Till och med Expressen pickar fram guldkorn ibland


Vissa dagar tycks det som om mina bloggposter tenderar att ha någon sorts beröring med varandra.

Det kanske inte är så konstigt egentligen, mina egna käpphästar som jag rider runt på är ju ungefär samma från dag till dag.

Idag har jag morrat åt folkpartiet, denna organiserade loppcirkus, som en bloggare så käckt beskrivit företeelsen..

Själv brukar jag klaga högljutt på kvällspressen så ofta jag kommer åt, men jag har givetvis ibland pytsat ut lite beröm, och nu är det dags igen.

Expressen, oberoende loppcirkustidning, har en bra medarbetare i Anders Ehnmark. Och spalten bredvid är helt fräckt klippt rakt av ur Svenska Dagbladet som uppenbarligen är mäkta imponerade av hans förmåga att säga viktiga sanningar.

Jag letade förgäves efter artikeln på Expressens hemsida men de sparar väl redaktionella kvalitetsprodukter i det längsta till förmån för tidningens lösnummerköpare.

Det får man givetvis böja sig inför.. Men eftersom svenskan snodde det rakt av så gör jag det också.

Och visst har han rätt den gode Ehnmark.

Och som slutkläm kunde han inte valt att citera något bättre än Chris Patten som sagt att: ”det är bättre med smart bistånd än smarta bomber..”

Jag tar av mig mössan för båda.


6 svar till “Till och med Expressen pickar fram guldkorn ibland”

 1. Ehnmark snackar goja som vanligt ja. Hur kan han springa runt och säga att Europa har ”ingående erfarenhet”? Ehmark är som ute och seglar utan den minsta koll. Duh.

 2. Och du jämför detta med islamism? Ehnmark grubblar om ”tre tusen” års erfarenhet och du kan ju ställa dig själv frågan om vi, som han nu säger har så lång erfarenhet, lärt oss någonting. Ehnmark snackar goja, och detta är inget undantag.

 3. Jag jämför inte. Jag konstaterade att du sade: ”Hur kan han springa runt och säga att Europa har “ingående erfarenhet”? Ehmark är som ute och seglar utan den minsta koll.”

  Det är alldeles uppenbart att du själv saknar koll..

  Duh!

 4. Inte alls, jag ogillar bara när folk som Ehnmark drar felaktiga slutsatser. Islamismen är i alla avseenden vida skilt från den typ av terrorism vi har drabbats av innan och det är slående uppenbart att vi inte visar prov på erfarenhet. Istället står vi handfallna, förvånade och förstummade över att terrorn existerar runt hörnet. Europa har inte varit skonade från terrorism, inte alls – men inför islamismen har vi ingen koll.

 5. ”uppenbart att vi inte visar prov på erfarenhet. Istället står vi handfallna, förvånade och förstummade över att terrorn existerar runt hörnet”

  Det skulle den inte göra om England hade gett faan i att ljuga ihop en story tillsammans med Bush & Co..

  Lägg skuldbördan där den hör hemma!