tystnade drevet mot Lars Danielsson?”

 1. Tror du inte att media kommer att fortsätta? Det där med att det skulle skada ”rikets säkerhet” att ge ut listorna låter ju inte speciellt övertygande. Har det inte blivit något av en principsak? Kommer det att räcka med att han tar semester så är allting bra sen?

 2. Nää, jag tror att medierna backat. Allt tyder på det. Han kommer att vara på semester och utses sedan till ambassadör i Kina (han kommer från UD)

  Bilden säger allt..

 3. Aftonbladets chefredaktör lovade ju att inte släppa detta, följ upp den artikeln, då deras trovärdighet som tidning skadas om de inte håller vad det så dyrt och heligt lovar inför hela svenska folket.

 4. Jinge:
  Jag skriver, med en annan bloggare men minns dessvärre inte vem, att jag kräver att slippa få veta vad Lars Danielsson gjorde annandag jul 2004! Vad han än hade gjort hade det sannolikt inte förändrat någonting, så vad bråkar man om?

 5. Jag vet vem Kerstin. Man bråkar om varför landets ledning ljuger för folket. Man tvivlar på dessa människor..

 6. Bah, hela drevet mot Danielsson var patetiskt från första början. Lena Melin & CO försökte sig på amerikansk negative campaigning och fetfloppade. Tänka sig, svenska folket kanske är mer intresserade av en intelligent granskning av krisberedskapen än vad faen Danielsson gjorde på annandagen. Instämmer med Kerstin, låt oss slippa veta!

 7. Det som är intressant att veta, är om Danielsson verkligen var på sitt jobb.

  Om han inte var det, så räcker det att han säger det.
  Vad han i sådanafall pysslade med är ointressant!

  Svårare än så är det inte!

 8. Jinge, jag måste missat något om du tycker att media har ”granskat” Danielsson. Dom har väl snarare skvallrat, förföljt och trakasserat honom och hans omgivning. Granskning innebär att man tar fram nya fakta.
  Aftonbladets drev mot Danielsson är helt i linje med deras övriga journalistik: utan nån som helst respekt för den enskilda människan.

 9. Ja i logikens namn kan jag inget annat än att hålla med kerstin och Anders. Jösses Amanda vad svenskar är bra på att skapa stormar i plastmuggar. Utomlands ligger nivån på ”sluta klaga, det var ju bara en bilbomb……”

 10. Kanske är det därför det är så viktigt att hemlighålla:

  1. Danielsson säger att han varit på jobbet.
  Du vill kolla det och märker att denne mans arbetstider är statshemligheter. Samtidigt ryken om att han inte var där. En centralt placerad socialdemokrat, förre styrelsemedlemmen och Handelsordföranden, planterar ryktet i SvT att Danielsson jobbat hemifrån. Så kanske var han trots allt inte på jobbet.
  2. Danielsson ringer till Dahlgren inte bara en gång utan tre.
  Du vill kolla hur det förhåller sig och märker att Danielssons telefonsamtal är rikshemligheter. Danielsson är också på något sätt öppen för tanken att Dahlgren inte mottagit några samtal men står fast vid att han ringt dem.
  3………………..Danielsson ringer inte Göran Persson!!!!!!!!!!!!
  Av den enkla anledningen att han inte varit på jobbet och inte ringt Dahlgren och inte har något att säga och det är jul, röd dag och trevligt i största allmänhet.

  Då finns det anledning att förstöra samtalslistor och inpasseringar. För nu är det mycket på spel. För skulle den teorin hålla är Göran Persson inte bara slut som statsminister. Han är en svensk Nixon. Och vem vill inte göra allt (!!!!!!) för att undvika det.

 11. Nu kan det ju finnas massor av helt privata skäl för Danielsson att inte redogöra för vad han gjorde den dagen, liksom rent professionella och kanske även att ljuga. Tänk om han hade fullgoda skäl, och även att ljuga?? Bara TÄNK OM!!

  Visserligen ska politiker inte ljuga, men vad 17, om han inte ville tala om vad han gjorde en sådan dag, men känner sig politiskt tvingad att ”verka som om han gjorde något”, så är det ganska mänskligt.

  Som sagt, kräver vi änglar till politiker, eller som ansvariga, får vi till slut bara de där som endera är drogade till att inte bry sig och som därmed också ofta lider av nedsatt omdöme, eller de där som hotar journalisterna med sönderslagna knäskålar om dessa skriver sådant de inte vill få offentliggjort.

  Någon måtta får det faktiskt vara och drevet efter Danielsson börjar troligen ändå bli rent kontraproduktivt nu.

 12. PS:
  Sedan kan man ju fundera över varför de alltid tycks vara lättare fär massmedia att med hälp av varulvsdrev avsätta kvinnliga ministrar eller makthavare än manliga?

 13. Kerstin: Du får det nästan att låta som om det är synd om stackars Danielsson som måste ljuga. Om Göran Persson också ljuger om samtalen på annandagen måste det vara väldigt synd om honom också. Vi borde verkligen inte fortsätta med denna diskussion. Då kan ju Persson bli riktigt ledsen.

 14. Håller med The Source och Guardian. Förstår inte heller varför det kallas för ”trakasserier” när man vill få veta vad statsministerns närmaste man gjorde eller inte gjorde på sitt arbete när en svår naturkatastrof drabbar ett område där många svenskar turistar.

 15. Nu har det snart gått 14 veckor. Skall Lasse komma tillbaka i tjänst nästa vecka? Var har han varit på sin semester – är det Nämdemansgården eller annan missbruksbehandling som gäller?