Teckningar som politiskt vapen


Att det nu dyker upp mängder av teckningar som ger sin egen bild av situationen i mellanöstern är självklart.

Den som aktivt letar efter sådant material kan hitta mängder på kort tid. Den lilla av dessa bilder hittade jag på Ali Esbatis blogg, den stora skickades till mig i ett mail från en av denna bloggs läsare. Ta det som ett tips! Hittar du något som du tycker är intressant och som jag borde visa eller skriva om så tveka inte att höra av dig.

Sionistlobbyn och nazisterna inom olika ”partier” startade med den verksamheten redan för över ett år sedan. Så fort det finns en artikel någonstans som säger att det är synd om israeler för att palestinierna är dumma så rasslar det till i min mailbox. Lyckligtvis är det inte så ofta som tidningar skriver att palestinier är dumma och israeler snälla. Det finns gubevars etiska regler för tidningar…

Och som sagt, bilder säger ibland mer än 1000 ord.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

[tags]politik, satir, mellanöstern, bilder, teckningar, israel, libanon, palestina[/tags]


8 svar till “Teckningar som politiskt vapen”

 1. Dessa bilder är rent suveräna!

  Att formulera själva kärnfrågan så exakt är få som klarar!

 2. Klart förväntat. Man drar Förintelsevalsen i repris trots att världen helt tröttnat på det argumentet. Tror de att de ska kunna använda sådant tal för att legitimera egna folkmord tror de fel. Israel har idag ett betydande problem med sin trovärdighet.

 3. Det heter ”en-bild-säger-mer-än-tusen-ord” men jag säger att det är ett tugnet och trubbigt vapen, ty en bild kan ljuga mer än tusen ord; för nyss så refereade denna blogg till fejkad bild. Teckningar å andra sidan är oerhört effektiva ty om de är missvisande så säger man bara som Michael Moor – hur kan en komisk bild vara osann? Det vill säga att den tecknade bilden kan förmedla något som är gravallvarligt men ändo osant och det går inte att konfrontera den, då då vi talar om en skämtbild! Vem kommer ens på tanken att stämma en Kalle Anka bild?

 4. Kommentarsregler.

  På denna blogg gäller vissa ordningsregler.

  Kommentarer förutsätts följa den allmänt vedertagna netiketten. Det innebär att du inte får skriva nedlåtande, förolämpande eller provocerande kommentarer. Ska du kritisera någon vars uppfattning du inte gillar så måste du framföra den kritiken på ett hyfsat sätt. Dessutom bör det framgå vad det är du opponerar dig emot och varför.

  Du måste fylla i en fungerande e-postadress. Den syns inte hos läsarna men jag behöver den om det är något jag skulle vilja fråga.

  När det gäller länkar så kan du länka till din blogg/hemsida i utrymmet som anges för URL: I övrigt bör du vara ytterst sparsam med länkar. Jag är personligen ansvarig för det du skriver i kommentarer här och du kan aldrig räkna med att jag är så intresserad, eller har tid, så att jag sitter och kollar upp länkar. Bloggreklam givetvis förbjuden, trackbacks är ok.

  Du bör givetvis också hålla dig till ämnet för den bloggpost du kommenterar. Handlar den om ”vargar” så ska man inte diskutera annat än det ämnet i kommentarerna. Metakommentarer är således ej tillåtna. Inte heller kommentarer som är skrivna för att provocera.

  Medvetet ljugande raderas givetvis direkt. Har du uppgifter som du själv inser kan ifrågasättas så får du skicka ett separat mail med de länkar du refererar till om det inte är internationellt väletablerade medier.

  Om någon av dina kommentarer inte syns så beror det troligen på att något av dessa villkor ej uppfyllts. För övrigt gäller att det inte är någon ”mänsklig rättighet” att få kommentera här.

  Jämför gärna med en tidnings insändarsida..

  // Jinge