Torpet och Fågelinfluensan..


Nu går det bara timmar mellan nyheterna om fågelinfluensan. Jag har bloggat om det flera gånger och nu uttalar sig experter för att vi ska hamstra medicinen Tamiflu för att klara oss bättre eftersom de räknar med att ett par miljoner kommer att dö om den slår till, eller snarare när den slår till.

Tamiflu tamefan..

Att tro att vår regering ska göra något för oss medborgare är ju bara dumt. De kommer att få både vaccin och medicin såsom varandes ”nyckelpersoner” och vi vanliga dödliga får klara oss själva bäst vi kan.

D.v.s. fortsätta att vara just, -dödliga..

Nää, det enda som hjälper är att flytta ut på landet till ett gammalt torp. En vedbod full med ved så klarar jag mig minst ett år. Sedan gör det ju inget om jag har 3-4 kubik olja i en cistern så att jag från och till kan köra ett elverk ifall nätet går ner.

Och att nätet går ner är lika säkert som amen i kyrkan som vi vet. Ska jag utmana ödet riktigt ska torpet ligga inom Sydkrafts nät. Fördelen med det torde vara den rikliga tillgången på ved…

Frågan är väl hur jag ska överleva utan det andra nätet, detta nät. Men har jag telefon så kan jag kanske tröska telefonmodem i 56k. Men så många bloggar lär knappast bli lästa. Böcker måste jag ju ha med mig några hundra kilo. Katt- och människomat i konserver för ett år, batterier till radion.

Och Tamiflu tamefan..

Vapen måste jag ha för att kunna försvara konservburksförrådet. Möjligen kan det vara bra för att fälla något klövvilt, men jag är så himla blödig när det gäller djur. Min karriär som flugfiskare är över sedan några år eftersom jag inte klarar att döda fisken längre. Hur skulle det då gå med ett rådjur? Rådjuren skulle vara nöjda, det är då ett som är säkert.

Men att acceptera Nuders kommande erbjudande om fritt rep till köttberget känns inte aktuellt. Visserligen ska gubben fylla 59 i december, men ont krut förgås inte så lätt. Och med en Mauser och ett par askar patroner ska jag nog kunna hålla stånd ett tag till.. :-)


2 svar till “Torpet och Fågelinfluensan..”

  1. Jag kommer ut till stugan när influensan brutit ut. Den ligger ett stycke från övrigt civilisation hoppas jag? Apropå din vapenhantering: Jag har en svart manchesterjacka med huva en lätt vaggande gång samt Ola Magnell i lurarna, så skona mig är du snäll…

    Tar med

    Jag sk*ter nog i vaccinet. Enligt DN skulle man ju lita på myndigheterna. Men apropå att folk börjar bunkr: kan du inse du att den ökande efterfrågan nu skapar en ökad allokering av resurser till produktion, d v s att marknadsmekanismerna ger mera vaccin? Ah, jag kommer nog att bli nedskjuten inser jag nu… Okej: Planekonomi är bäst! Vi ses! ;-D

  2. Ja du får väl ropa ”- Leve planekonomi!” när du kommer knallande. :) har inte vi varit inne på samma tema förut någon gång? Jag tror att jag känner igen grejen. Men ta gärna med dig lite extra Tamiflu tamefan så att det räcker! :)