Timbros frukostmöten ett stort skämt!


Maria Abrahamsson skriver på ledarsidan i SvD:

”Tankesmedjan Timbros frukostmöten börjar artar sig till rena succén. Drag-plåster i går utöver kaffe och goda mackor var centerledaren Maud Olofsson. Hon slänger numera gladeligen gamla principer överbord i syfte att vinna nästa val.”

Det är uppenbarligen något hon har gemensamt med samtliga partiledare. Det är synd, för är det något Sverige behöver i nuläget så är det principfasta politiker som värnar om sina partiers ideologi.

Sedan måste jag tillstå att Timbros frukost-möten börjar kännas som ett skämt. Inte för att jag har erfarenhet, jag skulle aldrig bli insläppt hur fikasugen jag än vore.

Nej, det får något lätt komiskt över sig att den ekonomiska, politiska och mediala eliten träffas på morgnarna och käkar en fralla med ost och skinka och samtalar om hur de ska lyckas se till att skattebetalarna snuvas på ännu mer slantar.

Gärna sådana slantar som de redan har betalat in som försäkringspremier i sjuk- och arbetslöshetsförsäkringarna.

”…I går fick hon det nästan att låta sannolikt att människor kommer att längta efter att gå till valurnorna. Till dess måste Alliansen få väljarna att förstå att det behövs fler nya jobb och fler som betalar skatt i stället för att leva på bidrag,” skriver Abrahamsson vidare.

Jag läste i SvD att 1300 jobb försvann bara igår. Experter som SvD hade talat med gissade att närmare 400 000 industrijobb kommer försvinna från landet det närmaste årtiondet.

Och uppenbarligen anser ”Alliansen” att det beror på att folk får ut sina försäkrings-pengar som de redan har betalat in..

Abrahamsson skriver vidare: ”Allianslinjen är något som håller på att ta form. Följd-riktigt måste de fyra partiledarna nu ta itu med ett antal svårlösta knutar, och då inte minst ersättningsnivåerna.”

Jag min stackare är ju hjärtsjuk. Då är det inte nyttigt att läsa ledarsidan i SvD kan jag berätta. Men givetvis vill den s.k. alliansen dra in min sjukpension så jag tvingas bli dräng eller piga.

Jag är ju duktig på att laga mat, men skulle Timbrofolket våga käka den mat jag lagade åt dem?

Frestelsen att göra svampstuvning kanske skulle bli alltför stor.. :-)

Jag läste f.ö. en artikel i Aftonbladets webbupplaga idag som berättade att Timbromedarbetaren och riksdagsmannen Mauricio Rojas tjänat 652 300 vid sidan om sin feta lön som riksdagsman förra året.

Han hade inte heller redovisat summan som man är skyldig att göra.

Kan det möjligen indikera att borgarnas tal om nedskärningar borde börja hos andra än de sjuka och arbetslösa?

Läs Lasses blogg och hans kommentar till denna text!


15 svar till “Timbros frukostmöten ett stort skämt!”

 1. Oerhört giftigt! Hur många är det som läser din blogg Jinge? Är det 100 om dagen? Fler? Färre? Du skriver väldigt underhållande måste jag säga. Jag håller dessutom oftast med dig. Vi är en utdöende art tror jag. :-]

 2. ”Hur många är det som läser din blogg Jinge?”

  Ja, jag läser den i alla fall med nöje. Hos Jinge läser man när man vill ta reda på fakta. På de otaliga högerbloggarna läser man när man vill läsa gnällspikar.

 3. Medhåll att det brukar vara kul och bra. Visst är det intressant att detta med Rojas och andra borgare aldrig kan upphöjas till ”skandal”, medan vad fan som helst kan bli riksnyhet om det sker – eller numera även bara påstås ha skett – inom arbetarrörelsen. Det där elitska samkvämandet är ruskigt effektivt för att svetsa ihop en politisk dagordning. I bästa fall kan det också bli som i EMU-folkomröstningen och omröstningarna i Frankrike/Holland, att de helt missbedömer verkligheten. Men då krävs det ju att nån utmanar. Annars är det skit samma att de missbedömer – de skapar sig en ny istället.

