Tobias Billströms är en ynkrygg


Tro för all del inte att Cirkus Reinfeldt slutar i och med att Stegö Chilò fått sina kort synade. Det finns fortfarande minst en brottsling i regeringen.

Ekot: ”Migrationsminister Tobias Billström som polisanmälts för att han inte betalat tv-avgiften under minst 10 år har inte varit på arbetet sedan i onsdags, samma dag som avgiftsskolket avslöjades. Billströms pressekreterare vill inte kommentera…”

Jag har inte känt till detta förut men det visar att Billström är ytterligare en person som väljer att stanna hemma från arbetet så fort där blåser lite motvind. I valrörelsen gnällde var och varannan allianspolitiker om att det var för lätt att sjukskriva sig. Men nu, när ett flertal politiker blivit kritiserade, vad gör de?

Jo de får urinvägsinfektion och andra krämpor. Vad Tobias Billström drabbats av för bacill vet jag inte. Men skulle vi acceptera att försörja en regering vars företrädare stannar hemma för huvudvärk eller vad det kan vara, hur skulle det då se ut om ett stort antal svenskar drabbades av en tsunami på semestern? Eller om det skulle bli ett vulkanutbrott på Mallorca?

Jag vet inte ens om det finns vulkaner på Mallorca, det längsta söderut jag varit är Italien och där finns det.. Men tanken på att ha en regering som tömmer Rosenbad och departementen i samma ögonblick det hettar till verkar skrämmande på mig. Tänk om det skulle hända något riktigt allvarligt, en härdsmälta på Forsmark t.ex. Då släcks Rosenbad ner och alla får galopperande urinvägsinfektioner?

En regering bestående av ynkryggar är ungefär lika önskvärd som en regering full av brottslingar. De två ministrar som avgått (sparkats) stannade båda hemma och drog ur sladden till telefonen. Tobias Billström gör samma sak och måste givetvis nu ta konsekvenserna av sin rädsla att möta media och stå till svars inför allmänheten.

Det påminner mig en hel del om Fredrik Malm som helt gick upp i rök i samband med folkpartiets spionaffär. Svenska folket är definitivt inte betjänt av att ha en massa ynkryggar och fifflare som företrädare.

Tobias Billström har brutit mot lagen och han ska givetvis inte sitta i en regering när han väntar på att straffas för sitt brott.

Att vi fått en högerregering är illa, men värre är att många i regeringen är brottslingar. Nejdå, jag tror inte att de är mördare direkt, men kan man inte ens ställa upp på lagen om TV-avgift så ska man inte heller sitta runt regeringens sammanträdesbord och bestämma saker som andra får lov att finna sig i vilket de vill eller inte.

Andra bloggar om: , , , , , ,

[tags]Regeringsfiaskot, Fredrik Reinfeldt, Tobias Billström, Nyliberalism, Högerregeringen, Alliansen, Politik[/tags]


22 svar till “Tobias Billströms är en ynkrygg”

 1. Instämmer till fullo i att Reinfeldt bör plocka bort de kriminella i regeringen innan han fortsätter sitt regerande. Allmänheten önskar inte ha några övermänniskor i regeringen, men väl folk som försöker leva efter de lagar och regler som finns i samhället. Att betala TV-licens är en av de saker som bör anses som självklart!

  Om nu TV-programmen är så dåliga att de inte är värda att betala för, ja, då ska han, Billström, förstås inte titta på dem. Då behövs ingen TV i hemmet heller…
  Mia

 2. Det är ju tur för Tobias Billström att inte arbetsgivaren kan begära läkarintyg från första sjukdagen ännu!

 3. Har med stigande intresse följt div. bloggar den senaste tiden. Det är lite roligt att mängder av (S) bloggare gör allt för att undergräva politiker på alla nivåer innom alliansen och med detta ytterligare späder på det djupa politikerförakt som finns i landet. Det kommer i slutänden drabba alla politiker och nästa gång det blir en vänster regering så kommer alianspartierna dra upp drevet, alla har något i garderoben.

  Till syvene och sist är var det ju (S) som själva förlorade valet genom att försöka soppa alla problem under mattan, arbetslösheten är hög, antalet uteliggare ökar, skolan är ett skämt(hur många går ut 9an utan att kunna läsa?) och i stället för att prata om problemen gick man ut och sa att (S) minsan skapat detta fantastiska välstånd. HA HA HA.

  Det står redan i bibeln, den som är utan skuld kastar första stenen, har några svaga minnesbilder av obetalda parkeringsböter, oskattade bilar, privatresor med regerinsplanet….

  Jag röstade blankt och det kommer jag fortsätta med tills det dyker upp politiker med integritet det vill säga i minst 100 år till.

  För nu kan man bara hoppas att Alliansen lyckas skapa massor av nya jobb, 1,1 milj arbetslösa låter för mina öron som alldeles för många trots att (S) påstår att det inte är något problem.

 4. jadu kurt

  jag tycker ändå att de i regeringen ska förgå med gott exempel och prestera ett sjukintyg redan nu

  men det är väl för mycket begärt

 5. Du Hej!

  Du får inte ljuga här i bloggen, det står i kommentarsreglerna. Det handlar om 300 000 arbetslösa och inte 1,1 miljoner.

