Treblinka, Islam och FascismenAvsett för transporter till Treblinka

För snart tre tusen år sedan började judendomen finna sina former. Judarna har sedan dess drabbats av olika slags förföljelser och sett över tid kan man troligen hävda att judarna i och med Förintelsen är världens mest förföljda folk.

Den som idag försöker sig sätta sig in i vad som hände på 30-talet fram till att den sista människan mördades i koncentrationslägren har praktiskt taget en omöjlig uppgift. Det är så ofattbart groteskt att närmare sex miljoner människor avrättades på grund av sin etnicitet, religiösa tro eller politiska uppfattning att det är svårt att föreställa sig.

Under tidiga 1900-talet så ökade demoniseringen steg för steg. Det sades att judar var ute efter att lägga under sig hela världen. De trakasserades och förföljdes och det var endast ett fåtal icke-judar som agerade till deras försvar.

Praktiskt taget hela Europa stod passivt och såg på när ett helt folk näst intill utplånades.

Det som borde ha varit tydligt för de samtida ledde i stället till fascismens seger och de mest sataniska massmord världen känner till.

Parallellerna med 2000-talet är dessvärre alltför tydliga för att jag ska kunna undgå eller förtiga dem. Dagens förföljda har en annan tro, mycket nära vår egen kristna och även den judiska.

Fast idag handlar det om muslimer.

Muslimerna demoniseras nu på samma sätt som judarna gjorde då. De sägs vara ute efter att göra hela världen muslimsk, och precis som Sion Vises Protokoll var en förfalskning så förekommer det idag andra falska urkunder och utsagor.

Skillnaden är att det ”världsherravälde” som judarna skulle skapa var ekonomiskt/politiskt och det muslimerna skylls för är religiöst/politiskt. Någon faktisk eller egentlig skillnad existerar inte.

Många krafter samverkar nu för att misstänkliggöra muslimer.


Minnesmonument vid Treblinka

Etablerade politiker gör olika slags utfall och kommer med olika förslag. T.ex. vill Folkpartiet att lärare ska samarbeta med säkerhetspolisen om muslimska skolelever.

Att folk inte drar sig till minnes att de tyska skolorna samarbetade med Gestapo förstår jag inte.

Nu anses det politiskt korrekt att driva hemsidor vars enda syfte är att förtala och skrämma folk för muslimer. Hade Internet funnits på 30-talet så hade det varit judarna som var de utsatta.

Det enda som inte förändrats sedan 30-talet är rasismen. Den är konstant medan föremålen växlar.

När Ali Esbati igår skrev ett inlägg om saken var det som att vända på den sten där den månghövdade hydran har sitt bo. Det hot vårt samhälle utsätts för har inget med islam att göra.

Fascisterna har bara bytt mål..


14 svar till “Treblinka, Islam och Fascismen”

 1. Det var en ruskig upplevelse att läsa kommentarerna hos Esbati. Jag fattar inte varför du alls ger dig till att kommentera nazister? Det har väl aldrig lönat sig förr? Intressant sågning av den där Simulev tycker jag. Carl Bildt kanske inte var så dum?

 2. Läste också det där. Han som Bildt bråkade på verkar sinnessjuk och farlig tycker jag. Djävligt läskig typ, blir mörkrädd nästan…

 3. Jinge,

  Fint skrivet en del i den posten. Dina likhetstecken mellan judeförföljelsen och ”hets mot muslimer” blir dock rätt platt.
  En gång för alla; lär dig skilja på religion, trosinriktningar, folkgrupp, nationalitet osv så blir alt mycket bättre i dina resonemang.
  Sen konstaterar jag att du valt at inte svara på Simulevs fråga (fick inget svar här heller).

 4. Bra skrivet. Retoriken om al-Qaida och ZOG/Internationella Bankirerna/ är väldigt lika, och om nåra decennium så kommer (förhoppningsvis) de fascister som försöker sälja denna lögn vara lika hatade som nassarna.

  En intressant parantes i det hela dock, .. det skulle inte förvåna mig ett dugg ifall Bush & C:O rabiata islamofobi har och göra med att dom är så frustrerade att de inte får skylla på judarna längre. Kristna fundamentalister har som bekannt inte direkt mycket över för det judiska folket, .. vilket illustreras rätt bra av sisådär 2000 år av förföljelse. Dessutom har många av de kristna ledare som idag utgör ”kristna högern” i USA blivit fångade med fingrarna i kakburken så att säga, när de spridit sin anti-semitiska gojja (ja, .. det finns tillfällen när anklagelser om anti-semitism verkligen är befogade, .. rationell Israel kritik är dock inte ett av dessa tillfällen).

  Te.x. Pat ”Jag tycker vi skall lönnmörda Chavez” Robertson (som f.ö. grundade The Christian Coalition som idag är synonymt med ’den kristna högern) skrev rätt elakt om judisk värlskonspiration i sina memoarer. Amerikanska presidenter som te.x. Nixon blev fångade på band när även dom diskuterade ZOG.

  Då det inte är politiskt korrekt längre för dessa frikyrkliga avarter att uttala sitt religöst motiverade hat mot judarna så går man på muslimerna istället, .. då det är politiskt korrekt just nu. Det är ledsamt, farligt.. men det känns igen. Som en amerikansk bekant sa angående vandalisering av en påstådds terrorists hem i Kalifornien, ”när kommer muslimerna få uppleva sin kristallnatt?”

 5. ”Dina likhetstecken mellan judeförföljelsen och “hets mot muslimer” blir dock rätt platt.”