 4. Anders tack för uppmundrande ord! Snittet på sidvisningar ligger just nu strax över 1000 per dygn, 1047 har jag för mig. Vardagar är det ofta uppåt 1150-1200 och på helgerna 800-850 ca.

  Andelen återvändade besökare är 100-200 per dygn och unika besökare omkring 400.

  Det är lite svårt att tolka siffrorna kan jag tycka, men det viktigaste är ju att folk läser och det gör de.. :-)

 5. Lasse!

  Du har helt rätt. Ni är en utdöende art.

  Jinge!

  Du skrev: ”Nej, det får något lätt komiskt över sig att den ekonomiska, politiska och mediala eliten träffas på morgnarna och käkar en fralla med ost och skinka och samtalar om hur de ska lyckas se till att skattebetalarna snuvas på ännu mer slantar.”

  Är du säker på att det inte var på ett sossemöte du var på?

 6. Jag vet inte. Det är väl ingen större skillnad på sossemöten och Timbromöten nu med Nuder, Ringholm och Persson i ledningen..?

 7. Tommy:

  ”Du har helt rätt. Ni är en utdöende art.”

  Ja, det är som växtriket, det finns mer ogräs än kulturväxter.

 8. Nuder är tydlig på den punkten. Å andra sidan är väl hans relation till arbetarrörelsen mindre än noll liksom många andra inom regeringen. Man kan ju dessutom dra slutsatsen att kommunister knappast skulle samarbeta med Nuder.

  Personligen är jag inte alls speciellt bekymrad över Nuder. Han är rätt körd bland riktiga sossar och skulle aldrig nått den position han har idag om han inte vore fylld av diverse marknadsliberala idéer och hade stöd av Persson.

  Och Persson kommer knappast att ha positionen att hjälpa honom speciellt länge till.

 9. Nuder marknadsliberal? Jämfört med vem? Sven Wollter?

  ”Och Persson kommer knappast att ha positionen att hjälpa honom (Nuder) speciellt länge till.”

  Nä. Persson kommer att få dra sig tillbaka till sin kolchos i Sörmland efter nästa val, Nuder kan säkert bli dräng där.

 10. Hörrö Fredriksson!

  På vilket bananskal halkade Sven Wollter in i diskussionen?

  Vet du inget om marknadsekonomi så går det att ta reda på. Googla på ordet så får du se. Känner du inte till Nuders preferenser därvidlag så är det inget jag kan hjälpa dig med. Om du inte förstår så är det inget jag kan hjälpa dig med heller.

  Kan kanske, men oddsen för att jag skulle nå framgång inom 40 timmar synes små, om man säger så.. :)

  Persson får nog dra sig tillbaka, men att det var en Kolchos visste jag inte. Alltid lär man sig nåt..

 11. På min blogg dödar jag genom rationella beräkningar alla rykten som uppstååt om att Mauricio Rojas skulle ha tjänat dessa extrapengar genom att knäcka extra på skolbygget i Vaxholm.

  Det är alltså INTE sant!

 12. Nej det var nog länge sedan R sympatiserade med arbetare, men han har visst gjort det – någon gång. Har fått för mig att det var därför han tvingades att ta sig till Sverige. Tänk så det kan bli.

 13. Jinge!

  Titta in på min blogg då o då så lär du dig massor. Bl a om varför staten MÅSTE satsa pengar på ett nytt stridsflygplan.

  Om du kallar Nuder för marknadsliberal tyder på att du inte vet vad marknadsekonomi är för nåt. Men Nuder är säkert jätteliberal i jämförelse med stalinisten Wollter. Allting är relativt men jag ska vara tydligare i fortsättningen om du har svårt att hänga med……

 14. Tommy! Maken till självöverskattning har jag aldrig sett.. Du har nog totalt missuppfattat både det ena och det tredje. Det finns trots allt nyliberala bloggar som har ett visst läsvärde, jag rekommenderar t.ex. http://www.subjektiv.se eller http://dennis.scorpionshops.com

  Även om man inte håller med om vad de skriver så är de både välskrivna och intressanta. En ”blogg” som skriver en mening i stöten får mig aldrig dit en andra gång..