Tarras-Wahlbergs holmgång med Expressen


Dagen före julafton hoppade Elisabeth Tarras-Wahlberg på Expressens chefsredaktör Otto Sjöberg på DN:s debattsida.

Orsaken var Persbrandts beslut att stämma den Bonnierägda tidningen för att få ett stort skadestånd, och säkerligen också revansch. Expressen försvarade sig med att påstå att det rörde sig om ett olycksfall i arbetet.

Elisabeth T-W skriver: ”Men det är inget olycksfall. Det är snarare regel än undantag att man litar till så kallade pålitliga källor. Källor, som ibland endast finns i reporterns egen sinnevärld..”

Vad värre är tycker jag – den politik som nu förs i det spirande Bodströmsamhället bygger till stor del på fejkade nyheter av ”journalister” som fullt medvetet förfalskar sanningen.

Inom sin egen yrkeskår ses de enbart med förakt, men tyvärr förmår inte Expressens läsare alltid att skilja ut påhittade nyheter från verkliga. Bilden jag visar här är från en sådan tidningsanka. Det är en ”journalist” på Kvällsposten som regelbundet får in artiklar som är påhittade från början till slut.


En bild konstruerad för kvällspressen

Just i samband med denna bild påstod man att Al-Quaidamän haft hemliga sammanträden i Sverige för att planera terrorattentat på grund av Runar Söögard påstått att Muhammed var pedofil.

Kvalificerat ljug, men är man inte speciellt intresserad av ämnet så är det nog lätt gjort att tro på dessa fantasier.

Att sedan politiker utgår ifrån dessa amsagor för att demontera fri- och rättigheter är en utomordentligt allvarlig bieffekt.

Om ”marknaden” fungerade som alla nyliberaler hoppas så borde Expressen redan vara en historisk parentes.


Ett svar till “Tarras-Wahlbergs holmgång med Expressen”

  1. På Grisfarmen är det tyst. Inte en käft av Otto´s underhuggare har ett uns av självkritik.
    Tvärtom, Britta Svensson listar 3 av tidningens ”memorable moments” sååå pinsamt.
    Leo L bloggar inte om kulturjournalistiskt mod på ett tag får vi anta. Istället attack på DN-debatt (inget hittills om sin egen stia). Skugge läser tydligen inte längre ”varje dag” i kvällstidningarna om Persbrandt, för att utbrista: Hallå, hjälp honom. Inte ett jävla ord! Men vi hajar, de är så fega och rädda om sina jobb att eventuell kritik mot tidningen får skötas av dem som skiter fullständigt i framtida uppdrag åt Expressen. Bra så, då vet vi var vi har dem framöver.