Terroristernas föräldrar heter Israel och USA


Nu påstås det i medierna att man gripit en bunt terrorister som förberedde sprängandet av flygplan mellan England och USA.

Om uppgifterna är korrekta eller ej kan inte jag avgöra, det kan vara likadant som det var i Sverige under 80-talet med alla våra budget-
ubåtar. Avskaffandet av den personliga integriteten, läs ”Kriget mot Terrorismen”, kräver förstås att man lite nu och då faktiskt griper terrorister, eller sådana som kan bli terrorister. Vi kan säkert förvänta oss likadana gripanden här i Sverige också.

Det jag undrar är hur lång tid det tar innan USA och Israels strävanden att skapa nya terrorister ger utslag. Idag måste tusentals människor vara beredda att offra sina liv för att tillfoga USA och Israel så mycket skada som tänkas kan. Några har talat om nästa 11/9 och alla tycks vara helt övertygade om att det kommer en sådan attack. Har man nu avslöjat ett försök att spränga flera (!) flygplan mellan England och USA, hur många sådana planer finns det sammanlagt, 100?

Tack vare Israel, England och USA så är målet inte längre begränsat till dem som angripit befolkningarna i mellanöstern, nu är målet snarare det vi kallar västvärlden. Det är visserligen en liten avkrok av västvärlden som är vår boplats, men det finns ingen anledning att längre inbilla oss att vi skulle klara oss. Vi kommer med stor sannolikhet att drabbas. Framförallt nu när våra styrkor i Afghanistan ska utökas och hamna under Natos befäl. Det innebär att svenska soldater kommer att sättas in mot talibaner även om vare sig försvars-
utskottet eller militärledningen säger det.

Och alla som är allierade med Israel, USA och England är tänkbara mål för terroristerna. Om jag skulle få för mig att företa en längre resa skulle jag nog tänka både en och tre gånger innan jag tog flyget. Och aktier i flygbolag är troligen en dålig investering. Enligt tidningarna har man haft planer på att spränga tjugo flygplan, och även om de överdriver så är 2-3 sprängda plan ett tillräckligt bra skäl nog för att byta bort sina flygbolagsaktier, eller hur?

Andra bloggar om: , , , , ,

[tags]politik, terrorism, kriget mot terrorismen, israel, usa, mellanöstern[/tags]


12 svar till “Terroristernas föräldrar heter Israel och USA”

 1. Hej, Jinge. Vore intressant att höra din syn på terroristattackerna i Mumbay, Indien, tidigare i år. Är USA och Israel pappa till dessa också?

  Tycker du att det finns något mått av förståelse för de planerade terrorplanerna som avslöjades i England om de är relaterade till mellanösternkonflikten (inkl Irak)?

  Skulle samma gälla om det visade sig att det var samma muslimska terrorister som opererar i Indien som låg bakom dessa planer, och alltså relaterat till helt andra konflikter?

 2. Jag har inte tillräcklig koll på dessa faktiskt. Lika liten koll som jag har på de tamilska tigrarna som troligen har rekord i terrorism. Sedan skriver du:

  Tycker du att det finns något mått av förståelse för de planerade terrorplanerna som avslöjades i England om de är relaterade till mellanösternkonflikten (inkl Irak)?

  Jag förstår inte riktigt språket är jag rädd. Om det finns något mått av förståelse??

  Skulle samma gälla om det visade sig att det var samma muslimska terrorister som opererar i Indien som låg bakom dessa planer, och alltså relaterat till helt andra konflikter?

  Samma terrorister som man säger sig ha gripit i London?

  Skulle de ha sprängt i Indien oxo?

  Nej mumla ur skägget karl! Är det något du undrar över så måste du fråga begripligt!

 3. Sorry om jag uttryckte mig oklart.

  Frågan är om du tycker att man kan rättfärdiga denna typ av aktioner (dvs. spränga civila flygplan i luften).