 6. Siffrorna beror förstås på om man räknar folk som är tillgängliga på arbetsmarknaden, eller om man räknar hur många som är sysselsatta och utgår från att resten nog skulle kunna jobba om dom bara iddes.

  Fast nog om detta, nu ska jag ta min arbetslöse son till dagis.

 7. Okey jag godtog siffror jag läst lite för snabbt med nästan 3 milj i arbetför ålder blir det ”bara” 6-700 000 som står utanför arbetsmarknaden, enlig LO.

  Jag tycker i allafall att det är ett problem.

 8. Problemet är större än så. Enligt den statistik Sverige har använt sedan hedenhös dagar så är det 300 000 har jag för mig. Att fila på den siffran av politiska skäl gör högern ofta, men jag accepterar inte förfarandet här. Ska du komma med siffror ska du komma med den offentliga statistiken. Ska du diskutera mörkertal får du göra det i en lämplig bloggpost, här ska det handla om Tobias Billström.

 9. Undrar hur Tobias Billström Hade klarat de föreslagna kraven på läkarintyg från första dagen? När det är lite motigt är det bara att sjukskriva sig? Alliansens snack om bidragsfusk slår tillbaka rejält mot dem själva. Det är en fuskarkultur utan dess like?

  Hur gör vi nu då?

  Skita i att betala TV-licensen, skattefuska lite och sjukskriva sig när det är motigt på jobbet?

  Vi lär oss av politikerna. De ny-kriminella…

 10. Kriminella brottslingar? Finns väl en hel hög på vänsterkanten som skulle kunna räknas dit om man nyttjar sig av era tolkningar. Tycker hela denna debatten börjar få ett löjets skimmer över sig, och givetvis ett rött skimmer.

 11. Micke m.fl.
  Men nu var det ju så att den här statsministern, tillsammans med sina kumpaner i alliansen, talade mycket om hur illa det är med fusk och hur man bör ta i med hårdare tag mot dem som ägnar sig åt sådan. Då får man ju bekväma sig med att ha fullkomligt rena regeringsledamöter. Det handlar bara om att tillämpa samma moral på de egna leden som man kräver av andra, och gör man inte det, då får man finna sig att folk blir upprörda.

 12. Kriminella brottslingar? Finns väl en hel hög på vänsterkanten som skulle kunna räknas dit om man nyttjar sig av era tolkningar. Tycker hela denna debatten börjar få ett löjets skimmer över sig, och givetvis ett rött skimmer.
  —————————

  Och det kommer den att ha så länge dom ni har utsett att företräda oss talar om att när dom bryter mor regler så är det på grund av övertygelse för att sedan när det blir fråga om att bli utsparkad eller inte snabbt vända på kappan och säga att övertygelsen går bra att dumpa om vi har vänligheten att ge dom vidare förtroende.

  Detta gäller dessutom inte bara tre ministrar utan att flertal borgerliga representanter som alla kände en snabbt påkommen nödvändighet att släppa den idelogiska övertygelsen för att kunna fortsätta sina jobb som stabschefer och förtroende valda.

  Väg detta dessutom tillsammans med er kampanj MOT fusk så..ja visst fan är det patetisk..för er.Inte för oss.

 13. Det som också är lite anmärkningsvärt med Billström är att han blev satt som migrationsminister. Migrationsminister är väl en ministerpost som det brukar blåsa om ganska rejält och där ministern brukar få utstå ganska mycket spott och spe och hård press.
  Jag vill minnas att det har varit en del turbulens runt de senaste S-ministrarna på denna post.

  Och hur var det tänkt att lille Tobias skulle klara det när han blir överstressad av denna lilla TV-avgiftsblåst?

 14. Det finns en hel sjö av sk skandaler att ösa ur när det gäller vänsterblocket, vissa tydligen gällande detta ohyggliga med att inte betala tv-licenser. Själv har jag alltid retat mig på media(oavsett färg) när dom hela tiden ska dra det 15 varv extra. Som nu när en tidning tydligen fick reda på att A Borg hade en barnflicka han betalat svart, hur vet dom det? Du får betala någon 10.000/året utan att betala arbetsgivaravgift. Sedan inträffade det för 7 år sedan, och ärligt talat, har ingen av er hedersprickar någon gång gjort något enda litet klavertramp????

 15. Micke:
  Har du svårt att förstå att upprördheten inte i huvudsak handlar om krav på ofelbara människor i regering och riksdag, utan om dubbelmoral?

 16. Micke har alltid svårt att förstå något när man kritiserar borgarna. Ordet ”dubbelmoral” tror han bara per definition kan gälla vänsterfolk.. :-)

 17. Ang kommentaren av Ken: Håller med där.

  Många fuskar med bidrag sa Maud nyss på TV.
  och det äger väl sin riktighet, får man välan instämma i

  GötePöte

 18. Kerstin

  Jag har skrivit det innan, att det är inte handlingen som sådan, utan dessa mer än lovligt korkade bortförklaringar som bör rendera i avgångar. Om det sedan är höger eller vänster skiter jag faktiskt i. Men handen på hjärtat kan du inte erinra dig någon till vänster som haft lite dubbelmoral?