Varför sådant ståhej om Påven?


Jag begriper inte riktigt varför våra media ägnar så stor uppmärksamhet åt påvens vandring till de sälla jaktmarkerna.

Jo, stor kyrklig ledare, men inte för oss i lilla Sverige.

Man borde i rimlighetens namn belysa katolska kyrkans dubbelmoral, deras inställning till preventivmedel och de andra dumheterna de har för sig.

Nästa påve blir säkerligen en som är aktiv i Opus Dei. Det är något som är värt att skriva om. Pastor Green kommer att te sig som en viskning..


2 svar till “Varför sådant ståhej om Påven?”

  1. Godmorgon! Jo, helt enkelt för att det inte finns någon ledare som kommer i närheten av påvens inflytande, vare sig man tycker om det eller ej. I det politiska livet: Bush? Får mycket utrymme i media, men är ju jämförelsevis en dagslända. Andra religioner? Islam är alldeles för splittrat för att ha en stor gemensam ledare (man t.o.m. dödar varandra mellan sunni- och shiagrupper i Irak…). Dalai Lama, stor, beundrad, men samma där, buddismen är uppdelad på så många olika grenar, där ganska få ser Dalai Lama som sin ledare. Hinduismen? Kan på rak arm inte nämna en enda ledare.

    Påven, även om han i högsta grad har ett politiskt inflytande och agenda, så skär hans popularitet inom de katolska länderna rakt igenom alla partipolitiska grupperingar.

    Hela latinamerika är i princip katolskt. Här i Europa finns ju stora katolska grupper i t.ex. Spanien, Portugal, Irland, Italien och Polen (där han dessutom anses haft stort inflytande på frigörelsen från kommunismen). I Asien finns också länder med många katoliker, t.ex. Filipinerna.

    Så även en agnostiker som jag tycker att bevakningen är relevant.

  2. Du kanske har rätt. Jag tror inte att det blir ngn direkt skillnad iofs. Katolska kyrkan är som den är ändå..