Topblogarea.se ett dåligt skämt?


I den s.k. ”bloggosfären” har vi sett en del lustiga kringtjänster komma och gå. Först ut bland de riktiga kalkontjänsterna var väl Hedrup & Nordberg Consulting HB och deras ökända Blogrankers.

Det var ett par förhoppningsfulla individer som trodde att man kunde spamma rumpan av alla bloggare och få dem att hänga på den besöksräknaren, de kanske trodde att de skulle bli miljonärer, vad vet jag. Sedan har det kommit och gått några stycken, bland annat en som jag saknar som t.ex. http://svensk.lemonad.org Nu har vi i alla händelser begåvats med ett antal s.k. ”topplistor”, vissa av dessa skryter med att de listar Sveriges Bästa Bloggar vilket är en grov överdrift. Det de möjligen listar är vilka bloggar som får flest besök, men det är inte riktigt samma sak.

Topblogarea.se som jag nämnde i min rubrik har inte uppdaterats på två dygn nu. Det är en lista som snart borde skickas ut i den binära världsrymden. Idag är det väl närmast så att enbart ett antal mindre seriösa bloggare fortfarande hänger kvar vid Hedrup & Norbergs Blogrankers, jag törs gissa att nästa som kommer tappa deltagare är denna Toblogarea.

De tjänster som jag skattar högst är Johan Larssons Nyliken, Knuff, Intressant, Bloggar, alla med punkt se efter namnet. Utöver detta så finns Twingly och Bloggportalen som är lika nyttiga. Bland räknarna så är det Bloggtoppen som går före alla andra. De nu nämnda är bra och välfungerande tjänster, de andra klarar sig bloggar alldeles utmärkt utan.

it

Andra om: , , , , , , , , , , , , ,

[tags]Bloggosfären, Bloggtoppen, Topblogarea, Lemonad, Nyligen, Knuff, Intressant, Bloggar, Blogrankers, Hedrup & Nordberg Consulting HB, Twingly, Bloggportalen, Bloggspam, Oseriöst[/tags]


Ett svar till “Topblogarea.se ett dåligt skämt?”