Tomten död i tragisk olycka


Tomten, hans renar och ett stort antal tomtenissar störtade tidigt i morse strax efter 03.00 vid sjön Korpobäckstorposijaure strax norr om Arvidsjaur i Norrbotten.

Ett team med tyska testförare hos BMW blev vittnen till olyckan och berättar för Gällivareposten att det såg ut som om ledarhärken plötsligt bara föll ihop. BMW-
personalen som stannat för att titta på tomtens övningsflygning blev vittnen till den tragiska händelsen.

Hanzi Fügelsang, mekaniker hos BMW, säger till Gällivareposten: “- Det såg ut som om tomtens ekipage gick in i en okontrollerad spin. När vi kom fram var alla döda, det fanns inget vi kunde göra.”

Fredrik Reinfeldt uppmanar kommunerna att öppna sina krismottagningar och att landets föräldrar ska berätta den tragiska nyheten med försiktighet för barnen. allt enligt TT..

it Andra om: , , , , , , , , ab ex svd dn


11 svar till “Tomten död i tragisk olycka”

 1. Oh nej!! Varför skriver inte tidningarna om detta? Det är ju en katastrof för alla, stora som små. Vad ska vi göra nu, kan vi snabbrekrytera en ny tomte? Men klarade sig klapparna? DE är väl kvar i tomteverkstan?

 2. Tror jag inte alls på.
  En mardröm bara Jinge
  Med tanke på finanskris
  har tomten lätt bagage tomten i år.
  Så han kommer snabbare fram
  till alla oss som varit snälla barn.
  God Jul!

 3. Katastrofkommissionen som utreder händelsen har hittat den svarta lådan och analyserat olyckan. Man uppger att det inte var något fel på renarna eller släden men att tomtens blodprov antyder att han i fyllan och villan troligen snärjt in hela renspannet i sina tömmar. Vilket eländes elände.

 4. Säpo låter meddela, enligt sin kontaktperson på Expressen, reportern Tanajon, att det finns tecken som tyder på att det är ett terrorisattentat av en hitills okänd islamistisk grupp samer, som kallar sig “Guds Tomte Banemän” – TGB.

  Men jag tycker vi skall vara försiktiga med att dra alltiför långtgående slutsatser av detta, som i vanlig ordning verkar vara information vars avsikt är att skydda den false flagg operation som det mesta tyder på att vi nu ser. Som vanligt är Mossad i farten, denna gång tillsammans med en grupp vargälskare inom Säpo. Det kortsiktiga syftet är naturligtvis att destabilisera Nordkalotten genom att låta vargstammen växa obegränsat, så att de samiska samhällena undandras sina naturliga livsbetingelser. Det långsiktiga syftet är att etablera en USraelisk bas på Nordkalotten som begränsar Rysslands möjligheter att använda sin ishavsflotta.

  Som vanligt hoppas jag naturligtvis att jag har fel.

  Den som ser får leva.

  God Jul önskar tomten
  (som lät sin dubbelgångare ta smällen, efter förhandinformation från en känd politisk bloggare på vänsterkanten som pga sitt vargintresse har personlig kontakt med några av de inblandade säpoagenterna.)

 5. Fast jag fick just ett mejl från en god vän som meddelade att tomten landade på Scans tak, och att både hans renar och han själv, av misstag, åkte in i och genom köttkvarnen, så nu kommer han att säljas som korv.

  Orsaken till den fatala landnigen var en viss nödighet, betingad av inmundigandet av alltför mycket flytande varor före avfärden med renarna.

  Så nu undrar man ju vad som verkligen har hänt med tomten. Det här måste SÄPO verkligen reda ut nu. Dags för lite FRA-spaning desstuom kanske. Störtade han eller lurades han att dricka för mycket? En stor tragedi är det ju i alla fall.

  GOD JUL ALLIHOP!