Sverigedemokraterna hoppar av Almedalen


I Svenska Dagbladet finns idag en liten notis som berättar att debatten mellan Fredrick Federley och den nazianstuckna organisationen Sverigedemokraterna är inställd.

Detta parti, som är så långt ifrån demokratiskt som man kan komma, påstår att det är hot från vänstergrupper som är orsaken till att man ställer in.

Det är givetvis osanning, är det några som använder våld och hot mot oliktänkande så är det väl SD och deras medlöpare. Och våld mot homosexuella inte att förglömma..

Intresserade ombeds läsa UseNet News (diskussionsgrupper) för att se hur SD-sympatisörerna uttrycker sig. Hade de inte använt olika alias och anonymitetsservers så hade åtskilliga av dem redan dömts till fängelsestraff.

Sett ur det perspektivet kan man givetvis ifrågasätta Federleys beslut om att debattera med dem, men med tanke på

Folkpartiets ohämmade flirtande med de främlingsfientliga kanske det är bra. Jag vet inte..

Men ser man vad de skriver på nätet och i den egna tidningen så anser de uppen-barligen att de numer är riktiga politiker efter att Federley offentligt sagt sig villig att debattera med dem..

Tyvärr har det också dykt upp bloggare som sympatiserar med de naziinfluerade Sverigedemokraterna.

De sprider islamofobi och främlings-fientlighet och jag kommer att återkomma och peka på dessa.

Precis som jag gjort tidigare..


7 svar till “Sverigedemokraterna hoppar av Almedalen”

 1. Även om SD är ett fjantparti med ett rätt flummigt partiprogram som lever på illusionen att allt löser sig bara invandrarna försvinner så skall du inte sopa det faktum att sossarnas ungdomsförbund och vänstern beter sig minst sagt odemokratiskt emellanåt – te.x. genom att sabotera för SD genom att sno deras valblanketter. Sen så agerar ju hela politiska etablissamanget odemokratiskt genom att använda sin makt över Sveriges Radio och Sveriges Television för att dirigera hur Sverigedemokraterna skall hanteras. De får inte kallas högerpopulistiskt (då det är för snällt) utan endast främlingsfientligt eller rasistparti. Kommuner där SD är stora skriver om sina grundstadgar så att antalet platser i kommunfullmäktige minskar, enbart för att hålla ute SD. Detta är saker som inte är VÄRDIGT Sverig.

  Jag tror att ju mer de etablerade partierna agerar odemokratiskt och olagligt mot SD, ju större blir dom – man skall aldrig underskatta makten i martyrskapet.

  Jag är för absolut yttrandefrihet och det innebär att även såna här tomtars yttrandefrihet är värd att försvara. Det är nämligen det som är skillnaden mellan dom och ”oss”. Vi vill värna om deras yttrandefrihet lika mycket som vår egen. Medan dom bara vill värna om sin egen yttrandefrihet.

 2. Yttrandefrihet är alltid värd att försvara. Men även jag har yttrandefrihet och skriver vad jag tycker och tänker..

 3. Personligen anser jag att det är utomordentligt viktigt att kalla SD för vad de är. Man behöver bara gå tillbaka till 30-talet för att se vad som annars händer. Nazister är nazister och ska kallas för nazister. Om de sedan har sina Hitlerporträtt hemma på toalettväggen i stället för på hemsidan så är de ändå nazister.

 4. Men varför inte kalla Vänstern för ”plast-kommunister”, .. sossarna för ”klassförrädarpartiet”, .. moderaterna för ”borgarsvinen”, folkpartiet för ”högerpopulisterna”, centern för ”bonnpartiet”, mp för ”fjällräventokarna” och kd för ”knutbyfolket” i så fall. Det är precis samma som att kalla ett parti för ett ”rasist”-parti. Det är ren smutskastning. Extremist-parti skulle ju man kunna kalla dom. Eller Kristdemokraterna-Light ;-)

  Poängen med det hela att om inte de etablerade partierna tar SD på allvar så kommer vi gå samma utveckling som resten av europa där de etablerade partierna har struntat i extrempartierna, och där tvättäkta ”rasister” styr nu.

 5. Sorry för att jag skriver med dubbelt.

  @Micke W
  Man behöver inte gå tillbaka så långt för att se vad som händer. Räcker med att kolla på Italien, Frankrike, Österrike, Holland, Danmark… de senaste 10 åren.

 6. Bra att de ställde in. Federley är inte direkt den vassaste kniven i lådan om man säger så. Han hade gjort en Leijonborg och förlorat debatten.

 7. ”te.x. genom att sabotera för SD genom att sno deras valblanketter”

  Hmm.. Det har jag nog läst något om tror jag. Men det var väl på något enstaka postkontor det skedde, inte konsekvent över hela linjen väl?

  Nä, jag vänder mig mot den sortens kuppförsök som SD gjorde mot skattebetalarnas förening. Sedan ska man inte bortse från det faktum att många SD-sympatisörer har rent bruna idoler..