Ta av Anna Lindh helgonglorian nu


Ekot: ”Regeringen gav missvisande information till riksdagen om de båda egyptier som avvisades från Sverige för snart tre år sedan. Trots att männen berättat att de blivit slagna efter avvisningen påstod regeringen inför riksdagens konstitutionsutskott att de inte behandlades illa.”

Inför konstitutionsutskottet sade Anna Lindh: ”- de uppgifter som vi fått har hela tiden varit ganska positiva. Det talas om att de mår bra och att de inte behandlas illa”.

Anna Lindh sitter således inför konstitutionsutskottet, bakom stängda dörrar, när hon säger detta..

-Blåljuger- är det första ord som jag kommer att tänka på.

Statsminister Göran Persson hänvisar hela tiden till Leila Freivalds som, av naturliga skäl, inte var med på den tiden.

I själva verket skulle Anna Lindh aldrig överlämna två misstänkta terrorister till CIA på svenskt territorium utan att samråda med landtes statsminister.

Inte heller har regeringen presenterat någon tillfredställande förklaring till varför fångarna överlämnades till CIA på Bromma flygplats.

Det vore bra om vi svenskar får veta exakt varför regeringen och dess företrädare lägger ut dimridåer. Även om landets anseende skadas utomlands så är sanningen alltid att föredra.


2 svar till “Ta av Anna Lindh helgonglorian nu”

  1. Kan det inte vara så att regeringen i sin tur har fått dessa uppgifter från håll som velat hålla sanningen ifrån dem? ATt de inte medvetet blåljugit utan bara varit naiva? Exempelvis CIA och vad vet SÄPO om detta?

    Annica

    Annica

  2. Ambassadören har redan redogjort i radio om att han rapporterat hem till UD exakt vad fångarna berättat för honom. Så Anna Lindh visste..