Syna Högerns Bostadsbluff


Nu har bygget av 6000 planerade hyres-
lägenheter skjutits på framtiden under obestämd tid tack vare att högern tagit bort ränte- och investeringsbidragen för allmännyttan.

Det är ungefär hälften av den planerade nyproduktionen och borgarna svarar på frågan om det är vettigt med: ”- Sammantaget är den borgerliga regeringens insatser på arbets-
marknaden sådana att folk kommer att ha råd med dyrare lägenheter om några år”.
(fritt citerat)

De måste mena sammantaget med försämringarna av pensioner, a-kassa, sjukpenning och förtidspensioner. En rimlig åtgärd, om man faktiskt tror på det interna svamlet inom borgerligheten, vore väl att avvakta med borttagandet av ränte- och investeringsbidrag till det ”nya” Sverige lyckats få upp lönenivån till den grad att folk faktiskt hade råd med dyrare hyror. Men det gör man givetvis inte eftersom det handlar om en medvetna ljugerier. (läs Reinfeldtare)

Man räknar uppenbarligen med att landets befolkning ska köpa en så uppenbart bedräglig politik, kanske hoppas man på att man ska hinna genomföra sitt systemskifte så ordentligt att nästa regering inte kommer att klara av att vända riktning på landet. Nästa valrörelse kommer att präglas av borgerliga hot om att alla miljardärer flyttar om sossarna kommer till makten.


Aldrig
förut har landets regering till 100 % bestått av kallhamrade cyniker, aldrig mer kommer det förhoppningsvis att ske. Redan 2007 kommer regerandet vara lamslaget på grund av spirande missnöje och massiva protester. Ordet ”nyliberal” kommer att betraktas som en svordom och snart kommer ordet lögn att bytas ut och kallas för ”Reinfeldtare”, tro mig!

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

[tags]Högerregeringen, Reinfeldtare, Bostadspolitik, Allmännyttan, Hyreslägenheter, Regeringen, Räntebidrag, Investeringsbidrag, Politik[/tags]


3 svar till “Syna Högerns Bostadsbluff”

  1. Enligt Mats Odell kommer det ju att byggas mera när bostadssubventionerna avskaffas. Men å andra sidan så har han ju inte sagt vad det kommer att byggas mera av, uppenbarligen gäller det inte hyresbostäder. Vi skall ju alla bli inneboende nu, man undrar om det gäller Mats Odell också?

  2. Ja jag vill då inte ha honom här hos mig i alla fall. Möjligen i friggeboden då det skulle passa bra.