 4. Uttrycker jag mig så förbannat oklart?

  Eller måste jag skriva att jag är emot terrorism i VARJE blogginlägg jag skriver??

  Jag har skrivit det massor av gånger, Israel, England och USA skapar terrorister på löpande band just nu. Folk i Libanon som tidigare föraktat Hizbollah älskar dem nu. I Palestina rekryteras nya självmordbombare dagligen, och hur förhållandena är i Irak vet ju alla redan.

  ”Kriget mot Terrorismen” har blivit all terrorisms moder, som Usama skulle uttrycka saken..

  Det är ett konstaterande och jag har dessvärre rätt. Händelserna (?) i London idag ska ses som ett resultat av sionosmen och den amerikanska imperialismen, detta ständiga förtryck av främst arabisk/muslimsk befolkning.

 5. Motstånd mot förtryckare har funnits alltid. Nu kan vi tacka den sk globaliseringen att även terrosismen blivit global. Samma gäller iförsig imperialismen vilket inte verkar vilja ta slut utan bara eskalerar

 6. Men Jinge;
  Minns du inte Estonia, där chefen omedelbart gick ut och försäkrade aktieägarena att de inte behövde vara oroliga, man hade heltäckande försäkringar!!
  Det har nog flygbolagen också så aktieägarna behöver säkert inte vara oroliga.

 7. Jag behöver knappast förklara 9/11. Det dådet talar väl för sig själv? Och hur du än vänder och vrider på fakta så kan du inte neka till att ”Kriget mot Terrorismen” skapar oändligt många terrorister.

  Kerstin! Om terrorister skulle lyckas i ett dåd som det man nu talar om skulle flyget skadas otroligt mycket. En halvering av internationell flygtrafik innebär skäkerligen en halvering av aktiekurserna.

 8. Det finns inga länder på den här planeten som skapat så många terrorister som just Israel och USA. Dessutom är dessa länder de största utövarna av statsterrorism som någonsin funnits. Att England seglat upp som trea på denna otäcka topplista är oxo ett faktum.

  Det vore befängt att påstå något annat!

 9. Jinge, du papegojar att Israel och USA har “skapat” terrorister men detta är inte förenligt med fakta.

  Israel och USA har skapat MÄNGDER av terrorister! Och gör det varje minut som går. Hur tror du att ungdomar i Libanon kommer att förhålla sig till de mördare som hela tiden bombar tarmarna ur deras kompisar, föräldrar och syskon med fosforbomber och klusterbomber?

  Är du dum i HELA huvudet ??

  Tror du att de anhöriga till de 100 000-tals civila som dödats i Irak kommer att förlåta USA för att de ljög ihop en orsak för att få mörda en massa oskyldina araber?

  Jag vägrar att föra ett resonemang med bombhögerns förvirrade representanter eftersom ni inte klarar att ta in fakta. Historieförfalskare är ni! Snart hugger du väl i med att både USA och Israel bara försvarar demokratin…?

  Gå och ta en kalldusch!

 10. Wilhelm: ”Du har förstås inget emot om jag i min egen blogg skriver en snutt om hur du censurerar meningsmotståndares inlägg…”

  Det UTGÅR jag ifrån att du gör. För antingen är du inte läskunnig, eller så är du intellektuellt oförmögen att ta till dig skriven text. Hur dessa förhållanden kausalt förhåller sig till varandra och det faktum att du är någon sorts bombhöger, kan jag inte bedöma.

  Det jag KAN bedöma är att du har klara svårigheter med att ta till dig den information som finns i de kommentarsregler som gäller för att skriva kommentarer här. Det korresponderar skrämmande väl med det intellektuella innehåll dina raderade kommentarer visar i övrigt.

  Förespråkar man folkmord så platsar man inte för att få kommentera här.

  Ja ser givetvis helst att du citerar hela denna text oavkortad samt anger en korrekt adress till den:

  http://www.jinge.se/index.php/allmnt/terroristernas-foraldrar-heter-israel-och-usa.htm