  Jag jämför inte. Hets mot muslimer handlar det inte om heller på det sättet, det handlar bara om rasism.

  ”Simulev” har inte frågat mig något här. Eftersom han är en fullbrodsnazist så brukar jag inte läsa hans verbala spyor på andra ställen heller.

 6. Nu har jag också läst Alis inlägg. Jag tycker, som någon annan skrev, att simulev ägnar sig åt rena hotelser. Varför ska han veta din adress jinge? Du är ju trots en av de som är mer kända på nätet sedan länge. På honom låtrer det som han är en tvåmeters broiler fullpumpad med steroider och dessutom sysslolös.

  Han är uppenbarligen en galen nazist så passa dig för sjutton för den! Sen är det ju en annan som skriver på engelska, men det verkar vara samma person tycker jag. Är det fler så passa dig dubbelt upp!

  Varför inte lämna in en polisanmälan? Deras ip-nummer måste ju vara sparade?

 7. De som demoniserar muslimer skall motarbetas.

  De som kritiserar fundamentalistiska islamister har rätt att göra det. (Med fundamentalistiska islamister menar jag de kanske 0,1% av muslimerna som hyser djupt extrema åsikter
  – relativt sett – och som inte tvekar att ta till våld mot ens civila för att få sin vilja igenom).

  Alltså: Försvara muslimer mot demonisering. Tillåt kritik av den lilla extrema minoritet som för krig i Islams namn.

  ”Nu anses det politiskt korrekt att driva hemsidor vars enda syfte är att förtala och skrämma folk för muslimer. Hade Internet funnits på 30-talet så hade det varit judarna som var de utsatta.”

  Om du söker efter ”Radio Islam” på Google (vill inte länka till den) så hittar du världens största och mest omfattande rasistiska hemsida. Den riktar sig mot ”judar” och ”folk som stödjer judar”. Alltså – även judarna är utsatta idag.

 8. ”Om du söker efter “Radio Islam” på Google (vill inte länka till den) så hittar du världens största och mest omfattande rasistiska hemsida.”

  Jag har läst om den i medierna men aldrig hört eller kollat på hemsidan. Men det verkar väl rimligt eftersom jag tror att han (?) tom blivit av med sändningstillståndet i närradion förut. Säkert åtalad flera gånger oxo.

  ”De som kritiserar fundamentalistiska islamister har rätt att göra det. (Med fundamentalistiska islamister menar jag de kanske 0,1% av muslimerna som hyser djupt extrema åsikter”

  Självklart. Och det har jag aldrig vänt mig emot. Det är först då allt som skrivs i saken bara handlar om religiösa fanatiker som jag blir förbannad. Och det är det jag tycker så illa om. Att det inom alla religioner, och även annorstädes, finns fanatiker kommer vi nog aldrig ifrån. Men när man som ”Simulev” förespråkar folkmord och är så islamofobisk att -alla- reagerar på det så är det dags att dra öronen åt sig.

  Terrorister, oavsett deras motiv och eventuella religiositet, bör man alltid ta avstånd ifrån. Och dessvärre så förekommer de inom alla religioner.

  Men när fanatismen gör det omöjligt att föra en dialog bland oss svenskar, ja då blir det lite föör mycket..

  Vi, de flesta av oss i alla fall, är inte berörda av konflikterna i mellanöstern annat än känslomässigt.

  Desto mer kunniga vi är, ju lättare hittar vi felkällorna. Idag pågår det ett massivt ljugande om muslimer, dessvärre ofta en direkt statskontrollerad och/eller statsunderstödd verksamhet. Sådant måste avslöjas oavsett vilka som är de drabbade.

  För 65-75 år sedan var det judar till 100%. Nu är situationen inte lika illa idag, även om den inte är bra. Jag inbillar mig att det nu är bara 5-10% av judarna som anser sig förföljda även om 1% är åt helsike för mycket.

  När det gäller muslimer tror jag att en absolut majoritet känner sig förföljda. Och det är djävligt illa även om det inte gått till den typen av extremer som gällde före och under WW2.

 9. En gång för alla; lär dig skilja på religion, trosinriktningar, folkgrupp, nationalitet osv så blir alt mycket bättre i dina resonemang.
  Då menar Bobbo att om Radio Islam istället för att skriva ”judar” skrivit ”folk som bekänner sig till judendomen”, då hade man sluppit åtal?

  Gäller det samma sak i det forna Jugoslavien, är muslimerna i Bosnien och Kosovo bara trosinriktning?

 10. Det jag menar är:

  Någon påstår att alla pingstvänner är dumma i huvudet.
  En pingstvän är kristen.
  Sverige är ett sk kristet land.
  Aha! Denne någon hetsar mot alla svenskar.

 11. Nä. Man kan inte hetsa mot folkgrupp om en svensk hetsar en svensk. Förutsättningen för hetslagen är en minoritet på ena eller andra sättet. Homosexuell t.ex.

 12. Bah! :-) Vem har sagt att denne ”någon” är svensk?
  Håll isär begreppen är vad jag menar. Det tycker jag vare sig du eller Ali är speciellt bra på.

 13. ”Någon påstår att alla pingstvänner är dumma i huvudet. En pingstvän är kristen. Sverige är ett sk kristet land. Aha! Denne någon hetsar mot alla svenskar.”

  Eller oxo är det du som uttrycker räligt baah.. :)

 14. Då tar vi frågan igen:

  Om vi tar Radio Islams texter och byter ut alla ”jude” mot ”utövare av religionen judendomen”…

  …då hade texterna varit OK?